MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 εκδηλώσεις για τη Δευτέρα 26 Ιουνίου

Θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Monopoli Team

Συναυλία και προβολή ταινίας στο 13ο Athens Open Air Film Festival

Το 13ο Athens Open Air Film Festival, σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra η οποία θα ερμηνεύσει τα αγαπημένα της κομμάτια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικής και δημοφιλούς μουσικής γεμάτο χαρά στο προαύλιο του Ζαππείου. Το ευφορικό κλίμα θα συμπληρώσει ιδανικά η προβολή της πολυαγαπημένης ταινίας της Disney, “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ, με την οποία το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό των 100 χρόνων της DISNEY.
26/6, 20:30
Ζάππειο Μέγαρο

Προβολή της ταινίας “Με αξιοπρέπεια” του Δημήτρη Κατσιμίρη στην Πετρούπολη

Κάθε χρόνο, στην Πετρούπολη χτυπά ξανά η καρδιά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς προβάλλονται δωρεάν κάποιες επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ. Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία “Με αξιοπρέπεια” του Δημήτρη Κατσιμίρη. Υπόθεση: Ένας 80χρονος ηλικιωμένος, έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με το γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση, όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Τρία αποξενωμένα αδέλφια, που προσπαθούν να τηρήσουν το πρόσχημα της “καλής” σχέσης ανάμεσά τους μέσα από τις ψευτοευγένειες και τις ανούσιες συζητήσεις, σκιαγραφούνται αναλυτικά και μας αποκαλύπτονται. Πόσο αυθεντικά είναι τα συναισθήματα τους; Βασισμένη σε ένα δραματικό κείμενο με πρωταγωνιστές έξι πρόσωπα – τα τρία αδέλφια, δύο συζύγους και τον εορτάζοντα παππού – που βρίσκονται στον περιορισμένο μικρό χώρο του σαλονιού ενός μικροαστικού σπιτιού, ο σκηνοθέτης διερευνά την ψυχολογία των ηρώων και τις μεταξύ τους σχέσεις.
26/6, 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης – 25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 

Προβολή της ταινίας “Το Βρετανικό Μουσείο” του Γιώργου Δάμπαση στη Δροσιά
Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, Photo by Nicole Baster on Unsplash

Photo by Nicole Baster on Unsplash

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες, προβάλλει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου την ταινία “Η εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Το Βρετανικό Μουσείο” του Γιώργου Δάμπαση. Υπόθεση: Το χρονικό της αρπαγής των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν. Η αποδοκιμασία της επονείδιστης πράξης από τον Λόρδο Βύρωνα. Για την επιστροφή των μαρμάρων μιλάει ο λόρδος KolinRenfriw.
26/6, στις 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς – Γρ. Λαμπράκη 19 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFood, Drinks & Culture #1: Πού βγαίνουμε μετά το Ηρώδειο;12.09.2018

Η παράσταση “Τα μάτια τέσσερα” στο Ρέντη

Στο πλαίσιο του 16ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής θα παρουσιαστεί η παράσταση “Τα μάτια τέσσερα” από την θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις», ένα έργο του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή, μουσική Γιάννη Δημητρίου και σκηνικά/κοστούμια Ηλιάνας Σκουλάκη, στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Υπόθεση: Η νεαρή Άννα συλλαμβάνεται για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων το πιο σοβαρό είναι η αντίσταση κατά της Αρχής. Πώς θα της φερθούν άραγε οι τέσσερις εξουσίες; Η αστυνομία θα κάνει την καταγγελία; Ο βουλευτής θα μεσολαβήσει; Ο δικαστής θα προτείνει ευνοϊκή μεταχείριση; Ο δημοσιογράφος θα βγάλει την αλήθεια της; Οι τέσσερις εξουσίες θα σκεφτούν το δίκαιο ή τα συμφέροντά τους; Κι αυτό το δίκαιο πόσο δίκαιο είναι τελικά; Αν η μικρή Άννα ήταν κάποια άλλη Άννα; Θα της φέρονταν το ίδιο;
26/6, 21:00 
Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Νάξου και Σταυράκη, Ρέντη 

Μουσικές διαδρομές με την Εστουδιαντίνα «Μελωδίας Νήμα» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν στο Ίδρυμα τη Δευτέρα 26 Ιουνίου συναυλία με τίτλο «Μουσικές διαδρομές στον χώρο και στον χρόνο», με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα «Μελωδίας Νήμα». Η ορχήστρα, με ρεπερτόριο κυρίως παραδοσιακό, αποτελείται από δέκα μέλη: δύο πιάνα, δύο μπουζούκια, μπαγλαμά, βιολί, ντραμς/τουμπελέκι, μπάσο, δύο φωνές, κιθάρα.
26/6, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Προκηρύσσει πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για την «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b