MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και ημερίδες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 29 Απριλίου

Προβολή της ταινίας “Τhe Swimmers” στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Το Σάββατο 29 Απριλίου, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η ομάδα κινηματογραφικών προβολών του προσκαλεί το κοινό στην τρίτη προβολή για το 2023, η οποία αφορά την ταινία “The Swimmers”. Υπόθεση: Η ταινία εστιάζει στα αληθινά γεγονότα που έζησαν δύο Σύριες αδερφές οι οποίες εγκατέλειψαν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα τους φτάνοντας ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο. Οι αδερφές Μαρντίνι, Γιούσρα και Σάρα, έγιναν γνωστές για την γεμάτη εμπόδια ιστορία επιβίωσης και τον ηρωισμό τους, έχοντας ξεφύγει από τον εμφύλιο της Συρίας ένα χρόνο νωρίτερα. Το φιλμ που «φωτίζει» τις τρομακτικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγ(ισσ)ες σε όλο τον κόσμο, δεν είναι απλά μια ακόμα αθλητική ιστορία που μεταφέρεται στην οθόνη αλλά κάτι πολύ περισσότερο.
29/4, 19:00
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών – Γιατράκου 22, Μεταξουργείο 

Προβολή της ταινίας “Monday” στον κινηματογράφο Ίριδα

Το Σάββατο 29 Απριλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθεί η ταινία “Monday” με τον Σεμπάστιαν Σταν και τη Ντενίζ Γκαφσε, σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Υπόθεση: Ο Μίκι και η Κλόι είναι δύο Αμερικανοί που γνωρίζονται στην καλοκαιρινή Αθήνα και ζουν μια συναρπαστική ερωτική σχέση. Όταν όμως ο χρόνος παραμονής της Κλόι στην Ελλάδα τελειώνει, πρέπει να πάρουν μια δεσμευτική απόφαση για το μέλλον τους.
29/4, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Παράσταση στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ηχητική τέχνη και Κώφωση” στη Λυρική Σκηνή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ηχητική τέχνη και Κώφωση: η μουσική ως ενσώματο βίωμα” των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ολοκληρώνει τον κύκλο των εργαστηρίων του με μια καθολικά προσβάσιμη επιτέλεση δομημένου αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ, το Σάββατο 29 Απριλίου στο φουαγέ της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
29/4, 14:00
Φουαγιέ Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

Δύο ξεχωριστές συναυλίες στην Κεντρική Πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας

Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή Πρωτομαγιά ετοιμάζει φέτος ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνοντας ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσικές εκδηλώσεις και δράσεις για όλους. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Απριλίου στις 20:30 στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους Ρεβάνς, να πρωταγωνιστούν σε μια μουσική βραδιά φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 20:30, το «Ξέφραγο Αμπέλι», μια κεφάτη παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο, με επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση, θα διασκεδάσουν το κοινό με παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα, πάντα με μια φρέσκια καλλιτεχνική προσέγγιση.
29/4 και 30/4, 20:30
Κεντρική Πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας (Πλατεία Πατριάρχου) 

Διήμερο φεστιβάλ αφιέρωμα στην Frida Kahlo στον Χώρο 2510

O Χώρος 2510 μαζί με την Θεατρική Ομάδα 2510 οργανώνουν ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην θρυλική και αντισυμβατική Frida Kahlo. Για δυο ημέρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πτυχές της Frida Kahlo, μέσα από την τέχνη της Ζωγραφικής, της Ποίησης, του Χορού και του Θεάτρου. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό, θα μπορεί να βρει χειροποίητες δημιουργίες από νέους δημιουργούς, στο Bazaar που φιλοξενείται στο Υπόγειο (Κωλέττη 21) και στον Χώρο 2510.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ
29/4, 22:30-03:00 και 30/4, 18:30-21:10
Χώρος 2510 – Θεμιστοκλεους 52, Εξάρχεια 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPrimer 2023: Ο David Guetta έρχεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι12.09.2018

