MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το reboot του Fatal Attraction είναι ένας πολύ καλός λόγος να ανοίξεις τηλεόραση

H εμβληματική ταινία των 80s απέκτησε το δικό της reboot, που υπόσχεται να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα στην COSMOTE TV, είδαμε τα πρώτα επεισόδια, που δίνουν άλλη διάσταση στην ιστορία – και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όταν το “Fatal Attraction” κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1987, ήταν μία ταινία σίγουρα πρωτοποριακή για την εποχή της. Στο box office έσπασε ταμεία, στα Όσκαρ συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες, οι Μάικλ Ντάγκλας και Γκλεν Κλόουζ απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές, ενώ ο αντίκτυπος της ήταν τόσο μεγάλος, που πολλοί την χρησιμοποίησαν ως… καμπάνια για να περιοριστούν οι εξωσυζυγικές σχέσεις (μιλάμε για μία εποχή που το AIDS έσπερνε τον πανικό).

Μέχρι σήμερα, έχει αντιγραφεί άπειρες φορές, από το “Αγόρι της διπλανής πόρτας” με την Τζένιφερ Λόπεζ μέχρι τη “Ψύχωση” με τους Ίντρις Έλμπα και Μπιγιονσέ. Καμία “αντιγραφή” όμως δεν έχει πλησιάσει ούτε στο ελάχιστο το momentum του Fatal Atraction, γι’ αυτό και θεωρείται το κορυφαίο ερωτικό θρίλερ (μαζί με το “Βασικό Ένστικτο”).

Ωστόσο, όσο εμβληματική κι αν ήταν αυτή η “Ολέθρια Σχέση”, δεν γίνεται να μην παραδεχτείς ότι σήμερα θα τη βλέπαμε με άλλα μάτια. Στην μετά-MeToo εποχή – μία εποχή που μιλάμε με περισσότερη ευκολία για τον σεξισμό, τις σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και τη ψυχική υγεία – το στερεότυπο της «γυναίκας-διαβόλου» πολύ απλά δεν πείθει.

Εδώ, λοιπόν, είναι που έρχεται το «νέο» Fatal Attraction, ένα reboot 8 επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα, την Τρίτη 2 Μαϊου, 48 ώρες μετά την Αμερική, με τριπλό επεισόδιο στην COSMOTE TV.

Λίζι Κάπλαν και Τζόσουα Τζάκσον αναλαμβάνουν να φέρουν στο "σήμερα" την παράνομη σχέση της Άλεξ Φόρεστ με τον Νταν Γκάλαχερ.

Λίζι Κάπλαν και Τζόσουα Τζάκσον αναλαμβάνουν να φέρουν στο “σήμερα” την παράνομη σχέση της Άλεξ Φόρεστ με τον Νταν Γκάλαχερ.

Στο “νεό” Fatal Attraction, τον ρόλο του Μάικλ Ντάγκλας, Νταν Γκάλαχερ, αναλαμβάνει ο Τζόσουα Τζάκσον (ο παιδικός σου έρωτας αν έβλεπες Dawson’s Creek), ενώ τον ρόλο της “ερωμένης”, Άλεξ Φόρεστ, η Λίζι Κάπλαν των Mean Girls.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Yellowjackets επιτέλους επιστρέφει – και η δεύτερη σεζόν ξεπέρασε τις προσδοκίες μας12.09.2018

Η ιστορία γνωστή. Ο Νταν Γκάλαχερ είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, που έχει συνηθίσει να γίνονται όλα όπως τα θέλει εκείνος. Είναι παντρεμένος με μία όμορφη και έξυπνη γυναίκα, την Μπεθ, έχει μία αξιολάτρευτη κόρη, προέρχεται από γνωστή οικογένεια και η καριέρα του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Μέχρι που αποφασίζει να απατήσει τη σύζυγό του με μία συνάδελφο, την αινιγματική και γοητευτική Άλεξ Φόρεστ, η οποία αναπτύσσει μία επικίνδυνη εμμονή για εκείνον.

