MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Τιτάνες, του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Έχοντας ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία από το Λονδίνο έως το Χονγκ Κονγκ και το Μόντρεαλ και από την Biennale de la Danse της Λυών μέχρι το TanzimAugust του Βερολίνου, οι «Τιτάνες» συναντιούνται με το κοινό του Πειραιά. Σε ένα σύμπαν παλιότερο από τον κόσμο και σε έναν απροσδιόριστο χώρο και χρόνο, δύο μοναχικά πλάσματα βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι εναλλαγής και όσμωσης φωτός και σκοταδιού, κίνησης και ακινησίας, γελοίου και σοβαρού, σκληρότητας και τρυφερότητας. Κι όμως, ο παράδοξος κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, με τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μεταμορφώνονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας αποτυχιών. Με το ευφάνταστο και αναπάντεχο σκηνικό του ιδίωμα, που συνθέτει με τρυφερή ειρωνεία ήχους και παράδοξα ποιητικές εικόνες, ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης, χορογράφος και περφόρμερ πλάθει ένα έργο-ωδή στην αποτυχία και το σφάλμα, στην ανθρώπινη ευθραυστότητα, αλλά και στην θαυμαστή αποκάλυψη που μπορεί να γεννηθεί στις ρωγμές. Ερμηνεύουν: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Δημήτρης Ματσούκας.
8-10/6 στις 21:00 και 11/6 στις 19:30
Ζώνη Α: 20€, Zώνη Β: 18€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

[relart 2]

2. Off-Off Athens Theater Festival στο θέατρο Επί Κολωνώ

Πλουραλιστικό, ανατρεπτικό και ανοιχτό σε κάθε είδους προτάσεις, το φεστιβάλ που από το 2008 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές, επιστρέφει στο θέατρο Επί Κολωνώ. Το θέατρο μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Με τον χαρακτήρα ενός show case ανοιχτού στο κοινό, το Off Off Athens προσκαλεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν ελεύθερα, να κάνουν τις προτάσεις τους χωρίς το άγχος της παραγωγής, του χώρου, του ταμείου και της διάκρισης. Κάθε βραδιά παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα πραγματοποιεί δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Καθημερινά 20:15 και 22:00
Η γενική είσοδος είναι 5€ για τη μία παράσταση και 6€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς.
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα 

3. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Άελλα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Άελλα” έρχεται απόψε για μια συναυλία με έργα κλασσικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων “Άελλα” ιδρύθηκε το 2022 από τους μουσικούς Ελισσάβετ Σκούρα, Ορέστη Ζαφειρόπουλο, Αυγουστίνο Μουστάκα και Δανάη Κολέτσα. Στόχος του είναι η μελέτη και παρουσίαση ιστορικών έργων μεγάλων συνθετών, και κατ’ επέκταση η ερμηνεία νέων έργων που αντιπροσωπεύουν την σύγχρονη μουσική δημιουργία. Πρώτη τους εμφάνιση στο καλλιτεχνικό χώρο ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της Σονάτας για Βιολί και Μπάσο κοντίνουο “La Follia” σε Ρε ελάσσονα (No5, Op.12), του A.Corelli, σε διασκευή για κουαρτέτο εγχόρδων του Α. Μουστάκα, στα Subway Recording Studios το 2022.

Πρόγραμμα:
Wolfgang Amadeus Mozart
String Quartet in D minor No15, K.421 (1783)
Ludwig Van Beethoven
String Quartet in F minor Νο.11, Op. 95 (1810)
Αrchangelo Corelli
“La Follia” Violin Sonata No12, Op.5 (1700)
(Διασκευή για κουαρτέτο εγχόρδων του Αυγουστίνου Μουστάκα (2021))
Πέμπτη 8/6 στις 21:00
12€, μειωμένο 8€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

4. Kepler is Free στο Gazarte

Οι Kepler is Free, έρχονται στο roof stage του Gazarte απόψε, για να οδηγήσουν το κοινό στα soul-jazz και εναλλακτικά hip-hop μονοπάτια τους.
Η κοινή αγάπη των μελών για τη jazz και τη hip-hop, οδήγησε τη μπάντα να συνθέσει και κυκλοφορήσει το 2020 το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Teegarden”. Οι συνθέσεις τους κινούνται στο φάσμα του αφαιρετικού τζαζ στοιχείου εμπλουτισμένες με ποικίλα ρυθμικά hip-hop και soul στοιχεία, ενώ παράλληλα διατηρούν δομημένες φόρμες οι οποίες αφήνουν χώρο ώστε τα μέλη να μπορούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αλληλεπιδράσουν.
Πέμπτη 8/6 στις 21:30
12€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

5. Dot on Earth και Hydra στην ταράτσα του Ρομάντσο

Η ταράτσα του Ρομάντσο φιλοξενεί μια ξεχωριστή βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής, όπου οι Dot on Earth και οι Hydra, δύο projects από το Ρέθυμνο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μουσικό ταξίδι ηλεκτρονικής μουσικής, γεμάτο ηχοχρώματα, χορό και στίχους.
Πέμπτη 8/6 στις 20:30
8€ προπώληση, 10€ πόρτα
Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b