MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Barbie: Παγκόσμια έλλειψη σε ροζ χρώμα προκάλεσε η επερχόμενη ταινία της Greta Gerwig

Η σκηνοθέτις της ταινίας Barbie, Greta Gerwig και η σχεδιάστρια παραγωγής Sarah Greenwood, αναφερόμενες στη δημιουργία της Barbieland, αποκάλυψαν πως έγινε τόσο μεγάλη χρήση του ροζ χρώματος στο σετ, γεγονός που προκάλεσε τη διεθνή έλλειψή του.

Monopoli Team

«Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ χρώμα»

Μιλώντας στο Architectural Digest, η σκηνοθέτις Greta Gerwig και η σχεδιάστρια παραγωγής Sarah Greenwood αποκάλυψαν πως χρησιμοποιήθηκε τόσο μεγάλη ποσότητα ροζ χρώματος για τη δημιουργία της Barbieland στο σετ της ταινίας, που εξαντλήθηκε όλο το στοκ που είχε η εταιρεία για παγκόσμιες προμήθειες.

Η Gerwig ήθελε να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο για την πρωταγωνίστριά της Margot Robbie όπου εκεί τα πάντα θα είναι αποκλειστικά ροζ – από τα φυσικού μεγέθους κουκλόσπιτα μέχρι τους δρόμους και τους στύλους φωτισμού – γι’ αυτό ζήτησε τα πάντα να ζωγραφιστούν στο χέρι αντί να χρησιμοποιηθεί CGI.

«Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ», δήλωσε η ίδια η σκηνοθέτις, η οποία όμως είχε αναφερθεί από την αρχή στο όραμά της ο κόσμος της Barbie να δείχνει όσο γίνεται «πιο αυθεντικός» και να «διατηρηθεί η παιδικότητα» – στοιχεία που για την Gerwig ήταν πρωταρχικής σημασίας για την ταινία.

«Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σχεδόν υπερβολικά» τόνισε η Gerwig, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να ξεχάσει αυτό που την έκανε να αγαπήσει την Barbie όταν ήταν η ίδια μικρό κορίτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Η Mattel κυκλοφορεί συλλογή με κούκλες από την ταινία – Οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών12.09.2018

Η σκηνοθέτις πιστεύει ότι η ταινία της Barbie πρέπει να βιωθεί με όλες τις αισθήσεις. «Όλα έπρεπε να είναι απτικά, γιατί τα παιχνίδια είναι πάνω απ’ όλα πράγματα που αγγίζεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Gerwig ήθελε ο κόσμος της Barbie να ζωντανέψει με τρόπο φυσικό, αντί μόνο ψηφιακό, έτσι ώστε να οδηγήσει τον θεατή σε μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία.

Το να μπορέσουν να βρουν από την παραγωγή το «σωστό ροζ χρώμα» ήταν «μια δύσκολη αποστολή και η επιλογή της συγκεκριμένης απόχρωσης που θα αντιπροσώπευε τη Barbie προέκυψε από μια μακρά διαδικασία». 

Σύμφωνα με την Gerwig, η ιδανική έντονη ροζ απόχρωση ήταν σημαντική για την αισθητική της ταινίας καθώς ο σχεδιασμός του Barbieland ήταν εμπνευσμένος από το Kaufmann House στο Palm Springs, τους πίνακες του Wayne Thiebaud, και τις ταινίες Pee-wee’s Big Adventure και An American in Paris.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία πρώτη γεύση από το φούξια (και άκρως φεμινιστικό) σπίτι της Barbie στην ταινία της Greta Gerwig12.09.2018

Η Lauren Proud, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Rosco, της εταιρείας χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την ταινία, μοιράστηκε επιπλέον στοιχεία σχετικά με την έλλειψη του ροζ χρώματος στην αγορά. Η ίδια αποκάλυψε πως ναι μεν η παραγωγή της Barbie εξάντλησε σημαντικά το στοκ της εταιρείας, όμως συνέπεσε και με περίοδο όπου υπάρχουν ευρύτερα προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού λόγω του Covid-19, καθώς και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στο Τέξας, τα οποία επηρέασαν σημαντικά την όλη κατάσταση.

Με πληροφορίες από Daily Mail. 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b