MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κύθηρα: Τι πρέπει να ξέρετε για το νησί των “εκπλήξεων”

Τα χωριά, οι παραλίες, τα κάστρα και όλα όσα θα δείτε στα Κύθηρα, ένα ξεχωριστό νησί με τη δική του, μοναδική γοητεία.

Photo by Jason Blackeye on Unsplash
Photo by Jason Blackeye on Unsplash
Monopoli Team

Στο σταυροδρόμι του Ιόνιου, του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους, βρίσκεται ένα νησί ξεχωριστό από πολλές απόψεις. Ένας τόπος γεμάτος μύθους και με μια ιδιαίτερη ομορφιά. Τα Κύθηρα, γνωστά και ως Τσιρίγο (από το «Cerigo», την παλιά ενετική ονομασία του νησιού), έχουν μια δική τους, μοναδική γοητεία και φανατικούς επισκέπτες που επιστρέφουν κάθε χρόνο για να απολαύσουν ήρεμες διακοπές και ποιοτική φιλοξενία. Η μυθολογία λέει ότι σε αυτό το νησί γεννήθηκε η Αφροδίτη κι αυτό από μόνο του είναι λόγος να το ερωτευτείς.

Τα Κύθηρα γεωγραφικά ανήκουν στα Επτάνησα. Όμως δεν μοιάζουν με κανένα άλλο νησί. Η όμορφη Χώρα αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, γραφικά χωριά με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, εντυπωσιακά κάστρα, μαγευτικές παραλίες, άγριο φυσικό τοπίο, φαράγγια, καταρράκτες και σπήλαια, προσφέρουν επιλογές για όλους. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι το νησί έχει αποστάσεις και θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αυτοκίνητο για να το γυρίσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRohtko: Kαθηλωτικό θέατρο από τον μαθητή του Κριστιάν Λούπα12.09.2018

Η Χώρα και το ενετικό κάστρο

Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να εξερευνήσετε τη Χώρα των Κυθήρων που είναι χτισμένη στο νότιο άκρο του νησιού. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά τοπία της Ελλάδας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια με τα αρχοντικά και τις κατοικίες των παλιών ευγενών θα σας μείνει αξέχαστη. Τα σπίτια, χτισμένα το ένα κοντά στο άλλο, και οι δρόμοι ανάμεσά τους στενοί με καμάρες, ακολουθούν τη λιτή νησιωτική αρχιτεκτονική, με έντονο το ενετικό στοιχείο. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, αξίζει μια στάση στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: H Κύθνος απέκτησε το δικό της Αρχαιολογικό Μουσείο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b