MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FAMILY FUN

Μικροί και μεγάλοι πάνε “Generations”: 5+1 δράσεις που θ’ απολαύσεις στο φεστιβάλ

Μουσική, κορυφαίοι DJ, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα ακόμη μάς περιμένουν στην τρίτη εκδοχή του Generations, του μουσικού φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – κι εδώ θα βρεις όσα δεν θες με τίποτα να χάσεις!

Monopoli Team | 17.05.2023

Το Generations – το μουσικό φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2017 με σκοπό να φέρει κοντά διαφορετικές γενιές – επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με την Αθήνα, το Generations έρχεται το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο και μάς καλεί σε αυτή τη μεγάλη, ανοιξιάτική γιορτή για όλη την οικογένεια!

Photo: Pinelopi Gerasimou

Δες εδώ τι δεν πρέπει να χάσεις από αυτό το γιορτινό διήμερο:

1. Το ατελείωτο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Photo: Pelagia Karanikola

Από τις 11.00 το πρωί έως το βράδυ, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο. Από τις Παιδικές Χαρές και τους Πίδακες Νερού μέχρι τον Μεσογειακό Κήπο, τον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, τον Θόλο και φυσικά το Κανάλι, οι επιλογές για οικογενειακό παιχνίδι είναι αμέτρητες!

Ένα ζωντανό bubble party για όλη την οικογένεια στήνεται στο Ξέφωτο, ενώ ξυλοπόδαροι, ακροβάτες και ζογκλέρ έρχονται να εντυπωσιάσουν με απίθανα, διασκεδαστικά σόου. Ευκαιρία για κόλπα και χορό με hula hoop σ’ ένα διασκεδαστικό μουσικοκινητικό παιχνίδι, αλλά κι ένα διαφορετικό παιχνίδι με μουσικά στεφάνια που συνδυάζει απίστευτα ταχύτητα, ρυθμό και μουσική! Twister! Το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων έρχεται σε τεράστιες διαστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και υπόσχεται να χαρίσει απίστευτες στιγμές γέλιου σε όλη την οικογένεια!

2. Τις δημιουργικές δράσεις

Photo: Pelagia Karanikola

Ένα διασκεδαστικό μουσικό εργαστήριo με τους μουσικούς σωλήνες boomwhackers περιμένει όλη την οικογένεια! Οι ομάδες των σωληνο-μουσικών καθοδηγούνται από έναν μαέστρο, ο οποίος, αφού τις συντονίσει με ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα, θα αυτοσχεδιάζει με τη φωνή του πάνω σε αυτά. Τέλος, παιδιά και ενήλικες μαζί θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη ορχήστρα! Μοναδικό προαπαιτούμενο; Φυσικά, όρεξη και κέφι!

Σειρά έχει η δημιουργία αξεσουάρ για το φεστιβάλ, με ξεχωριστά χρώματα και μοτίβα που αρέσουν στον καθένα.

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με μοτίβα και χρώματα και να μεταμορφώσουν απλά γεωμετρικά σχήματα σε ζώα, φυτά, έντομα και πουλιά, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του διάσημου Ολλανδού εικαστικού M.C. Escher. Ταυτόχρονα, γραμμές, χρώματα, οργανικά σχήματα και φόρμες θα συνδυαστούν για να δημιουργήσουν τα πιο παράξενα όντα και τα πιο διασκεδαστικά αντικείμενα που θα αιωρούνται ακανόνιστα σε έναν ονειρικό κήπο, εμπνευσμένο από τα έργα του Καταλανού ζωγράφου, Joan Miró.

Ακόμη, οι μικροί επισκέπτες του Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο κηπουροί στον Λαχανόκηπο, να φυτέψουν το δικό τους φυτό ή σπόρο και φεύγοντας να πάρουν μαζί τους το γλαστράκι τους.

3. Τις διασκεδαστικές, αθλητικές προκλήσεις

Μια διαφορετική, κωπηλατική ξενάγηση περιμένει όλη την οικογένεια στο ΚΠΙΣΝ, η οποία θα φέρει κοντά μικρούς και μεγάλους με το άθλημα του καγιάκ. Επιπλέον, δραστηριότητες με μπάλες, όπως διαγωνισμοί με τρίποντα, crossbar, dodge ball, γερμανικό, μήλα και κινούμενοι στόχοι – όλα ειδικά προσαρμοσμένα για οικογένειες – είναι μερικές ακόμη από τις προκλήσεις με τις οποίες θα αναμετρηθούν όλοι!

Photo: Sophia Papastrati

4. Τον χορό και τη μουσική με σπέσιαλ dj sets

Στο Generations, τα dj sets ξεκινούν από τις 11.00 το πρωί κι ολοκληρώνονται με την εμφάνιση των headliners την ώρα που δύει ο ήλιος. Ένα ρυθμικό line-up, ιδανικό για να εισάγει τους «μικρούς» στη μουσική των ενηλίκων και να κάνει τις οικογένειες να συνυπάρξουν χορευτικά στο γρασίδι του Πάρκου. Headliners φέτος θα είναι δυο θρυλικοί Βρετανοί DJs, οι Norman Jay (Σάββατο 20/05, 19:30 – 21:30, Ξέφωτο) και Jazzie B (Κυριακή 21/05, 18:30 – 20:30, Ξέφωτο).

Photo: Pelagia Karanikola

Το line- up θα συμπληρώσουν οκτώ ξεχωριστά DJ sets από τους Blend Mishkin & BNC, Black Athena, Palov, RSN, Dimitris Lilis, Terra Exotica, Dr. Orange και Afrogirl.

5. Το face painting & το photo booth

Photo: Pelagia Karanikola

Τα πρόσωπα των παιδιών γεμίζουν χρώματα με το face painting, ενώ μετά έρχεται η ώρα να απαθανατίσουν τις απίθανες, χρωματικές αυτές στιγμές διασκέδασης, χρησιμοποιώντας props εμπνευσμένα από τη θεματική του Generations, στο photo booth του φεστιβάλ.

6. Την ευκαιρία να κάνετε μια συμβολική υιοθεσία και να βοηθήσετε απειλούμενα είδη

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Generations, θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια συμβολική υιοθεσία και να κάνετε τη διαφορά μεταξύ εξαφάνισης και επιβίωσης για ένα απειλούμενο είδος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αποκατάσταση πολύτιμων βιότοπων και στην προστασία της άγριας ζωής που βασίζεται σε αυτούς. Επίσης, μια υιοθεσία θα μπορούσε να αποτελέσει και την τέλεια αφορμή για ένα πρωτότυπο δώρο σε ένα αγαπημένο πρόσωπο για να του θυμίζει πως η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το χέρι μας και επιτυγχάνεται μέσα από απλές καθημερινές πράξεις!

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, εδώ. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Generations
20-21 Μαΐου
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος

snfcc.org/generations

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b