MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Yellowjackets επιτέλους επιστρέφει – και η δεύτερη σεζόν ξεπέρασε τις προσδοκίες μας

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε επιτέλους έφτασε: Η δεύτερη σεζόν του Yellowjackets επιστρέφει απόψε στην COSMOTE TV. Εμείς είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι μιλάμε για την τηλεοπτική επιστροφή της χρονιάς.

KEIMENO: Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 25.03.2023

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο σας μιλούσαμε για το Yellowjackets, μία εθιστική σειρά που ξάφνικα όλοι έβλεπαν – και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Ακόμα και ο τεράστιος Στίβεν Κινγκ έδωσε την έγκριση του (και όλοι ξέρουμε πόσο σκληρός κριτής είναι), όταν tweetαρε: “Το Yellowjackets είναι μία φοβερή ιστορία επιβίωσης, μία καταπληκτική ιστορία μυστηρίου, και έχει και τις τρομακτικές στιγμές του. Αυτό που επίσης έχει -και τόσες σειρές πλέον δεν έχουν- είναι έντονους χαρακτήρες και καυστικό χιούμορ”. Καταιγιστικός, όπως πάντα.

Πράγματι, λίγο ψυχολογικό θρίλερ, λίγο δράμα ενηλικίωσης, με πολύ μυστήριο και μαύρο χιούμορ, το Yellowjackets έγινε το αναπάντεχο τηλεοπτικό hit της περασμένης χρονιάς, χάρη στην πρωτότυπη και αμέσως καθηλωτική υπόθεσή του: Το 1996, το αεροπλάνο μίας γυναικείας σχολικής ομάδας, που ταξιδεύει για το εθνικό πρωτάθλημα, πέφτει στη μέση του πουθενά, και τα κορίτσια που έχουν επιζήσει πρέπει να βρουν τρόπο να επιβιώσουν σε ένα επικίνδυνο (και μόνιμα creepy) δάσος. Παράλληλα, βλέπουμε τις ζωές τους σήμερα, 25 χρόνια μετά, και όπως είναι λογικό, όλες αντιμετωπίζουν ακόμα τις συνέπειες αυτής της τραυματικής εμπειρίας.

Η σειρά ανανεώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ για 2η και 3η σεζόν, στα φετινά Emmy συγκέντρωσε 7 υποψηφιότητες και φυσικά απέκτησε φανατικό κοινό, που δέθηκε με τις πρωταγωνίστριες και περίμενε υπομονετικά την πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν, που υπόσχεται να απαντήσει στα ερωτήματά μας.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε λοιπόν έφτασε, αφού το Yellowjackets επιστρέφει το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 23:00, στην COSMOTE TV, με το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν να κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ.

Εμείς είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η αναμονή άξιζε – και με το παραπάνω.

Η σειρά που μας καθήλωσε επιστρέφει το Σάββατο 25 Μαρτίου στην COSMOTE TV

Τι θα δούμε στην δεύτερη σεζόν του Yellowjackets, λοιπόν;

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το συγκλονιστικό φινάλε της πρώτης σεζόν. Πάω στοίχημα ότι δεν έχεις ξεχάσει πού αφήσαμε τις πρωταγωνίστριες μας – ειδικά αν είσαι από αυτούς που παρακολουθούν κάθε νέα θεωρία που ανεβαίνει στο Twitter για τη σειρά. Ωστόσο αξίζει να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας.

Η πρώτη σεζόν τελείωσε με τον τραγικό θάνατο της Τζάκι (Έλα Πάρνελ), μετά από έναν καβγά που είχε με την κάποτε καλύτερη της φίλη, Σόνα (Σόφι Νελίς), όταν έμαθε ότι είναι έγκυος με το παιδί του αγοριού της. Παράλληλα, ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά και τα κορίτσια συνειδητοποιούν ότι εκτός από το πτώμα της Τζάκι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι το κυνήγι για τροφή δεν θα είναι πια εύκολο. Στο σήμερα, η Σόνα (Μέλανι Λίνσκι) έχει σκοτώσει την παράνομη σχέση της, Άνταμ (κρίμα μάς χάρισε μερικές αξέχαστες σκηνές), όταν τον έπιασε να κάνει ύποπτες ερωτήσεις για το ατύχημα, με την όπως πάντα πρόθυμη Μίστι (Κριστινα Ρίτσι) και Τάισα (Τόνι Σάιπρες) να την βοηθούν να ξεφορτωθεί το πτώμα. Και φυσικά, κάποιος απήγαγε την Νάταλι (Τζούλιετ Λιουις), πριν προλάβει να αυτοκτονήσει. Δεν έγιναν και λίγα έτσι;

