MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OPEN CALL

Animasyros 2023: Ανοιχτό κάλεσμα για αίτηση συμμετοχής στο Pitching Forum Agora

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 2023 ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για αίτηση συμμετοχής στο Pitching Forum Agora, το οποίο επιστρέφει, φέτος, με παρουσιάσεις, στρογγυλά τραπέζια, σεμινάρια, masterclasses, συναντήσεις δικτύωσης και κεντρική θεματική «Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα».

Animasyros 2023: Ανοιχτό κάλεσμα για αίτηση συμμετοχής στο Pitching Forum Agora
Monopoli Team

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο των Animation Agora Days, που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Ιουνίου, σε συνεργασία με τα Brown Hotels και την ΑΣΙΦΑ Ελλάς – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων και την υποστήριξη του Enterprise Greece, στο Brown Lighthouse Athens, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και ανακοινώθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή προτάσεων για το Pitching Forum Agora έως 31 Ιουλίου 2023.

To Animasyros 2023, πριν την επιστροφή του για 16η χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Οκτωβρίου, έχοντας ως στόχους την προώθηση και ενδυνάμωση του ελληνικού animation, που συνεχίζει να έχει κεντρική θέση στη διοργάνωση, για πρώτη φορά φέτος, σχεδιάζει ειδικές προ-φεστιβαλικές δράσεις, με επίκεντρο τους Έλληνες δημιουργούς, οι οποίες ξεκίνησαν στην Αθήνα και αναμένεται να κορυφωθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας διοργάνωσης.

Animation Agora Days

Η αρχή έγινε με την εκδήλωση Animation Agora Days, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, masterclasses και συζητήσεις, συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από την Πορτογαλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα (Bruno Caetano (Cola), Stav Levi (Tohu), Φωκίωνα Ξένο (Out.There) και Odd Bleat Animation Studio). Επίσης ανακοινώθηκε η νέα δράση για την ελληνική κοινότητα δημιουργών, στο πλαίσιο του Animasyros 2023 με τίτλο Greek Animation Talks όπου η υποψήφια για Όσκαρ θρυλική δημιουργός Joanna Quinn & o συνεργάτης της και σεναριογράφος Les Mills από τη Μεγάλη Βρετανία θα συνομιλήσουν με Έλληνες δημιουργούς για το έργο τους, τις προκλήσεις της δημιουργικής διαδικασίας στην Ελλάδα και θα μοιραστούν μαζί τους χρήσιμες συμβουλές.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε το μεγάλο Πάρτι του Ελληνικού Ανιμέισον στην ταράτσα του Brown Lighthouse Athens, στο οποίο έδωσαν το παρόν Έλληνες δημιουργοί, επαγγελματίες της Ελληνικής κοινότητας ανιμέισον, συνεργάτες, δημοσιογράφοι και φίλοι του φεστιβάλ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε από την ΑΣΙΦΑ Ελλάς η επίσημη ελληνική συμμετοχή Greece Animated που συμμετέχει την εβδομάδα που διανύουμε στη φετινή διοργάνωση του Annecy International Animation Film Festival & Market, με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη ελληνική αποστολή Greece Animated 2023 αποτελείται από 15 διαπιστευμένους επαγγελματίες που εκπροσωπούν 26 οργανισμούς και εταιρείες και παρουσιάζουν συνολικά 30 projects, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, σειρές κ.ά., ανάμεσα στα οποία και τα δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ Ύδρα και Μεσολόγγι της σειράς Τόποι του Ελληνισμού συμπαραγωγής του Animasyros Productions και της COSMOTE TV.

Ακόμα, ο νέος Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ Ελλάς, Κωνσταντίνος Κ. Κακαρούντας, λίγο πριν τη λήξη των πρώτων και εξαιρετικά επιτυχημένων Animation Agora Days, απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης στον Πρόεδρο του Animasyros, Βασίλη Κ. Καραμητσάνη, ο οποίος παρέδωσε τα ηνία έπειτα από 3 συνεχόμενες θητείες κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως σημείωσε ο κος Κακαρούντας, «[…] ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά».

Pitching Forum Agora > Υποβολή Προτάσεων έως 31 Ιουλίου 2023

Η Αγορά του Animasyros 2023 συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της διαμορφώνοντας διεθνείς συνεργασίες στο πλαίσιο του Pitching Forum ενώ οι παρουσιάσεις, τα στρογγυλά τραπέζια, τα σεμινάρια, τα masterclasses, οι συναντήσεις δικτύωσης που διοργανώνει φέτος, θα προσφέρουν τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης, ή, απλώς, την αγαπά, να διευρύνει το δίκτυο του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα και να έρθει σε επαφή με τις επιτυχίες του μέλλοντος. Φυσικά, από την Αγορά φέτος δεν θα μπορούσε να λείπει η κεντρική θεματική του Φεστιβάλ «Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα», ενώ μερικές ακόμη θεματικές που θα παρουσιαστούν αφορούν τη θηλυκή δημιουργικότητα στις ταινίες ανιμέισον τεκμηρίωσης και masterclasses και συζητήσεις από διεθνούς φήμης Ισπανούς παραγωγούς. Σημαντική ακόμη θα είναι και η παρουσία των σταθερών συνεργατών του ANIMASYROS, όπως το ΕΚΟΜΕ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Enterprise Greece, το Creative Europe και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια των Agora Days, η συντονίστρια της Αγοράς και σκηνοθέτις Μαρινέτα ΜΑΚ Κρητικού ανακοίνωσε το επίσημο άνοιγμα της πλατφόρμας για υποβολή προτάσεων για το Pitching Forum της Αγοράς έως και τις 31 Ιουλίου.

