MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Black Mirror: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την γεμάτη… εκπλήξεις 6η σεζόν που έρχεται στο Netflix

Η 6η σεζόν της αγαπημένης sci-fi anthology-σειράς “Black Mirror” έρχεται στο Netflix στις 15 Ιουνίου. Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πολλά υποσχόμενη νέα δημιουργία του Charlie Brooker.

Black Mirror, 6η Σεζόν
Black Mirror, 6η Σεζόν
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

To “Black Mirror”, η αγαπημένη δυστοπική σειρά, δημιούργημα του Charlie Brooker, έρχεται στο Netflix στις 15 Ιουνίου με την 6η σεζόν και… δεν κρατιόμαστε! Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την 5η σεζόν -των τριών επεισοδίων- η οποία είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2019 και μάλιστα, το επεισόδιο με την Miley Cyrus δεν είχε λάβει τον συνηθισμένο ενθουσιασμό ενός black-mirror-επεισοδίου…

Μετά την 5η σεζόν και με το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Brooker ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να γράψει σύντομα κάτι καινούργιο για την σειρά- anthology, η οποία εξερευνά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία του κοντινού μέλλοντος στην ανθρωπότητα. Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως: “Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω τι στομάχι θα υπήρχε για ιστορίες σχετικά με κοινωνίες που καταρρέουν οπότε δεν θα συνεχίσω να δουλεύω σε κάποιο επεισόδιο από αυτά”.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του 2020, μια Ισπανική διαφημιστική εταιρεία δημιούργησε μια ψεύτικη, περιπαικτική διαφήμιση, μια αφίσα που έμοιαζε σαν διαφήμιση για τη σειρά από το Netflix, χωρίς αυτό να σχετίζεται. Η αφίσα δείχνει έναν υποτιθέμενο καθρέφτη που ο καθένας θα μπορούσε να βγάλει μια φωτογραφία ενώ από πάνω γράφει “Black Mirror. 6η Σεζόν. Ζωντανά, Τώρα, Παντού”.

Έχοντας όμως επανακάμψει από αυτήν την πράγματι δυστοπική εποχή που ζήσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, είμαστε επιτέλους έτοιμοι να υποδεχτούμε την 6η σεζόν της βραβευμένης με Emmy σειράς.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν το -πολύ πιθανό- binge-watching της 15ης Ιουνίου.

Τα πέντε επεισόδια και το εκπληκτικό cast

Στις 26 Απριλίου ήρθε από το πουθενά η ανακοίνωση για την πολύ κοντινή κυκλοφορία της 6ης σεζόν μαζί με το πρώτο teaser τρέιλερ. Μάλιστα, σύμφωνα με το Netflix αυτή η σεζόν θα είναι “η πιο απρόβλεπτη, η πιο δύσκολη να κατηγοριοποιηθεί, η πιο απρόσμενη σεζόν μέχρι τώρα”. Ο Charlie Brooker έφτιαξε πέντε επεισόδια “εντελώς ξεχωριστά το ένα από το άλλο” για να “συνεχίσει να εκπλήσσει τους θεατές”.

Τον Μάιο μάθαμε λεπτομέρειες για τους τίτλους, την πλοκή και το cast του κάθε επεισοδίου και κυκλοφόρησε και το επίσημο τρέιλερ, που μας δίνει μια καλύτερη εικόνα για το κάθε σύμπαν που δημιούργησε ο Brooker. Ας δούμε αναλυτικά τα επεισόδια…

1. Joan is Awful

Πλοκή: Μια κοπέλα σοκάρεται όταν ανακαλύπτει πως η ζωή της έχει γίνει δραματική σειρά σε streaming πλατφόρμα παγκοσμίου φήμης και την ίδια ενσαρκώνει η γνωστή ηθοποιός Salma Hayek.
Σενάριο: Charlie Brooker
Σκηνοθεσία: Ally Pankiw
Πρωταγωνιστούν: Annie Murphy, Ben Barnes, Himesh Patel, Michael Cera, Rob Delaney, Salma Hayek

2. Demon 79

Πλοκή: Στη Νότια Αγγλία του 1979, μια ήσυχη πωλήτρια αναγκάζεται να κάνει φρικτές πράξεις για να αποτρέψει την καταστροφή.
Σενάριο: Charlie Brooker & Bisha K Ali
Σκηνοθεσία: Toby Haynes
Πρωταγωνιστούν: Anjana Vasan, Paapa Essiedu

Black Mirror, 6η Σεζόν

Black Mirror, 6η Σεζόν

3. Mazey Day

Πλοκή: Μια στάρλετ καταδιώκεται από παρεμβατικούς παπαράτσι ενόσω βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες ενός ατυχήματος εγκατάλειψης του θύματος.
Σενάριο: Charlie Brooker
Σκηνοθεσία: Uta Briesewitz
Πρωταγωνιστούν: Clara Rugaard, Danny Ramirez, Zazie Beetz

4. Beyond the Sea

Πλοκή: Σε ένα εναλλακτικό 1969, δύο άντρες σε μια επικίνδυνη hi-tech αποστολή, παλεύουν με τις συνέπειες μιας απίστευτης τραγωδίας.
Σενάριο: Charlie Brooker
Σκηνοθεσία: John Crowley
Πρωταγωνιστούν: Aaron Paul, Auden Thornton, Josh Hartnett, Kate Mara, Rory Culkin

