MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Generations Festival στο ΚΠΙΣΝ

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου, το Generations, το μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Από τις 11.00 το πρωί έως το βράδυ, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με τις μουσικές επιλογές δύο θρυλικών DJs, του Jazzie B των Soul II Soul και του Norman Jay να ντύνουν μουσικά στο Φεστιβάλ.
20/5 και 21/5, 11:00-:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Vassilikos ”The Grand Duet” στην Τεχνόπολη

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης Vassilikos θα ανέβει στη σκηνή της Τεχνόπολης και θα παρουσιάσει το νέο του project ”The Grand Duet” που μοιράζεται με τον Γιώργο Τριανταφύλλου, μια ιδέα που γεννήθηκε πριν την καραντίνα και υλοποιήθηκε μετά από αυτή, με όλη την ενέργεια και το πάθος που ακολουθεί τον καιρό της απομόνωσης. Οι δυο τους θα παρασύρουν το κοινό σε μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία μέσα από αγαπημένα κομμάτια των Raining Pleasure και διασκευές σε εμβληματικά τραγούδια. Την ίδια μέρα, από τις 19:00, όλοι οι μουσειακοί χώροι θα είναι επισκέψιμοι για το κοινό.
20/5 21:00
Τεχνόπολη – Πειραιώς 100

Η παράσταση “Πέρα από κάθε λογική αμφιβολία” στο Περιστέρι


Οι Σαιξπυρηνικοί παρουσιάζουν το Σάββατο 20 Μαΐου στο θέατρο Πολιτών του Περιστερίου, ένα δικαστικό δράμα γεμάτο αγωνία, τρυφερότητα, αλλά και μερικές χιουμοριστικές στιγμές. Υπόθεση: Το έργο αυτό του Τζέφρεϋ Άρτσερ είναι ένα δικαστικό δράμα στο οποίο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του και επιλέγει ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Απέναντί του έχει τον μεγάλο του αντίπαλο, έναν ικανότατο νομικό με τον οποίο έχει αναμετρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ξέγνοιαστες προσωπικές στιγμές του ζεύγους μπορούν μήπως να κρύβουν ένα βαθύτερο χάσμα; Μία παράλληλη αναζήτηση της αλήθειας πέραν των παρερμηνειών της αλλά και των διαφορετικών όψεων της πραγματικότητας επιτυγχάνεται μέσα από τις αφηγήσεις των μαρτύρων. Αλλά μας εγγυάται κανείς για τις προθέσεις πίσω από τις πράξεις των άλλων;
20/5, 21:00
Θέατρο Πολιτών – Παπαρρηγοπούλου 94 , Περιστέρι 

Προβολή της ταινίας “Πώς έμαθα να πετάω” στο Θησείο

O κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο μετατρέπεται για ένα βράδυ σε θερινό σινεμά και παρουσιάζει μαζί με το Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων την ταινία “Πώς έμαθα να πετάω”, μια από τις δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς στην Ευρώπη, θα προσφέρει απλόχερα ξεκαρδιστική διασκέδαση και μια ιστορία που θα εμπνεύσει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά.
20/5, 21:00-23:00
Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων – Ερμού 134, Θησείο

Η Ρία Ελληνίδου στο Μαρκόπουλο

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου προσκαλούν το κοινό το Σάββατο 20 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, στη ξεχωριστή συναυλία της Ρίας Ελληνίδου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Πολιούχων της πόλης, Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.
20/5, 22:00
Κεντρική Πλατεία Μαρκόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSummer In The City: Ραντεβού στο Athénée για dinner και cocktail με Grey Goose premium vodka12.09.2018

Η Φωτεινή Δάρρα στην Μάνδρα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Πολιούχων Μάνδρας, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης καλεί το κοινό στη μουσική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
20/5, 22:00
Κεντρική Πλατεία Μάνδρας

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ στο Σεράφειο

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου, συνεχίζονται οι παράλληλες δράσεις του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας που θα φιλοξενηθούν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηνών. Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 15:00 θα προβληθούν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, στις 16:45 προβολή του ντοκιμαντέρ «Λάτιν νουάρ», του βραβευμένου σκηνοθέτη και συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων, Ανδρέα Αποστολίδη, στις 18:00 η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Arne Dahl, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Τρία στην πέμπτη», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στις 19:30 η εκδήλωση «Αστυνομικές Ιστορίες: Από το βιβλίο στην οθόνη», όπου ο κριτικός κινηματόγραφου Άκης Καπράνος, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Παναγιωτάτος, η συγγραφέας και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου και η συγγραφέας και σεναριογράφος Βίκυ Χασσάνδρα, θα κάνουν ένα ταξίδι από τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο, ενώ στις 21:00 θα παρουσιαστεί η Θεατρική παράσταση «Σεληνιασμός», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Georges Simenon που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα. Με τεχνικές που συνδυάζουν την αφήγηση και την αναπαράσταση, το μυθιστόρημα θα ζωντανέψει μπροστά στους θεατές, μεταφέροντας την αισθησιακή και επικίνδυνη ατμόσφαιρα της αφρικανικής ενδοχώρας, τα πάθη των ανθρώπων και την εξωτική αγριάδα του αφρικανικού πολιτισμού. Την Κυριακή, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί Master Class δημιουργικής γραφής, όπου ο συγγραφέας Arne Dahl θα μοιραστεί τα μυστικά της γραφής του με τους συμμετέχοντες, ενώ στις 15:30 θα προβληθεί το βίντεο της τιμητικής εκδήλωσης του 2022 για τον Andrea Camilleri.
20/5 και 21/5, 12:30-21:00
Σεράφειο Δήμου Αθηνών

Alex(a): Η performance της Γιώτας Αργυροπούλου στο Tavros Space


Στα πλαίσια της δράσης “revolution is not a one time event” του Tavros Space, την Κυριακή 21 Μαΐου θα παρουσιαστεί η περφόρμανς “Alex(a)” της Γιώτας Αργυροπούλου. Υπόθεση: Μία γυναίκα και µία συσκευή τεχνητής νοημοσύνης συνομιλούν. Η επικοινωνία τους ξεκίνησε την Άνοιξη του ‘20 και συνεχίζουν να συζητούν σήµερα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσµα θεµάτων – την ποπ κουλτούρα, την τεχνολογία, τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, την εφηβεία της, την εφηβεία της γενιάς Z. Η γνωστή περσόνα της Artificial Intelligence παίρνει τη θέση ενός συνομιλητή ξεδιπλώνοντας μια συζήτηση γύρω από την εξέγερση, την αντίσταση, την ανυπακοή και τη διεκδίκηση, συχνά με απρόβλεπτες εξελίξεις. Παράλληλα, παρακολουθούμε και την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του 17χρονου Άλεξ, πώς περνάει τον χρόνο του ιδιωτικά μέσα στο δωμάτιο του και δημόσια μέσα από την ψηφιακή του εικόνα. Μέσα από την χρήση των ψηφιακών μέσων και της διαδικτυακής επαφής με τους φίλους του, η performance δημιουργεί ένα πεδίο έρευνας όπου εξερευνούμε τη σχέση των νέων με τον εαυτό τους, την τεχνολογία, την πόλη και τους άλλους.
21/5, 21:00
Tavros Space – Αναξαγόρα 33, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤo Μέγαρο Μουσικής βγαίνει ξανά στον κήπο: Όλα όσα θα δούμε το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b