MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 6 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παρουσιάσεις βιβλίων μέχρι ομιλίες, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Monopoli Team

Ομιλία “Η πραγματικότητα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Η πραγματικότητα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα”. Η ομιλία αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων για την ενημέρωση και την ενδυνάμωση της φωνής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, στο πλαίσιο του μήνα υπερηφάνειας. Στην ομιλία, στην οποία συμμετέχουν οι Βασιλική Βουβάκη, Νικολέττα Πικραμένου, Φωτεινή Κοκκινάκη και Φοίβος Συμεωνίδης, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του τί σημαίνει “ίντερσεξ”, ποια ορολογία είναι ορθό να χρησιμοποιείται όταν συναναστρεφόμαστε ή αναφερόμαστε στα ίντερσεξ άτομα και θα γίνει αναφορά στον Νόμο 4958/2022 και τα άρθρα 17-20 τα οποία άλλαξαν ριζικά τη ζωή και αναγνώρισαν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων στην Ελλάδα.
6/6, 18:00-20:00 
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

8η Διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής-Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού
Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Ιστορίας (ΕλΕΠΙ) συνδιοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την 8η Διημερίδα Ιστορίας Περιβάλλοντος, με τίτλο “Η διαλεκτική σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με την υγεία των πληθυσμών”, την Τρίτη 6 Ιουνίου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Διημερίδας, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου η παράσταση “Ούτε μια αναπνοή χαμένη. Η ιστορία του Λαϊκού Νοσοκομείου-Σανατόριο Ασβεστοχωρίου”, η οποία παρουσιάζει την ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα σανατόρια της χώρας.
6/6, 10:00-16:00 και η παράσταση στις 20:30 (προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418051)
ΠΙΟΠ – Δωρίδιος 2, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHautes Grecians 2023: Ελευσίνα, εκεί που ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής της χώρας αποκτά φέτος ζωή12.09.2018

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο μελιορισμός των κυκλαμίνων” στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργανώνουν την Τρίτη 6 Ιουνίου στο Σπίτι της Κύπρου, την παρουσίαση του μυθιστορήματος της Μαρίας Περατικού – Κοκαράκη “Ο μελιορισμός των κυκλαμίνων”, που αποτελεί το 3ο μέρος από την “τριλογία της Κύπρος”. Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Χατζηγιάννης, η εκδότρια Γιώτα Λιβάνη και ο Πρόεδρος Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) Ηρακλής Ζαχαριάδης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο φιλόλογος, συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, η λειτουργός ανθρωπίνου δυναμικού Ανδριανή Παπαγεωργίου και ο Παλαίμαχος του 1974 και του 361ΤΠ Σάββας Σωτηρίου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και σεναριογράφος κινηματογραφικών ταινιών Χρίστος Κοκαράκης και η Λέα Κοντοστάνου.
6/6, 19:00 
Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου “Happy Hour” της Σαρίτα Χαΐμ στα Public

Την Τρίτη 6 Ιουνίου οι Εκδόσεις Μίνωας και τα Public Συντάγματος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της συγγραφέως Σαρίτα Χαΐμ “Happy Hour”. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Γιαννακίδης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης.
6/6, 20:30
Public Συντάγματος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSubset Festival: Ένα νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής καταλαμβάνει το Ωδείο Αθηνών12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b