MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Belmond Hotel Cipriani: Αυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Το ιστορικό ξενοδοχείο Belmond Hotel Cipriani στη Βενετία ανακηρύχθηκε το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή Top 1.000 Best Hotels In the World της εταιρείας La Liste, που αξιολογεί τα ξενοδοχεία με μια σύνθετη βαθμολογία

Monopoli Team

Το Belmond Hotel Cipriani των 94 δωματίων στη Βενετία είναι ένα ξενοδοχείο με ιδιαίτερη ιστορία. Άνοιξε τη δεκαετία του 1950 από τον εφευρέτη του κοκτέιλ Bellini, με ένα μπαρ που συνεχίζει να είναι θρυλικό μέχρι σήμερα. Διαθέτει μια ολυμπιακών διαστάσεων εξωτερική πισίνα στην άκρη του Canale di San Giorgio Maggiore, προφανώς αποτέλεσμα σύγχυσης μεταξύ ποδιών και μέτρων κατά την κατασκευή της. Και πρόσφατα ανακηρύχθηκε το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, από μια νέα εφαρμογή που αξιολογεί τα ξενοδοχεία με μια σύνθετη βαθμολογία, βάσει πληροφοριών που έχουν συγκεντρωθεί από ένα ευρύ φάσμα πηγών.

Η λίστα, που ονομάζεται Top 1.000 Best Hotels In the World, ανήκει στη γαλλική εταιρεία La Liste. Η κατάταξη των ξενοδοχείων που περιέχει δεν είναι αποτέλεσμα μιας κριτικής επιτροπής που πραγματοποιεί αυτοπροσώπως επισκέψεις, αλλά μάλλον μια συλλογή αξιολογήσεων πελατών σε ιστότοπους κρατήσεων, δημοσιευμένων κριτικών από ταξιδιωτικά περιοδικά, παγκόσμια και τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και άλλους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Είναι παρόμοια μορφή και μεθοδολογία με αυτήν που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να δημιουργήσει την ομώνυμη παγκόσμια λίστα εστιατορίων για την οποία είναι περισσότερο γνωστή.

Η La Liste έρχεται να προστεθεί σε μια «πολυσύχναστη» κατηγορία κατατάξεων και οδηγών για ταξιδιώτες, αν και λίγοι έχουν ασχοληθεί ειδικά με ξενοδοχεία. Άλλες κατατάξεις, για παράδειγμα, προσφέρουν πληροφορίες για τους καλύτερους προορισμούς, εστιατόρια, μπαρ και αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Ακόμη και η Michelin ξεκίνησε ως ταξιδιωτικός οδηγός, σκοράροντας εστιατόρια για ταξιδιώτες που διασχίζουν την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b