Black Mirror, 6η Σεζόν

Black Mirror, 6η Σεζόν

5. Loch Henry

Πλοκή: Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε μια ήρεμη πόλη της Σκωτίας για να γυρίσει ένα εκλεπτυσμένο ντοκιμαντέρ φύσης όταν τελικά τους τραβάει μια πολύ ενδιαφέρουσα τοπική ιστορία με σοκαριστικά γεγονότα που φτάνουν έως το παρελθόν.
Σενάριο: Charlie Brooker
Σκηνοθεσία: Adam Jenkins/Sam Miller
Πρωταγωνιστούν: Daniel Portman, John Hannah, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Samuel Blenkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Mirror: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της 6ης σεζόν με Salma Hayek και Aaron Paul12.09.2018

Τι να περιμένουμε από τη νέα σεζόν σύμφωνα με τον Charlie Brooker;

Ο δημιουργός της σειράς, Charlie Brooker, είναι ασταμάτητος και με μεγάλη έμπνευση όπως δείχνουν όλα τα διαφορετικά επεισόδια κάθε σεζόν του Black Mirror. Ωστόσο, φαίνεται πως για αυτή τη σεζόν “έσπρωξε” τα δημιουργικά όρια πέρα από κάθε φορά και αναμένουμε μια σεζόν γεμάτη αγωνία και εκπλήξεις.

Black Mirror, 6η Σεζόν

Black Mirror, 6η Σεζόν

Κάθε επεισόδιο, κάθε κατάσταση που δημιούργησε θα είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη. Σύμφωνα με τον ίδιο: “Πάντοτε ένιωθα ότι το Black Mirror θα έπρεπε να παρουσιάζει ιστορίες που να είναι απόλυτα διακριτές η μια από την άλλη, και συνέχεια να εκπλήσσει τον κόσμο -και τον εαυτό μου- αλλιώς ποιο το νόημα; Δεν θα έπρεπε να είναι μια σειρά που μπορεί εύκολα να οριστεί αλλά να μπορεί να αναδημιουργεί τον εαυτό της”.  Κάπως έτσι για αυτή τη σεζόν περιμένουμε αυτό το “κάτι” που μαρτυρά ποια σειρά βλέπουμε ή όπως λέει ο Brooker θα υπάρχουν “μερικά από από τα πιο οικεία Black Mirror σχήματα” αλλά σκοπεύει να φέρει κι άλλα στην επιφάνεια και να επεκτείνει “τις παραμέτρους σχετικά με το τι είναι τελικά ένα επεισόδιο Black Mirror”.

Αυτή τη φορά μιλάμε για ποικιλία στις θεματικές του κάθε επεισοδίου και τρελές, απρόσμενες αλλαγές. “Ήξερα ότι είχα γράψει πολλά επεισόδια που κάποιος θα έλεγε ‘Ήμουν μέσα σε έναν υπολογιστή όλον αυτόν τον καιρό’ δήλωσε ο ίδιος και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που αποφάσισε να μη μείνει σε κάτι που θα δώσει ένα στίγμα στο τι μπορεί στα αλήθεια να είναι και να περιλαμβάνει ένα επεισόδιο Black Mirror. Μένει να δούμε αν αυτό πέτυχε…

Ο Charlie Brooker δοκίμασε να γράψει σενάριο για τη σειρά με τεχνολογία AI

Φυσικά ο δημιουργός μιας σειράς που τόσο έντονα πραγματεύεται τις συνέπειες της -ορισμένες φορές ανεξέλεγκτης χρήσης της- τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από όλη αυτήν την αιφνίδια δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία AI. Και είπε λίγο να πειραματιστεί με αυτή όσο έγραφε τη νέα σεζόν.

Black Mirror, 6η Σεζόν

Black Mirror, 6η Σεζόν

“Το πρώτο πράγμα που έγραψα ήταν ‘Δημιούργησε ένα Black Mirror επεισόδιο’ και φτιάχνει κάτι που, με μια πρώτη όψη, διαβάζεται λογικά, αλλά με τη δεύτερη όψη, είναι σκατά” δήλωσε ο Brooker. Κι αυτό γιατί παίρνει όλα τα επεισόδια και τα “πολτοποιεί”. “Κι αν σκάψεις λίγο πιο βαθιά, σκέφτεσαι “Ώστε δεν υπάρχει ούτε μια αληθινά αυθεντική σκέψη εδώ”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Τζόνι Ντεπ δεν πρόκειται να παίξει στους «Πειρατές της Καραϊβικής» – Το “όχι” στην Disney12.09.2018

Το επίσημο τρέιλερ

Δεν έμειναν πολλές μέρες μέχρι την μεγάλη επιστροφής της σειράς στο Netflix. Ανυπομονούμε όλοι να δούμε εάν αυτά τα πέντε επεισόδια θα είναι όλα όσα υπόσχονται οι δημιουργοί του και αν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν ορισμένα από τα “διαμάντια” των προηγούμενων σεζόν. Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε το επίσημο τρέιλερ ή και τα αγαπημένα σας παλιά επεισόδια!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b