MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Jungle Book Reimagined: Ο εμβληματικός χορογράφος Ακραμ Καν φέρνει τη νέα του παράσταση στο Μέγαρο

Ο χορογράφος Ακραμ Καν εμπνέεται από τον Κίπλινγκ για τη νέα του παράσταση «Jungle Book Reimagined», ένα δυστοπικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος, που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Φωτογραφία: ©Ambra Vernuccio
Φωτογραφία: ©Ambra Vernuccio
Monopoli Team

Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία και η Akram Khan Co παρουσιάζουν διεθνώς την καινούργια συμπαραγωγή τους Ακραμ Καν«Jungle Book reimagined», 14 – 15 Ιουνίου 2023, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

H πρόσκληση του Ακραμ Καν στην Αττική Πολιτιστικη Εταιρεία να συμμετέχει από την Ελλάδα σαν συμπαραγωγός και στην τελευταία εμβληματική δουλειά του, «Jungle Book reimagined», ήταν και είναι μία συνεχής πρόκληση, σκεπτικό, προετοιμασία, περιοδεία, εξέλιξη επιτυχία.

«Και αφού τα παιδιά µας είναι αυτά που θα κληρονοµήσουν τα λάθη µας, θέλω να µάθουν ότι η κλιµατική και περιβαλλοντολογική κρίση ήταν και εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ µια πολιτισµική κρίση..»
Akram Khan

«Jungle Book reimagined»: Λίγα λόγια για το έργο

Το οµώνυµο θρυλικό βιβλίο του Κίπλινγκ εµπνέει τον εµβληµατικό χορογραφο Akram Khan και δηµιουργεί ένα παραµύθι για µικρούς και µεγάλους σ ενα δυστοπικό περιβάλλον οπου η ανησυχία για καταστροφή του περιβάλλοντος και του οικοσυστήµατος απο εµάς τους κατοίκους του πλανήτη Γη είναι διάχυτη

12 πολυεθνικοί χορευτές, σε απόλυτη σχέση και συνύπαρξη µε ιδιαίτερο σκηνικό /animation από τους καλλιτέχνες του είδους Yeast Culture, πρωτότυπη µουσική σύνθεση από την Οσκαρική Jocelyn Pook, δραµατουργία από τον Tarik Jordan κλπ, ενορχηστρωµένα από τον «Μάγο» Ακραµ Καν (Σκεπτικόμ, σκηνοθεσία, χορογραφία ) εικονογραφούν την ανησυχία του καλλιτέχνη/ δηµιουργού για το Περιβάλλον που δολοφονείται. Τα σκηνικά στοιχεία που χρησιµοποιούνται καταστρέφονται, ανακυκλώνονται τοπικά µετά τις παραστάσεις.

Ακραµ Καν

«Με το σκεπτικό της επείγουσας προτεραιότητας η συνεχόµενη καταστροφή του οικοσυστήµατος και των φυσικών πόρων µε επίκεντρο την κλιµατική αλλαγή και την βιωσιµότητα οφείλει να αποτελεί καίρια πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα  «Η γή δεν είναι απλώς µια σκηνή για να αναπαραστήσουµε την ανθρώπινη ιστορία µας γιατί η ίδια η γή είναι πρωταγωνιστής και είναι πολύ ζωντανή.Η κλιµατική αλλαγή δεν είναι µια µυθοπλασία αλλά µία πραγµατικότητ». 
Αkram Khan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDance Days Chania: Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού δίνει ραντεβού στα Χανιά και εστιάζει στο «συνειδητό σώμα»12.09.2018

Η βραβευµένη παραγωγή για όλη την οικογένεια εικονογραφεί την ανησυχία του καλλιτέχνη για το περιβάλλον που δολοφονείται , έκανε πρεµιέρα τον Απρίλη το 2022 στην Αγγλία και έκτοτε παρουσιάζεται ανά τον κόσµο.

Με όραμα την επίτευξη βιώσιμης ευημερίας, σε μια δυσμενή διεθνή συγκυρία µε τα πρωτοσέλιδα των εφηµερίδων διεθνώς να επισηµαίνουν µία κλιµατική και περιβαλλοντική κρίση άρρηκτα συνδεδεµένες µε την οικονοµία και την κοινωνία o Ακραµ Κάν, οι συνεργάτες του και οι συµπαραγωγοί του µε το «Jungle Book reimagined» επισηµαίνουν οτι η κρίση είναι ανθρωπογενής και  αποτελεί µία καινούργια πραγµατικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Akram Khan

Μουσική: Jocelyn Pook
Φωτισμοί: Michael Hulls
Χορογραφία: Akram Khan

Παίζουν: Lucia Chocarro, Tom Davis-Dunn, Harry Theadora Foster, Thomasin Gülgeç, Jasper Narvaez, Max Revell, Matthew Sandiford, Pui Yung Shum, Elpida Skourou, Holly Vallis, Jan Mikaela Villanueva, Luke Watson

Τιμές Εισιτηρίων: €10.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, €15.00, €24.00, €30.00, €38.00, €46.00, €55.00
Διάρκεια Παραστάσεων: 14-15 Ιουνίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: megaron.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη 14/6 και Πέμπτη 15/6 στις 21:00
Διασκευή: Tariq Jordan
Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=3044
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b