MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest στην Πειραιώς 260

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η hip hop και street χορευτική σκηνή της Ελλάδας εκπροσωπείται δυναμικά στο Φεστιβάλ μέσα από την ενότητα “Layers of Street”. Μετά τις πετυχημένες διοργανώσεις του τα δύο τελευταία χρόνια, το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, που μύησε το κοινό της Πειραιώς 260 στο σύμπαν του hip hop και του street dance, επιστρέφει και φέτος με νέες εκρηκτικές χορευτικές αναμετρήσεις σε δύο διαδοχικές βραδιές, με επιμέλεια πάντα του χορευτή και χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου. Οι χορευτές και οι χορεύτριες, αναγνωρισμένοι/ες και ανερχόμενοι/ες, θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες (1vs1 Hip Hop Battle και 2vs2 All Styles Battle) για να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή/νικήτριας του 3ου Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest αλλά και αξιόλογα χρηματικά έπαθλα. Και στις δυο βραδιές θα συντροφεύει το Φεστιβάλ η πληθωρική παρουσία και η γνώριμη φωνή του host Sifu Versus, ενώ υπέροχες χορευτικές μουσικές θα ακούγονται από τα decks του DJ Amaze Me, ο οποίος μετά το τέλος των battles θα οδηγήσει χορευτές και κοινό σε μια γιορτή του χορού χωρίς σύνορα.
17/6 και 18/6, 22:30
Πειραιώς 260 στην Πλατεία

Ο Francesc Miralles παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Ναμαστέ» στα Public

Tο Φεστιβάλ ΛΕΑ, οι Εκδόσεις Πατάκη και τα Public προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Francesc Miralles, με τίτλο «Ναμαστέ», το Σάββατο 17 Ιουνίου. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Διευθύντρια του Φεστιβάλ ΛΕΑ, Αδριάνα Μαρτίνες.
17/6, 12:00
Public Café Συντάγματος  

3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος: “Ονειροχρόνος” και “Tango Greco” στον Άλιμο

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής. Το Σάββατο 17 Ιουνίου, συνεχίζει την πορεία της στο Φεστιβάλ η όπεραΟνειροχρόνος” σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια της Δρ Μάγκυ Μοντζολή και μουσική σύνθεση του Χρήστου Γιαννούλη. Ο διαδραστικός animation Ονειροχρόνος παραπέμπει σε ένα θέατρο «ολιστικό», όπου όλες οι τέχνες συναντιούνται, ώστε ο θεατής να γίνει κοινωνός της «μαγείας του θεάτρου», με την ποιητική, συμβολική και αλληγορική του διάσταση. Κεντρικοί ήρωες είναι πέντε συνηθισμένοι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών τάξεων που συναντιούνται στον κόσμο του ονείρου. Την ίδια μέρα στις 21:00, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει στην Πλατεία Παλαιού Φαλήρου τη συναυλία “Tango Greco“, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό, που συνδέεται άρρηκτα με την αστική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου, ξεκινώντας από την εποχή του Μεσοπολέμου και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τραγούδια που έγραψαν ιστορία!
17/6 στις 17:00 και 21:00
Πολυχώρος Πολιτισμού – Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου και Πλατεία Παλαιού Φαλήρου

Φεστιβάλ Χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Ένα Τριήμερο Φεστιβάλ Χορού αφιερωμένο στην Ελληνική Παράδοση από όλα τα μέρη του τόπου μας στήνεται στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου “Θυμαιτάδαι” και της Unesco. Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου συγκεκριμένα, τα χορευτικά τμήματα και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής θα παρουσιάσουν Παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
17/6 και 18/6, 19:30
Πολυχώρος Λιπασμάτων – Γρ. Λαμπράκη (Βόρεια είσοδος), οδός Σφαγείων (Νότια είσοδος), Δραπετσώνα 

«Του κύκλου τα γυρίσματα… που αναπαημό δεν έχουν» στον Διόνυσο

Το Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις» και ο Δήμος Διονύσου προσκαλούν το κοινό στην Ετήσια Διήμερη Πολιτιστική Εκδήλωση με τίτλο “Του κύκλου τα γυρίσματα… που αναπαημό δεν έχουν”, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου. Συμμετέχουν οι μαθητές των τμημάτων παραδοσιακού χορού, κρητικών και ποντιακών χορών, θεατρικής αγωγής, κρουστών, νυκτών εγχόρδων, κρητικής λύρας, μουσικοκινητικής αγωγής και παραδοσιακού τραγουδιού του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις», παρουσιάζοντας χορούς, τραγούδια και δρώμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
17/6 και 18/6, 20:30
Παλιός Σταθμός Τρένου ΔΚ Διονύσου

Prana: Η κωμωδία της ομάδας “Υπερφωτισμένοι” στο Ίλιον

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου, η θεατρική ομάδα «Υπερφωτισμένοι» Δήμου Φυλής επιστρέφει στο σανίδι, με τη νέα κωμωδία «Prana», που έγραψε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, στη Δροσούπολη, και συγκεκριμένα στο θέατρο εντός του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, εκεί όπου οι Υπερφωτισμένοι ανέβασαν το πρώτο τους έργο πριν από 4 χρόνια. Υπόθεση: Prana, στην ορολογία της yoga, σημαίνει ζωτική ενέργεια. Στο θέατρο σημαίνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις! Ο Λεωνίδας είναι συγγραφέας, περνά κρίση μέσης ηλικίας κι ενώ είναι παντρεμένος με τη Δώρα, συνάπτει σχέση με την Όλγα που είναι δασκάλα της yoga και κατάγεται από την Καλμικία. Το Prana θα αρχίσει να χαλάει όταν η Δώρα θα προσλάβει ως δασκάλα yoga …την Όλγα! Μια ενεργειακή κωμωδία με καλά ανοίγματα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βούδα Σιακαμούνι!
17/6 και 18/6, 20:30 (προκράτηση θέσης στο 6972052268)
2ο Λυκείου Άνω Λιοσίων – Πίνδου και Τεμπών

Η παράσταση “Το Ζαφείρι του Κασμίρ” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής παρουσιάζει την παράσταση “Το Ζαφείρι του Κασμίρ” του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή, από το θεατρικό εργαστήρι “Εν δράσει”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Υπόθεση: Στο έργο αυτό ο συγγραφέας αναζητά τη χαμένη αλήθεια, τη χαμένη κληρονομιά, πολιτιστική, κοινωνική, ιστορική, ανθρωπιστική ανάμεσα στα αναρίθμητα SMS, like και share του σύγχρονου τρόπου ζωής, πάντα με οδηγό το χιούμορ και την έκπληξη. Ο Κωνσταντίνος αγαπάει τη Ζωή και περνάει υπέροχα μαζί της. Αλλά και η Ζωή είναι πολύ ευτυχισμένη με τον Κωνσταντίνο και όλα θα ήταν μια χαρά, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.
17/6 και 18/6, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

Η παράσταση “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα” στην Αργυρούπολη

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, η Θεατρική Ομάδα Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου στη θεατρική σκηνή Νίκος Κούρκουλος.
17/6, 20:00
Θεατρική σκηνή Νίκος Κούρκουλος – Ολυμπίας 5, Αργυρούπολη  

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b