MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κάστρο Σίφνου: Βόλτα στο χρόνο με θέα το Αιγαίο

Η αρχαία πρωτεύουσα της Σίφνου είναι ένας εντυπωσιακός οικισμός με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μαγευτική θέα στο Αιγαίο.

Photo by Evgenia Stergioula on Unsplash
Photo by Evgenia Stergioula on Unsplash
Monopoli Team

Φτάνοντας στη Σίφνο έχεις πολλά για να ανακαλύψεις. Από τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα πανέμορφα κυκλαδίτικα τοπία μέχρι τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, αυτό το κυκλαδονήσι τα έχει όλα και τα προσφέρει σε ένα μοναδικό πακέτο ομορφιάς και αρμονίας.

Δεν γίνεται να πάτε στη Σίφνο και να μην επισκεφθείτε το Κάστρο, την παλιά πρωτεύουσα που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, πάνω σε έναν απότομο βράχο με απίστευτη θέα προς το πέλαγος. Η περιπλάνηση στα στενά σοκάκια αυτού του γραφικού οικισμού είναι ένα ταξίδι στο χρόνο – μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλη Φασούλη, γιατί αγαπάς τόσο τη jazz μουσική;12.09.2018

Βόλτα στο Κάστρο της Σίφνου

Στο Κάστρο θα σας οδηγήσει ένας κατηφορικός δρόμος 3,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την Απολλωνία και κόβει την ανάσα, όταν σε μια απότομη στροφή ξεπροβάλλει ο οικισμός. Το Κάστρο ήταν η πρωτεύουσα της Σίφνου κατά την αρχαία, τη μεσαιωνική και τη νεότερη περίοδο έως το 1836. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος με χαρακτηριστικά φρουρίου.

Το χωριό διατηρεί αναλλοίωτη την οχυρωματική μεσαιωνική μορφή του και θυμίζει ζωντανό μουσείο. Η είσοδος στο Κάστρο γίνεται από τις παλιές εισόδους – στοές, τις «λόζιες».

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικροί και μεγάλοι πάνε “Generations”: 5+1 δράσεις που θ’ απολαύσεις στο φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b