MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 26 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Photo credits: Μάριος Κουρουνιώτης
Monopoli Team

1. Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, πραγματοποιούν καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το Κηποθέατρο Παπάγου. Τους κύριους ρόλους της τραγωδίας ερμηνεύουν ο Δημήτρης Λάλος στον ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στον ρόλο του Πενθέα, ενώ τον ρόλο της Αγαύης ερμηνεύει η σκηνοθέτις. Μαζί τους οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα. Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική.
Δευτέρα 26/6 στις 21:00
17-20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

2. Οι Παίχτες του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Photo credits: Christos Symeonides

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα sold out, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργος Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και guest star τον Θανάση Δήμου, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα…εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους. Αποψινή τους στάση το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα «Οι παίχτες».
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27/6 στις 21:00
20€
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

3. Release 2023: Οι Disturbed στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Disturbed στην Πλατεία Νερού. Το συγκρότημα από το Σικάγο που έχει κυριαρχήσει στο σκληρό ήχο για περισσότερα από 20 χρόνια, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά γεμάτη με τα σπουδαιότερα τραγούδια τους. Μαζί τους, οι Bullet For My Valentine, το κορυφαίο βρετανικό metal συγκρότημα του 21ου αιώνα και το ραγδαία ανερχόμενο ντουέτο των Nova Twins. Οι O.Y.D. θα ανοίξουν τη βραδιά.
Δευτέρα 26/6 στις 17:30
Από 43€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

4. Οι Pink Martini στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Tο συγκρότημα που έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ωραίες και κοσμοπολίτικες βραδιές, επιστρέφει απόψε στην Αθήνα για μια συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι Pink Martini, καταφθάνουν με τραγούδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου, εποχές και στυλ, φτιάχνοντας το πιο μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ του καλοκαιριού, με παλιά και νέα υλικά και νέα τραγούδια που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά. Στο αποψινό live της Τεχνόπολης πέρα από τα τραγούδια ορόσημα που όλοι γνωρίζουμε, θα παρουσιάσουν και τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims, που αποτυπώνει την αγάπη του leader του συγκροτήματος για την surf μπάντα των The Pilgrims.
Δευτέρα 26/6 στις 21:00
30-70€
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

5. Η Καίτη Γαρμπή στο Θέατρο Άλσος

Η Καίτη Γαρμπή δίνει τίτλο στη φετινή της περιοδεία «Και Φωτιά Και Νερό», εμπνευσμένο από ένα στίχο του καινούργιου της τραγουδιού «Ασφαλώς και Μπορώ» σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιάννη Κότσιρα. Μαζί της ο Δημήτρης Σχοινάς και ο Ηλίας Παλιουδάκης, δύο καλλιτέχνες ο καθένας με τον δικό του ήχο που μαζί με την Καίτη Γαρμπή παντρεύουν το μοντέρνο με το παραδοσιακό και το λαϊκό και παρουσιάζουν ένα εκρηκτικό πρόγραμμα που αναμένεται να ξεσηκώσει.
Δευτέρα 26/6 στις 20:30
10-60€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b