Η Μπεθ (Αμάντα Πιτ) είναι άλλη μια ευχάριστη έκπληξη, αφού δεν είναι απλά η αβοήθητη σύζυγος του Νταν

Την σκηνοθεσία και το σενάριο αυτή τη φορά ανέλαβαν δύο γυναίκες – και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η προσέγγιση της σκηνοθέτιδας Silver Tree (Suits) και της σεναριογράφου Alexandra Cunningham, μάλιστα, ήταν ο λόγος που ο Τζάκσον και η Κάπλαν είπαν “ναι” στο πρότζεκτ.

“Νιώθω ότι η αφήγηση της ταινίας ήταν κάπως έτσι: ‘καλός άνδρας, κακή γυναίκα, πρέπει να πεθάνει’. Είναι πολλά υποσχόμενο το πόσο έχουμε προχωρήσει. Τώρα το κοινό θέλει να ξέρει, ‘για μισό λεπτό, ας μιλήσουμε περισσότερο για εκείνη, τις πιθανές ψυχικές ασθένειες, τον τρόπο που μεγάλωσε” δήλωσε η Λίζι Κάπλαν στο Hollywood Reporter, θυμίζοντας πολύ τα παράπονα της ίδιας της Γκλεν Κλόουζ για τον τρόπο που “ξεπέταξαν” τον ρόλο της Άλεξ στην ταινία, αγνοώντας την ιστορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Χορού: Ταινίες που μάς εισάγουν στον μαγικό κόσμο του χορού12.09.2018

Τριάντα έξι χρόνια μετά, η νέα διασκευή του Fatal Attraction για τη μικρή οθόνη έρχεται να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Η Άλεξ, αλλά και η Μπεθ, δεν είναι απλά οι “γυναίκες του Νταν”, αποκτούν φωνή, βλέπουμε τις ζωές τους, με και χωρίς τον Νταν. Η Άλεξ δεν είναι απλά μία “τρελή γυναίκα”, αλλά ένας άνθρωπος που παλεύει με τη ψυχική του υγεία – και επιτέλους παίρνουμε ρεαλιστικές απαντήσεις για την ιστορία της. Παράλληλα, ο Νταν πρέπει να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τις συνέπειες των πράξεων του.

Το Fatal Attraction θα κάνει πρεμιέρα με τριπλό επεισόδιο, 48 ώρες μετά την Αμερική

Το Fatal Attraction θα κάνει πρεμιέρα με τριπλό επεισόδιο, 48 ώρες μετά την Αμερική

Με λίγα λόγια, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια γίνεται ξεκάθαρο ότι στο επίκεντρο βρίσκονται έννοιες, όπως οι γάμος, η απιστία, η ψυχική υγεία – έννοιες που η ταινία δεν είχε εξερευνήσει σε βάθος. Η αρχική ιστορία εμπλουτίζεται κατά πολύ – και είναι λογικό γιατί μιλάμε για οχτώ επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών όχι για μία ταινία λίγων ωρών – χωρίς όμως να χάνεται ούτε λίγο το σασπένς, που έκανε διάσημη την ταινία.

Μάλιστα, πρέπει να ξέρεις ότι η σειρά όσο προχωράει γίνεται όλο και πιο ανατρεπτική, με την ιστορία να παίρνει μία διαφορετική τροπή. Για να μην κάνουμε spoiler, το μόνο που θα πούμε είναι ότι πρέπει να προετοιμαστείς για μία μεγάλη ανατροπή στα τελευταία επεισόδια, η οποία προετοιμάζει τέλεια το έδαφος για μια ενδεχόμενη δεύτερη σεζόν.

“Δεν θα με αγνοήσεις, Νταν” είχε πει η Γκλεν Κλόουζ σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας. Έπρεπε να περάσουν 36 χρόνια, σήμερα όμως, πράγματι κανείς δεν αγνοεί την Άλεξ. Και είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό.

*Το Fatal Attraction θα κάνει πρεμιέρα με τριπλό επεισόδιο την Τρίτη 2/5, στις 22.00, αποκλειστικά στο COSMOTE SERIES HD. Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBlack Mirror: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της 6ης σεζόν με Salma Hayek και Aaron Paul12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b