MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το ιδιωτικό διαμέρισμα της Μαρίας Αντουανέτας στις Βερσαλλίες ανοίγει ξανά για το κοινό

Η τελευταία βασίλισσα της Γαλλίας λέγεται ότι είχε κρυφτεί στο ιδιωτικό διαμέρισμα κατά κατά τη Γαλλική Επανάσταση του 1789.

Monopoli Team

Το ιδιωτικό διαμέρισμα της Μαρίας Αντουανέτας, κρυμμένο πίσω από μια μυστική πόρτα στην κρεβατοκάμαρά της στο βασιλικό παλάτι των Βερσαλλιών, ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό μετά από αρκετά χρόνια εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης.

Τα δωμάτια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το μπουντουάρ της βασίλισσας της Γαλλίας, βιβλιοθήκη και αίθουσα μπιλιάρδου, εκτείνονται σε δύο ορόφους με θέα την εσωτερική αυλή. Ξεκίνησε την επίπλωση και διακόσμηση τους λίγο μετά την στέψη της το 1774. Οι υπερβολικές απαιτήσεις της καθώς και η ανυπομονησία της να ολοκληρωθούν οι εργασίες λέγεται ότι προκάλεσε την οργή του αρχιτέκτονα του βασιλιά, Ανζ-Ζακ Γκαμπριέλ (Ange-Jacques Gabriel).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHôtel Lambert: Πολύτιμα κειμήλια της Μαρίας Αντουανέτας και άλλοι “θησαυροί” του θρυλικού παλατιού, σε δημοπρασία12.09.2018

«Χρειάστηκε η επιμονή των επιμελητών στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών επί πολλά χρόνια για να μας αποκαταστήσουν αυτή την τέλεια εικόνα και να συνθέσουν τους δεσμούς μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής της βασίλισσας», δήλωσε η πρόεδρος των Βερσαλλιών, Κατρίν Πεγκάρ (Catherine Pégard). Η επίπονη εργασία περιελάμβανε τη διασταύρωση σχεδίων, υπομνημάτων προμηθευτών, διαφόρων γραπτών παραγγελιών και εγγράφων για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη αναπαράσταση των δωματίων.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b