MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για τη Δευτέρα 24 Απριλίου

Παρουσιάσεις βιβλίων, συνέδρια και παραστάσεις με δωρεάν είσοδο στη σημερινή μας ατζέντα για τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Monopoli Team

Η παράσταση “Έγκλημα στο Κατσικονήσι” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Για 4η χρονιά επιστρέφει «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα». Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η παράσταση “Έγκλημα στο Κατσικονήσι” του Ούγκο Μπέτι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Υπόθεση: Ένα μυστήριο αρσενικό εισβάλει στην ζωή τριών μοναχικών γυναικών. Εκείνες αποφασίζουν να τον κρατήσουν στο κτήμα. Ο περίγυρος κατακρίνει αλλά και μεταξύ τους δημιουργείται μια περίεργη αντιπαλότητα. Πολλά “εγκλήματα” επικρέμονται πίσω από τα μισάνοιχτα παραθυρόφυλλα.
24/4, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα 

Εκδήλωση “Walter Puchner: Ο θεατρολόγος-ο ποιητής” στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”

Οι Εκδόσεις ΟