MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες

Ξεχωρίσαμε 10 από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα (22-26/05) στην τηλεόραση και σε streaming πλατφόρμες – και αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας.

author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Ξεχωρίζουμε 10 ταινίες, δράσης, δραματικές, κωμωδίες, αλλά και αστυνομικά θρίλερ που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση και σε online πλατφόρμες και υπόσχονται να κάνουν τις βραδιές μας πιο ευχάριστες.

Τηλεόραση

“Για Πάντα Κοντά σου” του Uberto Pasolini: COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00, Δευτέρα 22/05

Βραβευμένη Ευρωπαϊκή δραματική ταινία του 2020 που εξερευνά τη γονεϊκή αγάπη. Ένας 35χρονος πατέρας (James Norton), που μεγαλώνει μόνος του τον τρίχρονο γιο του, μαθαίνει ότι του απομένουν λίγοι μήνες ζωής. Αντιμέτωπος με μια σκληρή πραγματικότητα, πασχίζει να βρει την κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια για το παιδί του.

“Διάστημα Ανάμεσα Μας” του Peter Chelsom: OPEN στις 21.00, Δευτέρα 22/05

Ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2017 που ακολουθεί την ιστορία ενός αγοριού (Asa Butterfield)  που γεννήθηκε σε έναν αποικιακό πλανήτη στο διάστημα. Ο νεαρός έχει μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στη Γη, όπου αναζητά την πραγματική του ταυτότητα και αναπτύσσει μια απρόβλεπτη ερωτική σχέση με μια κοπέλα από τη Γη. Καθώς ξεκινά να εξερευνά έναν άγνωστο κόσμο και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του να είναι ξένος, η αγάπη του για το κορίτσι και η επιθυμία του να ανακαλύψει την προέλευσή του δοκιμάζονται. Η ταινία εξερευνά θέματα όπως η επιθυμία για σύνδεση, η αναζήτηση της ταυτότητας και η δύναμη της αγάπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μια κούρσα ζωής στο σύγχρονο Παρίσι12.09.2018

“Κάτω ο Έρωτας” του Peyton Reed: OPEN στις 21.00, Τρίτη 23/05

Ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’60. Ακολουθεί την ιστορία της Μπάρμπαρα Νόβακ (Renée Zellweger), μιας φεμινίστριας συγγραφέως που προωθεί ένα βιβλίο απελευθερωμένο έρωτα. Όμως, ένας γοητευτικός αλλά κυνικός δημοσιογράφος (Ewan McGregor), αποφασίζει να αποκαλύψει την αλήθεια για την πραγματική προσωπικότητα της Μπάρμπαρα και να αναταράξει τις αντιλήψεις της για τον έρωτα. Καθώς ξεδιπλώνεται μια περίπλοκη σειρά συμπτώσεων, αναπτύσουν αντικρουόμενα συναισθήματα.

“Ένα Ήσυχο Μέρος” του John Krasinski: ALPHA στις 00.15, Τρίτη 23/05

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του 2018 που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο κατειλημμένο από τέρατα που κυνηγούν βάσει ηχητικών σημάτων, με τους John Krasinski και Emily Blunt. Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει, διατηρώντας πλήρη σιωπή. Οποιοσδήποτε ήχος μπορεί να τους αποκαλύψει στα θηρία και να τους θέσει σε κίνδυνο. Η ταινία εστιάζει στην αναμέτρηση της οικογένειας με τους φονικούς εχθρούς τους, τις προσπάθειές τους να προστατευτούν και τις αποκαλύψεις που κάνουν για τα τέρατα και την καταστροφή που έχουν προκαλέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Barbie έως το Oppenheimer: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά12.09.2018

“Για την Κιάρα” του Jonas Carpignano: COSMOTE CINEMA 2HD, Τετάρτη 24/05

Πρεμιέρα στην Cosmote Tv για την δραματική ταινία του 2021 με την ανερχόμενη Swamy Rotolo. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα της, η 15χρονη Κιάρα αρχίζει να ερευνά τι πραγματικά συνέβη. Ωστόσο, όσο περισσότερο πλησιάζει στην αλήθεια τόσο συνειδητοποιεί ότι η δεμένη οικογένειά της δεν είναι αυτό που φαίνεται.