Και φέτος θα διοργανωθεί ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (Pitching Coaching Workshop), με Pitching Workshop Tutor μία από τις πιο βασικές προσωπικότητες του animation στην ευρωπαϊκή κοινότητα, συνιδιοκτήτρια και παραγωγό του animation house Studio Pupil, με εμπειρία στο coaching από το Clermont-Ferrand International Short Film Festival μέχρι το Annecy International Animation Film Festival and Market (MIFA) και το Anima International Animation Festival αλλά και τα Cartoon Forum, Cartoon Movie και Cartoon 360, τη βραβευμένη με Business Award στο Animation Production Day και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των European Animation Awards, Tünde Vollenbroek.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CHRONOS: Μία συναρπαστική βόλτα στην Ακρόπολη την περίοδο της ακμής της, από όλο τον κόσμο12.09.2018

Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου εργαστηρίου, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες των επιλεγμένων projects να προετοιμαστούν αποτελεσματικά, για να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του Pitching Forum στη Σύρο, το υπό εξέλιξη έργο τους στο κοινό και σε μία διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του animation και πιθανούς επενδυτές (Pitching Sessions). Στα έργα που υποβάλλονται δίνεται έμφαση σε υπό ανάπτυξη project/ταινίες που προέρχονται από χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου όπως Ελλάδα, Κύπρος κ.ά. Ο νικητής θα ανακοινωθεί την 1η Οκτωβρίου στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Ακόμα, ήδη διεθνώς διακεκριμένοι animators και παραγωγοί όπως οι θρυλικοί Αμερικανοί σκηνοθέτες της Ντίσνεϊ John Musker & Ron Clements, που δημιούργησαν τη Μικρή Γοργόνα (1989) και, φυσικά, την ταινία Οι περιπέτειες του Ηρακλή (1997) θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό masterclass βασισμένο στην τελευταία και θα διηγηθούν ανάμεσα στα άλλα τα ταξίδια τους στην Ελλάδα που προηγήθηκαν της δημιουργίας της ταινίας. Στο πλαίσιο του εκτενούς αφιερώματος La Animaciόn Iberoamericana, η Ιβηρική χερσόνησος και η Λατινική Αμερική θα έχουν μια ιδιαίτερη θέση και στην Αγορά με παρουσιάσεις case study ταινιών, όπως η πρόσφατα βραβευμένη με βραβείο Goya Γαλλο-Ισπανική ταινία Unicorn Wars. Η γυναικεία δημιουργικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Women and animated documentaries» με τις Samantha Moore (UK), Katerina Athanassopoulou (GR) και Abigail Addison (UK). To πάνελ συντονίζει η σκηνοθέτης και διευθύντρια του Kinder Docs Δήμητρα Κουζή.

Τέλος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση του ελληνικού animation, στο Animasyros 2023, στις δράσεις της Αγοράς ενσωματώνεται μία νέα ενότητα: το speed dating. 15 Έλληνες δημιουργοί θα επιλεχθούν από το Anim asyros για να συμμετάσχουν σε σύντομες συναντήσεις 20’ με διεθνούς φήμης παραγωγούς και καλλιτέχνες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να κάνουν pitch την ιδέα τους ή/και να μοιραστούν μαζί τους τις καλλιτεχνικές και επαγγελματικές τους αναζητήσεις, με σκοπό την εξεύρεση συμπαραγωγών ή και επαγγελματικών ευκαιριών στη διεθνή σκηνή ανιμέισον.

Στα speed dating sessions του Animasyros 2023 θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι:
  • Joanna Quinn & Les Mills, animators & παραγωγοί – Beryl Productions (Βρετανία), δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον κόσμο του ανιμέισον διεθνώς
  • Ivan Minambres, παραγωγός – UniKo (Ισπανία), παραγωγός της βραβευμένης με Goya ταινίας Unicorn Wars
  • John Musker & Ron Clemens, οι θρυλικοί σκηνοθέτες με πολύ σημαντική πορεία στη Disney και σε μεγάλα στούντιο των ΗΠΑ
  • Abigail Addison, παραγωγός – Animate projects (Μεγάλη Βρετανία) που ειδικεύεται στα animated documentaries
  • Amit Gicelter, παραγωγός – Hive Production (Ισραήλ).

Και η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Στόχος της Αγοράς παραμένει πάντα η ανάδειξη και δικτύωση νέων δημιουργών, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το πραγματικά δημιουργικό κεφάλαιο των καλλιτεχνών στο πεδίο των κινουμένων σχεδίων.

Χρήσιμες συμβουλές για συμμετοχή στην Αγορά

Η αίτηση συμμετοχής για το Pitching Forum της Αγοράς υποβάλλεται μέσω της σελίδας του Animasyros στο Filmfreeway:Agora – Under Development Projects | Submissions until 31 July 2023 | https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575

Για την αξιολόγηση του project, είναι απαραίτητη η υποβολή μιας σύντομης περιγραφής (Logline, Concept) κι ενός Treatment, και η αποστολή stills, σκίτσων, moodboard, σε περίπτωση αδυναμία αποστολής trailer.

Τελική ημερομηνία υποβολής: 31 Ιουλίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8ο Beyond Borders: Ανανεωμένο, γεμάτο ταινίες, δράσεις και συνεργασίες το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου12.09.2018

Κάλεσμα για συμμετοχές

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα διαγωνιστικά τμήματα της φετινής διοργάνωσης, που υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της σελίδας που διατηρεί το Animasyros στην πλατφόρμα  Filmfreeway:

https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575

Τελική ημερομηνία υποβολής: 30 Ιουνίου 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της σελίδας που διατηρεί το Animasyros στην πλατφόρμα Film Freeway: Agora – Under Development Projects | Submissions until 31 July 2023 https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b