MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σφίγγα: Μία υπερσύγχρονη βίλα στην Αίγυπτο που αψηφά τους νόμους της φυσικής

Το τελευταίο έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου του Ισπανού Fran Silvestre αντλεί έμπνευση από τη μυθολογική φιγούρα της Σφίγγας, παρουσιάζοντας ένα πολυτελές σπίτι που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

Monopoli Team

Όταν έρχεται ένας πελάτης στο αρχιτεκτονικό σου γραφείο και σου ζητάει να του δημιουργήσεις κάτι “μοναδικό”, τότε πρέπει οι ιδέες σου να μην έχουν όρια. Να σκέφτεσαι “έξω από το κουτί”, παρουσιάζοντας ένα πρότζεκτ, που όσο δύσκολο κι αν δείχνει, να καταφέρει να τον ενθουσιάσει. Αυτό ακριβώς έκανε και ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας Fran Silvestre, όταν ένας πλούσιος πελάτης από την Αίγυπτο του ζήτησε να κατασκευάσει ένα πολυτελές σπίτι στο Κάιρο, το οποίο να έχει πάνω του “κάτι από τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό”.

Ο αρχιτέκτονας, λοιπόν, πήρε την αρχική ιδέα και την τελειοποίησε, παρουσιάζοντας τη “Σφίγγα”, μια βίλα η οποία όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, εμπνέεται από το μυθολογικό πλάσμα με το σώμα ενός λιονταριού, το ανθρώπινο κεφάλι και τα φτερά ενός πουλιού, το οποίο αποτελούσε σύμβολο της σοφίας.

Η κατασκευή της βίλας έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024, ωστόσο αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, πραγματικά κόβει την ανάσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής Ημέρα Μουσείων: Η Εθνική Πινακοθήκη γιορτάζει με έναν πολυθεματικό περίπατο στον κήπο της12.09.2018

Λεπτές κατασκευές, που μοιάζουν να στέκονται σαν από θαύμα, ακριβώς όπως τα χάρτινα κάστρα, με όλη την πολυπλοκότητα και την ευθραυστότητα που τα συνοδεύει, χωρίς η ομορφιά τους να βρίσκεται στο υλικό της κατασκευής, όσο στην τεχνική και τη δεξιοτεχνία που το κατέστησε δυνατό.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRohtko: Kαθηλωτικό θέατρο από τον μαθητή του Κριστιάν Λούπα12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b