“Η Κλέφτρα των Βιβλίων” του Brian Percival: OPEN στις 21.00, Πέμπτη 25/05

Δραματική ταινία εποχής που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάρκους Ζούσακ. Η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται τη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού με το όνομα Λίζελ (Sophie Nélisse). Η Λίζελ ανακαλύπτει τη δύναμη των λέξεων και αρχίζει να κλέβει βιβλία, παρά τη Γερμανική κυβέρνηση που απαγορεύει την πρόσβαση σε αυτά. Καθώς η Λίζελ μοιράζεται τις ιστορίες που διαβάζει με τους άλλους, βοηθάει να φωτίσει τις ζωές τους και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του πολέμου. Η ταινία εξερευνά τη δύναμη της λογοτεχνίας να ενώνει και να εμπνέει ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ύπαρξης.

“Bohemian Rhapsody” του Bryan Singer: OPEN στις 23.00, Παρασκευή 26/05

Δραματική βιογραφική ταινία του 2018 βασισμένη στη ζωή του θρυλικού τραγουδιστή Freddie Mercury. Η ταινία ακολουθεί την ανοδική πορεία του συγκροτήματος Queen από τη δημιουργία της έως την εμβληματική τους εμφάνιση στο Live Aid το 1985. Αναδεικνύει τη μοναδική μουσική τους πορεία, τις διαμάχες και τις εσωτερικές δυνάμεις που επηρέασαν τη μπάντα και τον Freddie Mercury (Rami Malek). Η ταινία προσφέρει μια εμβληματική αναδρομή στην πορεία ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά φαινόμενα της ιστορίας και αποτίει φόρο τιμής στον Freddie Mercury και την κληρονομιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: 10 ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας12.09.2018

Πλατφόρμες

“Θύμα / Ύποπτος” της Nancy Schwartzman: Πρεμιέρα στο NETFLIX, Τρίτη 23/05

Μια ταινία ντοκιμαντέρ που ελερευνά ένα αληθινό έγκλημα έρχεται στην πλατφόρμα του Netflix για τους λάτρεις του μυστηρίου. Η ιστροία καλύπτει την έρευνα της δημοσιογράφου Ρέι ντε Λεόν για ένα σοκαριστικό μοτίβο που παρατηρείται σε όλη την Αμερική: νεαρές γυναίκες δηλώνουν στην αστυνομία ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και, αντί να δικαιωθούν, κατηγορούνται για ψευδή δήλωση, συλλαμβάνονται και, μάλιστα, φυλακίζονται από το σύστημα που πίστευαν ότι τις προστατεύει.

“Αίμα και Χρυσός” του Peter Thorwarth: Πρεμιέρα στο NETFLIX, Παρασκευή 26/05

Μία κωμική περιπέτεια εποχής κάνει πρεμιέρα στο Netflix με θέμα τον Β’ Παγκόμσιο Πόλεμο. Ο λιποτάκτης Χάινριχ (Robert Maaser) είναι στον δρόμο να βρει την κόρη του, όταν τον σταματά ένα στράτευμα των SS. Αφού τον κρεμά σε ένα δέντρο, τον σώζει την τελευταία στιγμή η θαρραλέα αγρότισσα Έλσα (Marie Hacke). Τους δύο ενώνει ο κοινός εχθρός και ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και τις οικογένειές τους. Η συγκλονιστική και αιματηρή αναζήτηση ενός εβραϊκού χρυσού θησαυρού ξεκινά, η οποία αποκαλύπτει σκληρά μυστικά.

“Τυχερό Αστέρι” του Kore-eda Hirokazu στο CINOBO

Κορεατική εμβληματική και πολυβραβευμένη κοινωνική ταινία του 2022 με τους Song Kang-ho και Gang Dong-won. Μια βροχερή νύχτα, ένα μωρό αφήνεται μόνο του σε ένα κουτί και δυο άντρες το παίρνουν κρυφά σπίτι. Την επόμενη όμως μέρα, μια γυναίκα επιστρέφει απρόσμενα στο ίδιο σημείο, αναζητώντας το μωρό και αποφασίζει να καλέσει την αστυνομία όταν ανακαλύπτει ότι το αγόρι χάθηκε. Οι άντρες υποστηρίζουν πως ήθελαν απλώς να βρουν κατάλληλους γονείς για το παιδί κι η γυναίκα, μην έχοντας επιλογή, αποφασίζει να τους βοηθήσει. Όμως ένας αστυνομικός που ερευνά την υπόθεση εδώ και μήνες, καραδοκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Χουβαρδάς μας ξεναγεί σ’ ένα μουσείο χαμένων ερώτων12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b