MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Hautes Grecians 2023: Ελευσίνα, εκεί που ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής της χώρας αποκτά φέτος ζωή

Ένας τόπος ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, που δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Monopoli Team

Το Hautes Grecians, ο μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, έρχεται για Πέμπτη φορά, στην πιο ιδιαίτερη θεματική του ως τώρα. Και στις 7 Ιουνίου, στις 19:00, η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, γίνεται το σκηνικό του HG23. Μαζί, διηγούνται μία ιστορία αναγέννησης.

Η Ελευσίνα ήταν ανέκαθεν μία σπουδαία πόλη. Ο ιστός της συντίθεται από το ιστορικό της παρελθόν και το φιλόδοξο παρόν, τις μετακινήσεις πληθυσμών της αρχαιότητας, των εργατικών κινημάτων και της βιομηχανικής ανάπτυξης, της τέχνης – όλα τους, στοιχεία που την καθιστούν παράδειγμα από το κάποτε στο τώρα κι από το τώρα στο αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWeekend escape: Τα μόνα items που θα χρειαστείς για μια (σύντομη) καλοκαιρινή εξόρμηση12.09.2018

Η Ελευσίνα ήταν η πατρίδα του Αισχύλου και, ήδη από τα αρχαία χρόνια, το όνομά της ήταν διάσημο για τα Μυστήρια. Ήταν μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τελετές της εποχής, καθώς αναπαριστούσε τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη, το ταξίδι αναζήτησης της μητέρας της, της θεάς Δήμητρας, την άνοδό της από τον Κάτω Κόσμο και την επανένωση μαζί της. Ένα ταξίδι, δηλαδή, από το σκοτάδι στο φως κι από τον θάνατο στη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b