MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 30 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από ημερίδες μέχρι προβολές ταινιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Monopoli Team

Προβολή της ταινίας “Ο Αταίριαστος” στο 13ο Athens Open Air Film Festival

Το Athens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, επέστρεψε για ένα ακόμα καλοκαίρι με μοναδικές προβολές με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Αθήνα. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου στην Τεχνόπολη, θα προβληθεί η ταινία “Ο Αταίριαστος” του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Υπόθεση: Στην Τάλσα, θεωρητικά, αλλά μάλλον σε ένα αλλόκοτο μέρος που μοιάζει να βρίσκεται έξω από τόπο και χρόνο, ο Ράστι Τζέιμς ενηλικιώνεται και ανδρώνεται στη σκιά του θρύλου-αδερφού του, Μοτορσάικλ Μπόι, κάποτε κυρίαρχο των συμμοριών, ο οποίος επιστρέφει μετά από χρόνια για να υπογράψει την παρακαταθήκη του με μια απονενοημένη πράξη και να συμφιλιωθεί με τον χαμένο πατέρα.
30/6, 20:30
Τεχνόπολη – Πειραιώς 100

Μυστήριο 59: U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας στην Ελευσίνα


Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 59 U(R)TOPIAS Ακαδημία Χορογραφίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες, την περιπατητική site specific παράσταση “Dance MyS+eries/Season 2”. Στις 30 Ιουνίου, έξι νέοι χορογράφοι ολοκληρώνουν τη διετή καλλιτεχνική τους έρευνα στην Ελευσίνα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, ανοίγοντας την επικοινωνία με τον δημόσιο χώρο με οδηγούς τη Δήμητρα Μητροπούλου, την Caterina Politi και τον Ηλία Χατζηγεωργίου, και παρουσιάζουν τα 15λεπτης διάρκειας έργα τους στον δημόσιο χώρο, συνομιλώντας με την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους, τα κτήρια και τις γειτονιές της.
30/6 στις 19:00
Φουγάρο ΙΡΙΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαραβάσεις στο ΚΠΙΣΝ: Λίγος ονειρικός Σαίξπηρ ακόμα12.09.2018

Μυστήριο 2: Τα λόγια του Ρολογιού στην Ελευσίνα

Μια σειρά πρωτότυπων ηχητικών περφόρμανς, ερμηνείες κειμένων-ορόσημων από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία από διακεκριμένους καλλιτέχνες, σηματοδοτούν το Μυστήριο 2: Λόγια του ρολογιού στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Προσεγγίζοντας λυρικά το Ρολόι της Πόλης, αυτό το μνημειώδες τοπόσημο που δεσπόζει στον λόφο του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας, τα Λόγια του ρολογιού, δράση με χαρακτήρα σταθερής περιοδικότητας, έχουν απώτερο στόχο να γίνουν μια πάγια, μικρή γιορτή στη ζωή της πόλης. Η δράση των καλλιτεχνών στον πρόβολο του Ρολογιού γίνεται αισθητή στο κοινό μέσω ηχητικής εγκατάστασης σε σημεία γειτνίασης με τους γύρω πεζόδρομους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια διαλεκτική μεταξύ μεγάλης οπτικής απόστασης και ακουστικής εγγύτητας.
30/6 στις 08:00-20:00
Ρολόι της Ελευσίνας – Σωτηρίου Γκιόκα, Ελευσίνα

Ημερίδα “Το λυρικό θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο” στην ΕΛΣ

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία”, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Το λυρικό θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο” την Παρασκευή 30 Ιουνίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών αλλά και σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα πολλαπλά οφέλη της παιδαγωγικής αξιοποίησης του λυρικού θεάτρου. Κεντρικές θεματικές θα αποτελέσουν η όπερα ως μαθησιακό πεδίο, ο σχεδιασμός παραστάσεων για το εφηβικό κοινό, αλλά και η αναγκαιότητα της τέχνης και της μουσικής μέσα στη σχολική τάξη.
30/6, 11:ο0 (προκράτηση θέσης εδώ)
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSweet Summer Sun Festival: Μια βραδιά γεμάτη jazz ήχους στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b