MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 8 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023.

«See-Thru Palm»: Ατομική έκθεση της Mira Dancy στην γκαλερί Δύο Χωριά
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Ταινιόραμα: Δύο ταινίες με ένα εισιτήριο κάθε βράδυ στον κινηματογράφο Άστυ

«Άρχοντας των Μυρμηγκιών»

Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά και εκείνες που έφτασαν στα Όσκαρ όπως και οι κλασικές που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος, που πραγματοποιείται, από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. Το σινεφίλ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, καθημερινά, δύο ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 5€. Σάββατο 17 Ιουνίου: Στις 18:30 θα προβληθεί το γκανγκστερικό δράμα του Μάριο Μαρτόνε «Νοσταλγία» και στις 21:00 η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του Ιταλού ποιητή Μπραϊμπάντι «Άρχοντας των Μυρμηγκιών» σε σκηνοθεσία Τζάνι Αμέλιο. Κυριακή 18 Ιουνίου: Στις 18:30, θα προβληθεί η ταινία του Ντμίτρο Σουκολίτκι-Σόμπσουκ «Ο Όρκος του Παμφίρ» και στις 21:00 ο «Σπόρος Μιας Αγάπης» του Λι Ριουτζούν.
25 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήριο: 5€ και για τις δύο ταινίες. 
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Μετρό Πανεπιστήμιο. Τ. 210 32 14 775 και 210 32 14 998.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

2. Sleep, Death’s Own Brother: Ατομική έκθεση του Steven Shearer στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Η έκθεση Steven Shearer: «Sleep, Death’s Own Brother», η οποία παρουσιάζεται, από τις 18 Ιουνίου, στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου, έχει ως αφετηρία το έργο «Sleep II» (2015), ένα μνημειώδες κολλάζ αποτελούμενο από χιλιάδες εικόνες που έχει βρει ο καλλιτέχνης σε αναζητήσεις του στο διαδίκτυο, όλες τους jpegs, που αναπαριστούν ανθρώπους που κοιμούνται. Το έργο, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα όπου ισορροπεί το χρώμα, η κλίμακα, η σύνθεση και η θεματική, είναι ένα εκτεταμένο μωσαϊκό που αποτυπώνει μια εκτενή γκάμα καταστάσεων ύπνου, από την ξεκούραση και την ηρεμία, την κωμική ελαφρότητα έως την έκσταση και το εντελώς μακάβριο. Σχεδιασμένη γύρω από το σημαντικό αριθμό έργων ζωγραφικής και έργων σε χαρτί του Steven Shearer που ανήκουν στη συλλογή Γιώργου Οικονόμου, η έκθεση προτείνει μια σε βάθος προσέγγιση του έργου του καλλιτέχνη, από την ανατρεπτική σκοπιά του άψυχου σώματος, που κάποιες φορές είναι πραγματικά νεκρό, ενώ άλλοτε απλώς μοιάζει νεκρό.
Εγκαίνια Κυριακή 18 Ιουνίου, 12–8 μμ.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουνίου 2023 – Μάρτιος 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 πμ έως τις 6 μμ., και Τετάρτη έως τις 8μμ.
Συλλογή Γιώργου Οικονόμου, Λεωφ. Κηφισίας 80, Μαρούσι Αθήνα Ελλάδα T +30 210 8090566  [email protected] | thegeorgeeconomoucollection.com

3. «See-Thru Palm»: Ατομική έκθεση της Mira Dancy στην γκαλερί Δύο Χωριά

Η γκαλερί Δύο Χωριά παρουσιάζει το «See-Thru Palm» της Mira Dancy, μια ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας από το Λος Άντζελες που είναι γνωστή για τα αναπαραστατικά ζωγραφικά έργα της και τις site-specific εγκαταστάσεις της που ενσωματώνουν στοιχεία πλεξιγκλάς και άμμου. Το «See-Thru Palm», με ένα νέο σύνολο έργων ζωγραφικής, σχέδια μελάνης μεγάλου φορμά, αλλά και προσθήκες κειμένου και βινυλίου, θα εκτίθεται στην Γκαλερί Δύο Χωριά Ακρόπολη από τις 17 Ιουνίου ως τις 29 Ιουλίου 2023.
Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουνίου – 29 Ιουλίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 11:00 – 19:00. Σάββατο 11:00 – 18:00
Δύο Χωριά Ακρόπολη Λεμπέση 5-7 & Πορίνου 16 Ακρόπολη, Αθήνα, 11742 Τηλ: +30 2109241382 | +30 2106714827 Email: [email protected]

