MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Cormac McCarthy: Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του “No Country for Old Men”

Ο βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας των βιβλίων “Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους” και “Ο Δρόμος”, που είχαν μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, έφυγε από τη ζωή.

No Country For Old Men
Monopoli Team

Ο Cormac McCarthy, ο συγγραφέας των διάσημων μυθιστορημάτων “Ο Δρόμος” και “Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους”, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Σύμφωνα με τον εκδότη του, ο βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας έφυγε στο σπίτι του στην Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό στις 13 Ιουνίου.

Ο McCarthy είχε κερδίσει Pulitzer για το μυθιστόρημα του “Ο Δρόμος”, μια μεταποκαλυπτική ιστορία για έναν γιο και έναν πατέρα που έπρεπε να επιβιώσουν μετά από έναν μυστηριώδη κατακλυσμό που καταστρέφει τον πλανήτη και κάθε πολιτισμό. “Ο Δρόμος” είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τον Viggo Mortensen και την Charlize Theron, λαμβάνοντας θετικές κριτικές.

Το μυθιστόρημα του “Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους” είχε επίσης γνωρίσει καταξίωση, ενώ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τους αδερφούς Coen με πρωταγωνιστές τον Javier Bardem και τον Tommy Lee Jones. Η ταινία μάλιστα κέρδισε βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

No Country For Old Men

Ο συγγραφέας ήταν γνωστός για το γεγονός ότι δεν προτιμούσε τις δημόσιες εμφανίσεις, προτιμώντας να ζει απομονωμένος από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έγραφε από μικρή ηλικία, πρώτη καταξίωση όμως γνώρισε το 1992 όταν εκδόθηκε το μυθιστόρημα του “All The Pretty Horses”, το οποίο στη συνέχεια έγινε ταινία με τον Matt Damon και την Penelope Cruz, σε σκηνοθεσία του Billy Bob Thornton.

Ο θάνατος του σκόρπισε τη θλίψη στους θαυμαστές του, με έναν από αυτούς – τον επίσης διάσημο συγγραφέα – Stephen King να γράφει στο Twitter: “Ο Cormac McCartjy ήταν ίσως ο καλύτερος Αμερικανός συγγραφέας της εποχής μου. Πέθανε στα 89 του. Είχε ζήσει μία γεμάτη ζωή και δημιούργησε ένα υπέροχο σώμα έργων, αλλά και πάλι θρηνώ τον χαμό του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Mirror: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την γεμάτη… εκπλήξεις 6η σεζόν που έρχεται στο Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b