MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 27 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Οι Sigur Rós για ένα “ορχηστρικό” live στο Ηρώδειο

Από τις πιο δημοφιλείς post-rock μπάντες του πλανήτη, οι Ισλανδοί Sigur Rós, περιοδεύουν με ορχήστρα και έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για να συνεπάρουν το φεστιβαλικό κοινό με τα ατμοσφαιρικά ηχητικά τοπία τους. Οι μακρόσυρτες υπνωτιστικές συνθέσεις τους, αν και τραγουδισμένες εξ ολοκλήρου στα ισλανδικά ή με καθόλου στίχο, καταφέρνουν να μιλούν μια μουσική γλώσσα οικουμενική. Το σύνολο της δισκογραφίας τους, με αιχμή του δόρατος τα πλέον κλασικά κομμάτια «Starálfur», «Olsen Olsen», «Svefn-g-englar», χαίρει πρωτοφανούς αποδοχής από κοινό και κριτικούς, αποτελώντας παράλληλα εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες πηγή έμπνευσης για πλήθος post-rock συγκροτήματα παγκοσμίως.
Τρίτη 27/6 στις 21:00
35-105€
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

2. Release Athens 2023: Parkway Drive και Soulfly στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2023 υποδέχεται απόψε τους καταιγιστικούς Parkway Drive στην Πλατεία Νερού. Μια από τις καλύτερες μπάντες του σύγχρονου metal, ήδη headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης έρχονται για το μεγαλύτερο show που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Μαζί τους, οι Soulfly του θρυλικού Max Cavalera και οι Triptykon του Tom Gabriel Fischer, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα σετ αφιερωμένο στις τρεις πρώτες κυκλοφορίες των Celtic Frost. Την βραδιά ανοίγουν οι Skybinder.
Τρίτη 27/6 * οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30
Από 43€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

3. Ο Tom Odell στην Τεχνόπολη

Ο διάσημος βρετανός αστέρας της indie pop Tom Odell επιστρέφει στην Αθήνα για μια καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη. Ο Odell είναι ένας βιρτουόζος πιανίστας. Σε κάθε κομμάτι, το πιάνο είναι κομψό – τη μια ελπιδοφόρο, την άλλη μελαγχολικό, πάντα με αξιοσημείωτη έκταση συναισθημάτων. Με έμπνευση τον Erik Satie, τον Philip Glass και τις ταινίες του Studio Ghibli, τις οποίες έβλεπαν με τον συνεργάτη του Laurie Blundell, επιχείρησαν να δημιουργήσουν όχι απλώς όμορφα τοπία, αλλά, ακριβώς όπως στα animations, και μια αίσθηση διάβρωσης και θλίψης.
Τρίτη 27/6 στις 21:00
45€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

4. Οι Παίχτες του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Photo credits: Christos Symeonides

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα sold out, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργος Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και guest star τον Θανάση Δήμου, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα…εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους. Αποψινή τους στάση το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα «Οι παίχτες».
Τρίτη 27/6 στις 21:00
20€
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

5. Πραγματικότητες στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Πόσες “πραγματικότητες” αντιμετωπίζουμε καθημερινά; Πού είναι η γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από την φαντασία ή το ψέμα; Πόσες οπτικές γωνίες μπορεί να έχει η πραγματικότητα; Γλέντια, σεξ, βίαια γεγονότα, ανώφελες συζητήσεις και χωρισμοί, αστείοι διάλογοι και στιγμές απελπισίας και πόσα άλλα μπορεί να φτιάχνουν την πραγματικότητα μας; 7 νέοι συγγραφείς και 9 ηθοποιοί παρουσιάζουν την δουλειά τους σε δύο παραστάσεις ανοικτές στο κοινό. Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή και από τη φαντασία, ιστορίες δραματικές, κωμικές και κωμικοτραγικές, ιστορίες για κάθε γούστο και κάθε “πραγματικότητα”. Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Πέπη Μοσχοβάκου.
Τρίτη 27/6 στις 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b