MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 εκδηλώσεις για τη Δευτέρα 3 Ιουλίου

Θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Monopoli Team

Συναυλία “Η γειτονιά των θαυμάτων” στη Νέα Ιωνία

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, ο Δήμος Νέας Ιωνίας παρουσιάζει την επετειακή παράσταση “Η γειτονιά των θαυμάτων“, βασισμένη στην ιστορική τεκμηρίωση του Λουκά Χριστοδούλου, Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Η παράσταση διατρέχει τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας στη διάρκεια του αιώνα που πέρασε, με την πρωτότυπη αφήγηση ενός ξεχωριστού κειμένου του Γιώργου Μπλάνα από την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον Πασχάλη Τσαρούχα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Την αφήγηση θα διανθίσουν οι μουσικές και τα τραγούδια που πλημύρισαν τα σοκάκια εκείνης της γειτονιάς, από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Βελισσάριο και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου. Στην παράσταση συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη, ενώ καθοριστικό ρόλο στην αναβίωση της “γειτονιάς” διαδραματίζουν οι 350 εθελοντές-δημότες που συμμετέχουν στην επετειακή αυτή γιορτή.
3/7, 21:00
Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας – Ομορφοκκλησιάς και Ολυμπίας

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου

Η Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάζει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, με μια σύγχρονη, τολμηρή και ποιητική ματιά, το κλασικό έργο του Αριστοφάνη “Λυσιστράτη“, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη. Το παλαιότερο αντιπολεμικό και, ταυτόχρονα, πρωτοφεμινιστικό έργο στον κόσμο ανεβαίνει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου – Σχολείον Ειρήνης Παπά.
3/7, 21:00
Σχολείον Ειρήνης Παπά – Πειραιώς 52, Άνω Μοσχάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 “ολόφρεσκα” βιβλία που θα πάρουμε μαζί φέτος στις διακοπές12.09.2018

Δύο συναυλίες στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 21:00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βύρωνος στην Πλάκα τη συναυλία «Από τα 80’s… στο ροκ του μέλλοντος μας», με το συγκρότημα ΜΜΕ BAND να κάνει μία αναδρομή στην ελληνική ποπ ροκ σκηνή των 80’s και 90’s, μέσα από την μουσική οπτική του, ενώ την ίδια ώρα στην Πλατεία Λακωνίας στους Αμπελόκηπους, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Γυναικεία υπόθεση» με τις Τίνα Τράκου, Γιάννα Ζιάννη και Βίκυ Μαρρά, αφιερωμένη στις μεγαλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες.
3/7, 21:00

Μία συναυλία αφιέρωμα στον Δάκη στη Γλυφάδα

Ο Δάκης και μαζί του μια ολόκληρη εποχή θα “ζωντανέψουν” τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στη Γλυφάδα. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, με την επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα και με τη συμμετοχή 12 γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Γλυφάδας με τον μαέστρο Νίκο Καμπιώτη, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον αξέχαστο Γλυφαδιώτη τραγουδιστή, υπό τον τίτλο “Τόσα Καλοκαίρια”. Θα τραγουδήσουν οι: Μπέσσυ Αργυράκη, Σοφία Βόσσου, Δημήτρης Κοργιαλάς, Κωνσταντίνα, Αντώνης Λουδάρος, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και ο Λάκης Τζορντανέλι. Επίσης συμμετέχουν, ο Πάνος Δέρβος και η Έλενα Περβαινά. Η είσοδος είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του.
3/7, 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

6ο Stroggylo Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Άκουσέ με»

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival, πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα υπέροχο σινεφίλ καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου συγκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Άκουσέ με» της Μαρίας Ντούζας. Υπόθεση: Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά, κυρίως, των δικών της.
3/7, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: 140 δωρεάν εκδηλώσεις σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b