MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Ο Μπάμπης Στόκας επιστρέφει με νέο άλμπουμ και… “Έρχεται η αγάπη ξανά”

Μετά από δώδεκα χρόνια, ο Μπάμπης Στόκας επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία μέσα από το νέο του προσωπικό άλμπουμ, “Κι Έρχεται η Αγάπη Ξανά”. Εμείς δώσαμε το παρόν στην προακρόαση του δίσκου και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

author-image Ανδρομάχη Αρβανίτη

Η εβδομάδα μας ξεκίνησε ακόμη μία φορά μουσικά με τον Μπάμπη Στόκα και την Panik Records να μας καλούν στην προακρόαση του καινούργιου δίσκου του καλλιτέχνη με τίτλο “…Κι έρχεται η αγάπη ξανά”. Έτσι, λοιπόν, βρεθήκαμε στην οδό Χίου 53 στο Μεταξουργείο, στο ιστορικό κτίριο όπου από το 1954 εως το 1977 στεγάζονταν τα γραφεία της Φίνος Φιλμ. Παρέα με τον Μπάμπη Στόκα και τους συνεργάτες του, ακούσαμε μαζί για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο αυτό άλμπουμ.

“Εδώ και ένα χρόνο παλεύουμε για το άλμπουμ που τελικά ονομάσαμε ‘…Κι έρχεται η αγάπη ξανά’. Είναι ένα άλμπουμ με 11 τραγούδια, με έναν Μπάμπη να έχει μία διάθεση δημιουργίας σε ώρες επιτρεπτές ή επιτρεπόμενες αλλά σίγουρα και ανεπίτρεπτες -στοιχείο που φαίνεται πίσω από τα τραγούδια…” ανέφερε ο Ηλίας Μπενέτος, διευθυντής παραγωγής του δίσκου, δίνοντας μας μία γεύση από το κόνσεπτ του άλμπουμ.

Ανέφερε επίσης πως η ομορφιά του εγχειρήματος συνίσταται στην ομάδα των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. “Το κλίμα συνεργασίας ήταν αξιοζήλευτο, από τις πρώτες στιγμές. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και καταλήξαμε σε αυτό το υλικό” μάς είπε και αυτό το καλό κλίμα γινόταν αμέσως αντιληπτό.

Ειδική αναφορά έγινε στην εικαστικό Στεφανία Μπρέγιαννη για τον ιδιαίτερο πίνακά της, ο οποίος κοσμεί το εξώφυλλο του άλμπουμ, άκρως ταιριαστά. 

Φυσικά δεν γινόταν να μην μας καλωσορίσει και ο ίδιος ο Μπάμπης Στόκας στην προακρόαση του δίσκου, ο οποίος σχεδόν αμέσως μάς εκμυστηρεύτηκε πως όταν συνειδητοποίησε οτι έχει να δώσει στο κοινό του μία αμιγώς δική του δουλειά εδώ και 12 χρόνια… τρόμαξε. Επιστράτευσε, λοιπόν, το αρχείο του και βούτηξε αμέσως στη γνώριμη για αυτόν διαδικασία της παραγωγής μουσικής… Έπειτα, αποκάλυψε την ιδέα του στους κοντινούς του συνεργάτες και ο δίσκος σιγά σιγά άρχισε να γεννιέται.

Αυτή τη φορά, αποφάσισε να δουλέψει με διαφορετικούς μουσικούς, καθώς είχε μία διάθεση πειραματισμού, ενώ μας αποκάλυψε ότι θέλησε η δημιουργία του να είναι φρέσκια, το “κάτι άλλο”, όπως μας είπε. “Πιστεύω πως οι μουσικοί είναι πολύ αδικημένοι στον ρόλο τους, αναφορικά δηλαδή με αυτό που βγαίνει προς τα έξω, αυτό που βλέπει ο κόσμος. Ο κάθε μουσικός βγάζει πραγματικά τον εαυτό του και τη ψυχή του και είναι μοναδικός”. Έτσι, ο Μπάμπης Στόκας φρόντισε να συνεργαστεί κυρίως με ανθρώπους που αγαπά και θαυμάζει – και με τους οποίους κατά βάση δεν είχε κάποια μακρόχρονη συνεργασία.

Ήταν ένας δίσκος ‘συναισθηματικός και προσωπικός” μάς είπε – και εμείς το επιβεβαιώνουμε. Κόντρα στην ψυχρότητα που πολλές φορές διακρίνει την εποχή μας, ο πολύ όμορφος αυτός δίσκος είναι τόσο ατμοσφαιρικός, προκαλεί τόσα συναισθήματα. Λίγο κλασικό ροκ, λίγο έντεχνο και ορισμένα παραδοσιακά στοιχεία που κάνουν το άλμπουμ μουσικά πολύ ενδιαφέρον. Η διάθεση για κάτι φρέσκο και η συνεργασία με πολλούς διαφορετικούς και μοναδικούς μουσικούς είναι ξεκάθαρη. 

Λίγο πριν το τέλος, είδαμε και το βίντεο του τραγουδιού “Καλός και Κακός Καιρός” που έχει κυκλοφορήσει πλέον από την 1η Ιουνίου στο Youtube και μπήκαμε ακόμα πιο πολύ στο κλίμα του δίσκου!

Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, ήταν αυτό που ονειρευόμουν. Ανυπομονώ να το ακούσετε και εσείς”, μας είπε ο Μπάμπης Στόκας και σας το μεταφέρουμε.

Το άλμπουμ  “…Κι Έρχεται η Αγάπη Ξανά” κυκλοφόρησε από την Panik Records την Τρίτη 6 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAlkyone: Η μουσική έκπληξη της χρονιάς έρχεται από την Έδεσσα12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b