MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αν το Star Trek γυριζόταν στη θάλασσα, ο κάπτεν Κερκ θα οδηγούσε το γιοτ «Decadence»

Με το χαρακτηριστικό όνομα «Decadence», το νέο καταμαράν μήκους 80 μέτρων αποτίει φόρο τιμής στην εξαιρετική αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυτική πρόοδο της δεκαετίας του 1920 και διαθέτει εξίσου πρωτοποριακό design.

Monopoli Team

Το τελευταίο concept yacht του Βρετανού σχεδιαστή Andy Waugh μπορεί να αντλεί έμπνευση από το παρελθόν, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, φαίνεται όμως σαν να έχει έρθει κατευθείαν από το μέλλον. Με το χαρακτηριστικό όνομα «Decadence», το καταμαράν μήκους 80 μέτρων αποτίει φόρο τιμής στην εξαιρετική αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυτική πρόοδο της δεκαετίας του 1920 και διαθέτει εξίσου πρωτοποριακό design.

Ο σχεδιασμός του δίδυμου κύτους (SWATH) όχι μόνο δημιουργεί μια εντυπωσιακή σιλουέτα που κάνει το σκάφος να μοιάζει με διαστημόπλοιο, αλλά έχει επίσης μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συμβατικά γιοτ.

Οι δύο κυλινδρικές εξωτερικές γάστρες βυθίζονται κάτω από το νερό και συνδέονται με την κύρια γάστρα μέσω «ξυλοπόδαρων». Αυτό ελαχιστοποιεί την περιοχή της διατομής του κύτους στην επιφάνεια της θάλασσας και θα μπορούσε να μειώσει την κλίση και την κύλιση έως και 70% σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό σκάφος ενιαίας γάστρας. Ως αποτέλεσμα, η πλεύση του «Decadence» θα είναι πολύ πιο ομαλή και ασφαλής από τους ανταγωνιστές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJohnny Depp: Θα επιστρέψει ως Jack Sparrow στη νέα ταινία “Pirates Of The Caribbean”;12.09.2018

Με μέγιστο πλάτος λίγο κάτω από τα 30 μέτρα, το γιότ έχει να προσφέρει μια ευρύχωρη εσωτερική διάταξη, η οποία θα μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις προτιμήσεις του νέου ιδιοκτήτη. Το ομώνυμο στούντιο του Waugh οραματίζεται μια γιγαντιαία σουίτα ιδιοκτήτη με πλάτος 20 μέτρα, μήκος 30 μέτρα και ύψος 3 μέτρα, διαστάσεις που την καθιστούν μεγαλύτερη από ένα μέσο διαμέρισμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCharlie Brooker: Έβαλε το ChatGPT να γράψει ένα επεισόδιο Black Mirror και το αποτέλεσμα ήταν… αναπάντεχο12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b