4. «Exit»: Ομαδική εικαστική έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ στο Παράρτημα της Ύδρας – Αρχοντικό Εμμανουήλ Τομπάζη

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και ο Πρύτανης εγκαινιάζουν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στις 19:00, στην ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών με τίτλο «Exit» του Α’ Εργαστηρίου Γλυπτικής με Καθηγητή τον κ. Νίκο Τρανό, στο Παράρτημα της Α.Σ.Κ.Τ. στην Ύδρα- Αρχοντικό Εμμανουήλ Τομπάζη. Δώδεκα νέοι καλλιτέχνες, τελειόφοιτοι σε συνομιλία με τον δάσκαλό τους Νίκο Τρανό. Σε μία σχέση μαθητών και δασκάλων, χρησιμοποιούν διαφορετικά εκφραστικά μέσα, όπως γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία και εγκαταστάσεις και δημιουργούν έργα που η κλίμακα δεν έχει μεγάλη σημασία, σε μία εποχή που οι διαστάσεις αλλάζουν συνεχώς και η δύναμη της τέχνης εμπεριέχεται στην ουσία, στην ψίχα κι εν τέλη στην διαδρομή που ακολουθεί ο καλλιτέχνης που είναι εσωτερική- εννοιολογική, εκεί που τα συναισθήματα μεταμορφώνονται σε εικόνες και οι μνήμες σε εικαστικές ψηφίδες ενός παζλ που συνθέτει το σύγχρονο αφήγημα.
Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Ιουνίου έως 18 Αυγούστου 2023
Ωράριο: Τρίτη – Κυριακή: 19:30 – 22:30 | Κλειστά: 15 Αυγούστου.
Είσοδος Ελεύθερη
Καλλιτεχνικός σταθμός της ΑΣΚΤ (Αρχοντικό Τομπάζη) , Ύδρα | http://www.asfa.gr/

5. «Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο»: Ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζεται η πρωτότυπη θεματική ομαδική έκθεση με τίτλο «Μέλισσα, Κοσμώντας τον Μύθο» με τη συμμετοχή εξήντα και πλέον διακεκριμένων σχεδιαστών κοσμήματος και εικαστικών. Μοναδικά τεχνουργήματα από πολύτιμη ή άλλη ευφάνταστη ύλη παρουσιάζονται σε έναν οργανικό διάλογο με εικαστικά έργα, συνομιλώντας για τη Μέλισσα και τον οίκο της, την εικόνα, τη φόρμα και τον συμβολισμό της. Έως 15 Σεπτεμβρίου 2023 θα παρουσιαστεί στην Αθήνα μια έκθεση που τιμά την πολυτιμότητα και τους πολυσχιδείς συμβολισμούς της μέλισσας, όπως αυτοί αποτυπώνονται με θαυμαστή πλαστικότητα στις όψεις των πολύτιμων και σπάνιων τεχνουργημάτων της ελληνικής νομισματικής τέχνης αλλά και στις πολύτιμες όψεις και φόρμες των κοσμημάτων της Μινωικής και Μυκηναϊκής Αρχαιότητας, της νεότερης αρχαιότητας, της βυζαντινής τέχνης και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης.
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Ιουνίου 2023 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: timetable.hellenic-cosmos.gr
Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος. Τ. 212 254 0000.

