MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 7 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

7 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023.

Monopoli Team

1. Release 2023: Helloween και Jinjer στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Helloween, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η εμβληματική μπάντα από την Γερμανία, οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες του ευρωπαϊκού power metal, υπόσχονται μια από τις σπουδαιότερες metal βραδιές της ζωής μας, με ένα setlist έκπληξη. Μαζί τους, το τρομερό συγκρότημα απ’την Ουκρανία, Jinjer και οι σπουδαίοι Beyond The Black. Την βραδιά ανοίγουν οι Silent Winter.
Σάββατο 17/6 στις 17:00
80€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλλιθέα

2. 100 χρόνια Μαρία Κάλλας: Roberto Alagna και Aleksandra Kurzak σε ένα αφιέρωμα στη θρυλική σοπράνο στο Ηρώδειο

Με μια μεγάλη συναυλία ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» (Maria Callas Greek Society) θα τιμήσει την αθάνατη ντίβα του λυρικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια από γέννησή της, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, με καλεσμένους τον διεθνούς φήμης τενόρο Roberto Alagna και την επίσης διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzak. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και εντάσσεται στις δράσεις του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας. Ο Roberto Alagna και η Alexandra Kurzak θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov.
Σάββατο 17/6 στις 21:00
30-280€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

3. Οι Χαΐνηδες συναντούν τους Social Waste για ένα live – πανηγύρι στην Τεχνόπολη

Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste έρχονται για μια συναυλία – πανηγύρι με πολιτική θέση. Ρυθμοί, ηχοχρώματα, όργανα της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, συμπλέκονται και στροβιλίζονται σ’ ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Σάββατο 17/6 στις 21:00
14-17€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

[relart 1]

4. Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Μια βόλτα στις μουσικές διαδρομές του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, στις 18 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου. Από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος με την έκφραση της συλλογικής μας περιπέτειας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, οΣταύρος Ξαρχάκος επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος γράφει, «είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή». Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα θα ερμηνεύσουν νέες συνθέσεις του πάνω σε σπουδαία ποιητικά κείμενα, Ελλήνων ποιητών, αλλά και γνωστά τραγούδια που εδώ και χρόνια έχουν μπει στις καρδιές και στα στόματα του κόσμου και τον έχουν συντροφεύσει σε ευχάριστες –και όχι μόνον– στιγμές.
Κυριακή 18/6 και Τρίτη 4/7 στις 21.00
12-70€
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

5. Ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα party στον Κήπο του Μεγάρου

Ο Κωστής Μαραβέγιας ανοίγει και φέτος το καλοκαίρι όπως μόνο εκείνος ξέρει: Με ένα πάρτι, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, χορού και τραγουδιού στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ορμώμενος από το στούντιο με το τραγούδι «Ξεχασμένη Ενηλικίωση» αλλά και το νέο του album, με όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του αλλά και δικά του αγαπημένα που διασκευάζει και τραγουδά, ο Κωστής επιστρέφει στον Κήπο στο Μέγαρο Μουσικής να γίνουμε όλοι μέρος μιας συναυλίας-γιορτής γεμάτης με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.
Σάββατο 17 και Δευτέρα 19/6 στις 21:00
15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

6. Τσίου…: Η underground ταινία του Μάκη Παπαδημητράτου ανεβαίνει ως παράσταση στον Βοτανικό

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. “Δεκαπενταύγουστο στη Αθήνα μένουνε μόνο οι μπατίρηδες και όσοι δεν έχουν κόσμο για να πάνε έξω. Εκείνος ο Δεκαπενταύγουστος ήταν πολύ δύσκολος. Φράγκα δεν υπήρχανε, δηλαδή ίσα – ίσα το πιώμα μου… Εκείνη τη μέρα θυμάμαι, όλος ο κόσμος που είχε μείνει στην Αθήνα ήταν πολύ τρελαμένος…”. Κάπως έτσι ξεκινάει η αφήγηση του Τσίου για εκείνο το καλοκαίρι που, μόνος στην Αθήνα, προσπάθησε να βρει τη δόση του και μαζί με αυτήν βρήκε και έναν ολόκληρο κόσμο από γνωστούς και άγνωστους της διπλανής πόρτας, σε μια διαρκή αναζήτηση ταυτότητας που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Παπαδημητράτος, Αναστάσης Κολοβός, Τραϊάνα Ανανία, Αντώνης Τσοτσιόπουλος, Καλλιόπη Τζερμάνη, Δημήτρης Καπετανάκος, Γιάννης Μητάς, Νικήτας Παπαδόπουλος, Στράτος Σωπύλης, Μυρτώ Πετροχείλου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Fuerza Αγγελίδης, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Ρεγγίνα Μανδηλάρη.
Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 (έως 16/7)
Από 15 ευρώ
Βοτανικός Live Stage, Ιερά Οδός 72, Αθήνα

[relart 2]

7. Καζανόβα / Δον Ζουάν – Ερωτική περιπλάνηση, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στην Πειραιώς 260

Με την πολυαναμενόμενη παράσταση «Καζανόβα / Δον Ζουάν – Ερωτική περιπλάνηση», που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 (έως τις 18/6), ο Στάθης Λιβαθινός επέστρεψε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, έχοντας στο πλευρό του τη σταθερή ομάδα των ηθοποιών και συνεργατών του. Δέκα χρόνια μετά την «Ιλιάδα», από τις κορυφαίες θεατρικές στιγμές του Φεστιβάλ, ο Στάθης Λιβαθινός αναμετράται αυτή τη φορά με δυο κλασικά λογοτεχνικά έργα, που περιστρέφονται γύρω από τη μυθική μορφή του Δον Ζουάν και την ιστορική προσωπικότητα του Καζανόβα. Πρόκειται για τον «Δον Ζουάν» του Λόρδου Μπάιρον και το «Τέλος του Καζανόβα» της Μαρίνα Τσβετάγεβα.
17 και 18/6 στις 20:00
Διακεκριμένη Ζώνη: 30€, Ζώνη Α: 5€ – 25€, Ζώνη B: 5€ – 20€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b