MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κύθνος: Από τα χωριά μέχρι τις παραλίες – Όσα αξίζει να ανακαλύψετε στο νησί της απλότητας

Κοντά στην Αθήνα αλλά και μακριά από όλα, η Κύθνος είναι ιδανικός προορισμός για τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού αλλά και για μεγαλύτερες διακοπές απόλυτης χαλάρωσης.

Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash
Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash
Monopoli Team

Χρειάζεστε μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά για να βρεθείτε σε αυτό το νησί των Κυκλάδων που θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη μοναδική ομορφιά του. Αν ονειρεύσετε διακοπές απόλυτης χαλάρωσης σε ένα νησί με μαγικά κυκλαδίτικα τοπία, αμέτρητες παραλίες με πεντακάθαρα αιγαιοπελαγίτικα νερά, ολόλευκα ξωκλήσια και παραδοσιακούς οικισμούς – στολίδια, τότε η Κύθνος είναι ο προορισμός σας. Αν την επισκεφτείτε μια φορά, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα επιστρέψετε.

Η γραφική Χώρα της Κύθνου

Η Χώρα της Κύθνου ή Μεσσαριά, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου, απέχει 8 χλμ. από τον Μέριχα, το λιμάνι του νησιού. Μικρές πλατείες και πλακόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα μαγαζιά, κάτασπρα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, σκαλιά, καμάρες και στεγάδια, εκκλησίες και ανεμόμυλοι συνθέτουν ένα γοητευτικό σκηνικό με αυθεντικό κυκλαδίτικο χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα μυστικά του αυθεντικού pilates; H instructor Ουρανία-Ελισάβετ Τσουρέκα μάς απαντά12.09.2018

Εδώ θα δείτε εκκλησίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Ξεχωρίζουν ο ναός του Αγίου Σάββα, που χρονολογείται από το 1613, εκείνος του Σωτήρα με το τέμπλο του 17ου αιώνα και η εκκλησία της Αγίας Τριάδας που είναι η παλαιότερη του νησιού.

Η ιδιαίτερη Δρυοπίδα

Το χωριό Δρυοπίδα αξίζει αναμφίβολα μια επίσκεψη. Ανήκει στις Κυκλάδες, αλλά δεν θυμίζει κυκλαδίτικο χωριό. Αθέατη από τη θάλασσα, η Δρυοπίδα βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, 8 χλμ. από τη Xώρα και είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, σε υψόμετρο 190 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiano City Athens: Ένα νέο τριήμερο φεστιβάλ μετατρέπει την Αθήνα σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b