Κυριακή 30 Απριλίου

Μυστήριο 83: Spe Meliore Moriendi στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την Κυριακή 30 Απριλίου τη διαθεματική δράση με τίτλο “Μυστήριο 92 Spe Meliore Moriendi” του εικαστικού καλλιτέχνη Μάριου Φούρναρη, στον κήπο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Ελευσίνας. Η δράση, θέτει στο προσκήνιο την επανεξέταση των χαρακτηριστικών που συνθέτουν το όλον της εφήμερης ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από την αντίστιξη συμβολικών αναπαραστάσεων του μυθικού κόσμου και της Αναγέννησης. Η λατρεία της Δήμητρας και της Κόρης στα Ελευσίνια Μυστήρια, λατρεία βαθιά συνδεδεμένη με την αναγέννηση της ανθρώπινης ψυχής, ως μέρος ενός φυσικού και συμπαντικού κύκλου ερμηνείας της ίδιας της ύπαρξης, αποτελεί το αναφορικό μέσο για την επαναπροσέγγιση της “τελετουργικής” σύνδεσης του ανθρώπου με τον φυσικό κόσμο και την επανοηματοδότηση του δημιουργικού χαρακτήρα των ουμανιστικών αξιών στο παρόν. Η καλλιτεχνική πρόταση συμπεριλαμβάνει τρία μέρη: το γλυπτικό περιβάλλον, την επιτελεστική δράση και τη μουσική συναυλία.
30/4, 20:00
Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας 

Alex(a): Η performance της Γιώτας Αργυροπούλου στο Tavros Space

Στα πλαίσια της δράσης “revolution is not a one time event” του Tavros Space, την Κυριακή 30 Απριλίου θα παρουσιαστεί η περφόρμανς “Alex(a)” της Γιώτας Αργυροπούλου. Υπόθεση: Μία γυναίκα και µία συσκευή τεχνητής νοημοσύνης συνομιλούν. Η επικοινωνία τους ξεκίνησε την Άνοιξη του ‘20 και συνεχίζουν να συζητούν σήµερα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσµα θεµάτων – την ποπ κουλτούρα, την τεχνολογία, τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, την εφηβεία της, την εφηβεία της γενιάς Z. Η γνωστή περσόνα της Artificial Intelligence παίρνει τη θέση ενός συνομιλητή ξεδιπλώνοντας μια συζήτηση γύρω από την εξέγερση, την αντίσταση, την ανυπακοή και τη διεκδίκηση, συχνά με απρόβλεπτες εξελίξεις. Παράλληλα, παρακολουθούμε και την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του 17χρονου Άλεξ, πώς περνάει τον χρόνο του ιδιωτικά μέσα στο δωμάτιο του και δημόσια μέσα από την ψηφιακή του εικόνα. Μέσα από την χρήση των ψηφιακών μέσων και της διαδικτυακής επαφής με τους φίλους του, η performance δημιουργεί ένα πεδίο έρευνας όπου εξερευνούμε τη σχέση των νέων με τον εαυτό τους, την τεχνολογία, την πόλη και τους άλλους.
30/4, 21:00
Tavros Space – Αναξαγόρα 33, Ταύρος 

Ημερίδα “Έρευνα και επιστημονικές κατακτήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο” στο Σεράφειο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Σύλλογος Ερευνητών του διοργανώνει ημερίδα για το ευρύ κοινό με θέμα “Έρευνα και επιστημονικές κατακτήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στην Πειραιώς την Κυριακή 30 Απριλίου. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με την ιστορία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την προσφορά του στην έρευνα και την επιστήμη. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται επιδείξεις σύγχρονων επιστημονικών οργάνων, ηλιακή παρατήρηση και προβολές ταινιών, στοχεύοντας σε μία βιωματική εμπειρία των επισκεπτών.
30/4, 11:00-17:00
Σεράφειο Δήμου Αθηνών – Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα

Προβολή της ταινίας “Broadway” στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 30 Απριλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθεί η ταινία “Broadway” του Χρήστου Μασσαλά. Υπόθεση: Ακολουθώντας τον εραστή της, η Νέλλη γίνεται μέλος μιας ομάδας πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλειμμένο αθηναϊκό θέατρο. Όταν όμως εκείνος μπει φυλακή, αυτή θα έρθει κοντά στον φυγάδα Γιόνας και οι εσωτερικές ισορροπίες της παρέας θα ανατραπούν.
30/4, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Αφιέρωμα στη Γαλλική Μουσική για την Πρωτομαγιά στη Γερμανική Εκκλησία

Στο πλαίσιο του εορταστικού τριημέρου για την Πρωτομαγιά, το σύνολο De profundis παρουσιάζει στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών μια συναυλία αφιερωμένη στη γαλλική μουσική, με τον Γεώργιο Παναγιωτόπουλο στο σόλο βιολιού και τον Ηλία Σδούκο στο σόλο βιόλας.
30/4, 18:00
Γερμανική Εκκλησία – Σινά 68 και Οίτης, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMAD Video Music Awards 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο μουσικό party του καλοκαιριού – Δείτε τις υποψηφιότητες12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b