MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Paul McCartney: Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο με φωτογραφίες των Beatles που δεν έχουμε ξαναδεί

Στο νέο βιβλίο του θρυλικού «σκαθαριού» με τίτλο ««1964: Eyes of the Storm» περιλαμβάνεται ακυκλοφόρητο μέχρι πρότινος προσωπικό του φωτογραφικό υλικό από την περίοδο που οι Beatles γνώρισαν την παγκόσμια αποθέωση.

Paul McCartney
Monopoli Team

Οι αρχές των ’60s χαρακτηρίζονται ως μια εκρηκτική περίοδος για τους Beatles. Ήταν τότε που η φήμη του συγκροτήματος απογειώθηκε με επιτυχίες όπως το «Please Please Me», «From Me to You» και «She Loves You». Αυτές τις στιγμές, που έμελλε να αλλάξουν την ιστορία της μουσικής για πάντα, είχε αποφασίσει τότε ο Paul McCartney να απαθανατίσει με την 35mm φωτογραφική του μηχανή.

Αυτό το μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητο φωτογραφικό υλικό περιλαμβάνεται στο «1964: Eyes of the Storm», το νέο βιβλίο του θρυλικού σκαθαριού σε συνεργασία με την ιστορικό Jill Lepore. Πρόκειται για περισσότερες από 274 φωτογραφίες από την περίοδο 1963-1964, όταν και οι Beatles κέρδισαν τεράστια διεθνή αναγνώριση με συναυλίες σε Λίβερπουλ, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Ουάσιγκτον και τον κόσμο να τους αποθεώνει.

Στο βιβλίο, ο McCartney θυμάται το πανδαιμόνιο που επικρατούσε στις βρετανικές αίθουσες συναυλιών και την «υστερία» των θαυμαστών κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του συγκροτήματος στην Αμερική: «Εκατομμύρια μάτια ήταν προσηλωμένα πάνω μας, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

H ειλικρινέστατη αναπόληση του Paul McCartney συνοδεύει το «πορτφόλιο» κάθε πόλης μέσα στην έκδοση. Όλο μαζί συνδυαστικά δημιουργεί την αυτοβιογραφική «αφήγηση» μιας περιόδου την οποία ο ίδιος ο εμβληματικούς τραγουδιστής και τραγουδοποιός ονομάζει ως «Eyes of the Storm». Ενώ, παράλληλα, υπάρχει και ένας επίλογος με επακόλουθα του 1964 γεγονότα.

Το βιβλίο συμπληρώνει το δοκίμιο της Jill Lepore «Beatleland», μέσα στο οποίο η ιστορικός περιγράφει πως οι Beatles έγιναν το πρώτο μεγάλο παγκόσμιο μαζικό «φαινόμενο». Η ίδια σημειώνει: «Μπορούσες να στρέψεις την κάμερα σου στον κόσμο το 1964. Αλλά ποια θα ήταν η τρέλα, η ομορφιά, η χαρά, η ορμή που θα αιχμαλώτιζες»;

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
“Ο Σαββόπουλος μάς περιείχε όλους”: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Φοίβου Δεληβοριά
Μουσικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Σαββόπουλος
Μουσικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ψωμόπουλος – Η ανάρτηση των Magic de Spell
Έξοδος
Η Angelika Dusk στήνει ένα spooky 80s party με ελεύθερη είσοδο στο A Liar Man
Έξοδος
Eden Sunday Opening Party με Apparat στο Ωδείο Αθηνών
Art & Culture
Η θρυλική ιστορία του MTV – Ένα τελευταίο αντίο στο πιο επιδραστικό μουσικό κανάλι
Μουσικά Νέα
Madwalk 2025 by Three Cents: Το fashion and music project επιστρέφει με special guest την Loreen
Επίκαιρα
MTV: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό μουσικό κανάλι
Μουσικά Νέα
Τελευταία Φορά: Νέο single από Leon Of Athens και Billie Kark
Μουσικά Νέα
Athens International Music Festival 2025: Ανοίγει αυλαία με Pinchas Zukerman στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Μουσικά Νέα
Fever Ride: Vassilina και Tamta ενώνουν δυνάμεις σε έναν ύμνο γυναικείας ελευθερίας
Μουσικά Νέα
Στο νέο του single, ο D3LTA τραγουδά για τα “Kids” της εποχής της αποξένωσης