MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κάουνας: Όσα θα ανακαλύψετε στην ιδιαίτερη πόλη της Λιθουανίας

Το Κάουνας, η λιθουανική πόλη που φιλοξενεί το φετινό Final Four της EuroLeague, έχει τη δική του, ιδιαίτερη γοητεία. Ιδού ένας μίνι οδηγός με όλα όσα αξίζει να κάνετε αν ταξιδέψετε εκεί.

Photo by Tadas Petrokas on Unsplash
Photo by Tadas Petrokas on Unsplash
Monopoli Team

Πολύ πριν γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2022, το Κάουνας αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα επιλογή στη Βαλτική για «ψαγμένους» ταξιδιώτες. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσα της, στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας, του Νέμουνας και του Νέρις, έχει τη δική της γοητεία και μια μακραίωνη ιστορία να αφηγηθεί. Τα σοκάκια της γοητευτικής παλιάς πόλης διατηρούν τη μεσαιωνική τους κληρονομιά, αλλά το Κάουνας δεν μένει στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει αναπτύξει μια σύγχρονη και δημιουργική ταυτότητα.

Η πόλη που φιλοξενεί το φετινό Final Four της EuroLeague, προσφέρεται για ένα εναλλακτικό city break αν θέλετε να εξερευνήσετε νέους προορισμούς που δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τουριστών. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός με όλα όσα αξίζει να κάνετε αν ταξιδέψετε στο Κάουνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑστυνομική λογοτεχνία: 12 νέα βιβλία που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

Τι θα δείτε στο Κάουνας

Η Παλιά Πόλη
Photo by Paulius Andriekus on Unsplash

Photo by Paulius Andriekus on Unsplash

Την πρώτη σας μέρα στο Κάουνας, αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη και να απολαύσετε τη χαλαρή και καλλιτεχνική ατμόσφαιρά της. Η παλιά πόλη του Κάουνας είναι αρκετά μικρή και όλα όσα αξίζει να δείτε βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Εδώ δεσπόζει το Κάστρο του Κάουνας, το οποίο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και είναι το παλαιότερο της χώρας. Περιτριγυρισμένο από ένα μεγάλο πάρκο στις όχθες των ποταμών, είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPhyllida Loyd: Ποιά είναι η σκηνοθέτρια – φαινόμενο στο Rolex Arts Festival12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b