6. Rema Incognita: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Rema Incognita» παρουσιάζεται, από τις 15-29 Ιουνίου 2023, στον περιβάλλοντα χώρο του Ευριπίδειο Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023. Δεκαεπτά (17) εικαστικοί καλλιτέχνες/ιδες περιηγήθηκαν στη ρεματιά Χαλανδρίου, αρχικά με στόχο να διερευνήσουν και να καταγράψουν στοιχεία του τοπίου και, στη συνέχεια, να δημιουργήσουν μια εικαστική χαρτογράφηση του ρέματος. Η διαδικασία του περπατήματος αποτέλεσε το κεντρικό εργαλείο της επιτόπιας αυτής έρευνας. Όλοι/ες βίωσαν το πλούσιο σε ήχους, μυρωδιές, χλωρίδα και πανίδα τοπίο και απέδωσαν την εμπειρία τους χαρτογραφικά. Αυτές οι εικαστικές αποτυπώσεις συγκεντρώθηκαν σε έναν έντυπο κατάλογο με τη μορφή χάρτη – οδηγού της περιοχής, και αποτελούν τη βάση για εκκίνηση μιας σειράς εικαστικών αποδόσεων του ρέματος Χαλανδρίου. Στη συνέχεια, βασισμένοι στις βιωματικές περιπλανητικές εμπειρίες και χαρτογραφήσεις τους, δημιούργησαν εικαστικά έργα, τα οποία θα εκτεθούν για δύο (2) εβδομάδες στον περιβάλλοντα χώρο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου.
Διάρκεια Έκθεσης: 15-29 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Δευτέρα εώς Κυριακή: 17:30 – 20:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι.

7. «1427 μέρες λαζούρα»: Έκθεση του Γιάννη Σελιμιώτη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων

Στην πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «1427 μέρες λαζούρα», ο Γιάννης Σελιμιώτης παρουσιάζει τοπία, νεκρές φύσεις και πορτρέτα. Φιλοτεχνημένα την τελευταία πενταετία (2018-2023), τα έργα αποτυπώνουν τον στενό και ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο του ζωγράφου. Συγγενείς και φίλοι, λουλούδια και φρούτα, ταπεινά χρηστικά αντικείμενα και ασυνήθιστες όψεις της Αθήνας, όπως η εν πολλοίς άγνωστη «Κοίλη Οδός», παρελαύνουν στους πίνακές του συγκροτώντας μια μυθολογία του καθημερινού. Ο Σελιμιώτης παρακολουθεί στωικά όχι μόνο τις διακυμάνσεις του φωτός αλλά και της ψυχικής διάθεσης των προσώπων, οι οποίες ομολογουμένως έγιναν πιο έντονες τον καιρό του υποχρεωτικού εγκλεισμού λόγω της πανδημίας. Η ανθρωποκεντρική ζωγραφική του ισορροπεί θαυμαστά ανάμεσα στον ποιητικό ρεαλισμό και τη μεταφυσική πλευρά της πραγματικότητας. Είναι μια τέχνη που ενώ βασίζεται στο πραγματικό, την ίδια στιγμή επιχειρεί να το υπερβεί.
Διάρκεια: 15 – 30 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο. Στάση Μετρό: Κεραμεικός, τηλ. 210 3452150

8. «Woodscapes / Erieta Attali On Kengo Kuma»: Έκθεση της πολυβραβευμένης φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου Erieta Attali

Νέα περιοδική φωτογραφική έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης και πολυβραβευμένης Ελληνοϊσραηλινής φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου κας Erieta Attali, με τίτλο: «Woodscapes / Erieta Attali On Kengo Kuma», παρουσιάζεται στους χώρους του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου. Μετά την πολύ επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: Limina, το καλοκαίρι του 2021, η Attali επανέρχεται στο Β.Χ.Μ με μια άλλη έκθεση, η οποία εστιάζει στα ξύλινα αρχιτεκτονικά έργα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, που βρίσκονται από τα πιο απόμακρα σημεία της Ιαπωνίας μέχρι το κέντρο της πόλης του Παρισιού. Τα φωτογραφικά πρότζεκτ της Erieta Attali, αναπτύσσονται με πλήθος εικόνων και πολυετή -συχνά- αφοσίωση στο ίδιο θέμα. Ωστόσο, αυτή η δεύτερη έκθεσή της στο ίδιο Μουσείο, μέσα από μια επιλογή δεκαπέντε φωτογραφιών, αποτελεί απόσταγμα του ουσιαστικού προσωπικού της διαλόγου με την αρχιτεκτονική.
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου 2023 έως 31 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο:  Δευτέρα: 08:00-20:00, Τρίτη: 13:00-20:00, Τετάρτη-Κυριακή: 08:00-20:00.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα. Τηλεφωνικό κέντρο-Πληροφορίες: 213 213 9517. Ε: info.bma_@_culture.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε το Σαββατοκύριακο: 7 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b