MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Στον Λαβύρινθο: Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου με τη συμμετοχή του Θεόδωρου Τερζόπουλου

Στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων θα παρουσιαστεί ένα ξεχωριστό βιβλίο που αναζητά τον πυρήνα και τις προεκτάσεις του θεάτρου και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κείμενα με τίτλο «Στον Λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ».

Στον Λαβύρινθο. Φωτογραφία: Johanna Weber
Monopoli Team

Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για τον κόσμο του θεάτρου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κείμενα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Ο λόγος για το βιβλίο «Στον Λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ», την επιμέλεια του οποίου υπογράφει ο Frank Raddatz και την εξαιρετική μετάφραση στα ελληνικά ο Γιάννης Καλιφατίδης.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα γερμανικά από τον εκδοτικό οίκο του Βερολίνου «Theater der zeit» το 2009 και στα πολωνικά από τις εκδόσεις του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι το 2012, ενώ είναι ήδη υπό έκδοση στα τουρκικά και ιταλικά.

Πλέον, έχοντας μεταφραστεί και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κείμενα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε μία πρώτη επαφή με το βιβλίο την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19:00 στην πρώτη επίσημη παρουσίασή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι των Χανίων, με τη συμμετοχή του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του εκδότη Φοίβου Βλάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεόδωρος Τερζόπουλος: Έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα, έως και τη δική μου ύπαρξη12.09.2018

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Θεόδωρος Τερζόπουλος και Χάινερ Μύλλερ.

Η διεθνής πορεία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, σηματοδοτείται από τις σπουδές του στο Berliner Ensemble από το 1972 έως το 1976. Η γνωριμία του με τον Χάινερ Μύλλερ υπήρξε καθοριστική. Στο βιβλίο «Στον Λαβύρινθο: ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ» οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί αναζητούν τον πυρήνα του θεάτρου αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης ένα παράρτημα 48 αφορισμών σε μορφή διαλόγου για την Τραγωδία και τον μύθο, σκηνοθετικά σκίτσα και σημειώσεις του Θεόδωρου Τερζόπουλου και φωτογραφίες από τις παραστάσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBTS: Το πρώτο επίσημο βιβλίο του αγαπημένου K-pop boy band έρχεται τον Ιούλιο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το βιβλίο «Στον Λαβύρινθο: ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κείμενα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.
Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19:00
Μεγάλο Αρσενάλι – Μιχαήλ Αφεντουλιεφ, Χανιά

Το 2o Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (20-24 Ιουνίου 2023) πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων, καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b