Η υποψήφια για Emmy Μελίσα Λίνσκεϊ παραμένει καθηλωτική στον ρόλο της Σόνα

Στη δεύτερη σεζόν περιμένουμε να δούμε πολλά. Αν, λόγω του σκληρού χειμώνα, τα κορίτσια θα καταφύγουν τελικά στον κανιβαλισμό (όπως υπονοήθηκε έντονα στην πρώτη σεζόν). Τι συνέβη στο προς το παρόν αγέννητο παιδί της Σόνα που ακόμα δεν έχουμε δει στο σήμερα. Τι γίνεται με τις υπνοβασίες της Τάισα και το ανατριχιαστικό μυστικό που ανακάλυψε η σύντροφός της. Και φυσικά πού βρίσκεται η Λότι (Κόρτνεϊ Ίτον) σήμερα.

Ναι, όπως ειδαμε και στο teaser της δεύτερης σεζόν, η σημερινή Λότι (Simone Kessell) θα κάνει την εμφάνισή της. Μαθαίνουμε τι της συνέβη μετά την διάσωσή τους και βλέπουμε τη ζωή της σήμερα, η οποία παραμένει φυσικά γεμάτη μυστήριο. Το ερώτημα παραμένει, όμως: Προσπαθεί όντως να βοηθήσει ή κρύβει κάτι σκοτεινό;

Η Λότι και οι “μυστικές δυνάμεις” της παραμένουν αίνιγμα τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν

Όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η εμφάνιση της Λότι, ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πράγμα που θα μας αφήσει άφωνο, στα πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν. Αν νόμιζες ότι αυτή η σειρά δεν μπορεί να γίνει πιο ανατρεπτική (και ανατριχιαστική), τότε καλύτερα να προετοιμαστείς για μεγάλο σοκ, αφού από τα πρώτα κιόλας επεισόδια θα συνειδητοποιήσεις ότι ακόμα δεν έχεις δει τίποτα. Το Yellowjackets μπορεί να γίνει ακόμα πιο τρελό – κάτι που γίνεται ξεκάθαρο από δύο συγκεκριμένες σκηνές (που ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω).

Στη δεύτερη σεζόν μάς περιμένει ακόμα περισσότερο μυστήριο και χιούμορ, κυρίως χάρη στην υπέροχη Κριστίνα Ρίτσι. Παράλληλα, πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μαθαίνουμε περισσότερα για τις υπόλοιπες κοπέλες της ομάδας, που βρέθηκαν αποκλεισμένες στο δάσος, ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα όσα συνέβησαν στο παρελθόν – κάτι που φυσικά έχουμε πολλή αγωνία να δούμε που θα οδηγήσει.

Η Κριστίνα Ρίτσι και ο Ελάιτζα Γουντ είναι το creepy δίδυμο που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν

Στη δεύτερη σεζόν επιστρέφουν φυσικά οι πρωταγωνίστριες Τζουλιέτ Λιούις, Κριστίνα Ρίτσι, Μέλανι Λίνσκι και Τόνι Σάιπρες, ένας όμως χαρακτήρας που μπαίνει στη ζωή της Μίστι και κάνει το απόλυτο δίδυμο με την Ρίτσι, μάς κέρδισε αμέσως. Αυτός είναι φυσικά ο Ελάιτζα Γουντ, που είναι πραγματικά απολαυστικός και σχεδόν τόσο ανατριχιαστικός όσο το αντίπαλο δέος του, η Ρίτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJust a Girl: Οι Florence + The Machine διασκευάζουν το hit των No Doubt για τον νέο κύκλο Yellowjackets12.09.2018

Αν κάτι μας κάνει πολύ αισιόδοξους για τη συνέχεια της δεύτερης σεζόν, είναι ότι οι δημιουργοί της σειράς φαίνονταν από τον πρώτο κιόλας κύκλο σίγουροι για την ιστορία τους, που προς το παρόν με συνέπεια συνεχίζουν στα νέα επεισόδια. Χωρίς αφηγηματικά κενά, κάθε σκηνή μάς προκαλεί να ενώσουμε το ανατριχιαστικό παζλ της ιστορίας, για να ανακαλύψουμε γιατί το παρελθόν κυνηγάει ακόμα τα κορίτσια.

*Το Yellowjackets θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV (Σάββατο 25/3 στις 23.00 στο COSMOTE SERIES HD). Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b