MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αγγλία: Παιδιά έβαψαν με κηρομπογιές ιστορικό άγαλμα ηλικίας 230 ετών

Σύμφωνα με το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα National Trust, παιδιά ζωγράφισαν με μπλε κηρομπογιές πάνω στο ιστορικό άγαλμα της νύμφης Σαμπρίνα, στη Δυτική Αγγλία.

Monopoli Team

Παιδιά φαίνεται πως βανδάλισαν τη νύμφη Σαμπρίνα – ένα ιστορικό άγαλμα ηλικίας 230 ετών, που βρίσκεται στον ποταμό Severn στη Δυτική Αγγλία – βάφοντάς το με μπλε κηρομπογιά. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του βρετανικού φιλανθρωπικού ιδρύματος National Trust.

Επιπλέον, σύμφωνα με το National Trust, ένα ακόμη μνημείο του αρχιτέκτονα Lancelot Capability Brown, που βρίσκεται επίσης στους χώρους του ιστορικού κτήματος Croome, υπέστη παρόμοιο βανδαλισμό με μπλε μαρκαδόρο, στις 8 Απριλίου.

Οι κηρομπογιές αυτές περιλαμβάνονταν σε πακέτα δραστηριοτήτων που δόθηκαν σε οικογένειες την περίοδο του Πάσχα, τα οποία μπορούσαν τα παιδιά να έχουν μαζί τους κατά την περιήγησή τους στο κτήμα Croome. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο σύνολο των επτά ημερών που πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ιστορικό κτήμα, εκατοντάδες οικογένειες είχαν συμμετάσχει χωρίς να συμβούν τέτοια ατυχή γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκτιβιστές πέταξαν μπογιές στην είσοδο της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου12.09.2018

Συντηρητές κατάφεραν αφαιρέσουν τα μπλε σημάδια από το άγαλμα της Σαμπρίνα, ωστόσο συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον πλήρη καθαρισμό του μνημείου.

Οι εργασίες καθαρισμού είναι ακόμη σε εξέλιξη για την αφαίρεση των σημαδιών από κηρομπογιές από το μνημείο του αρχιτέκτονα Lancelot Capability Brown. Photo credits: National Trust

Σκαλισμένο από πέτρα Coade, το γλυπτό πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 1802 από τον διάσημο Βρετανό γλύπτη John Bacon και απεικονίζει τη ρωμαϊκή νύμφη Σαμπρίνα σε μια σπηλιά που ήταν αρχικά διακοσμημένη με εξωτικά κοχύλια, κοράλλια και πολύτιμους λίθους, δίπλα σε μια τεχνητή λίμνη μήκους 1,5 μιλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Τέχνη, όχι πορνογραφία»: Το μουσείο της Φλωρεντίας προσκαλεί γονείς που είχαν διαμαρτυρηθεί για το γυμνό του Δαβίδ, να δουν από κοντά το άγαλμα12.09.2018

«Όσο απογοητευτικά κι αν είναι, περιστατικά όπως αυτό συμβαίνουν πολύ σπάνια λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια των επισκεπτών που απολαμβάνουν και σέβονται τα μέρη που φροντίζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος του National Trust.

Με πληροφορίες από BBC. 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b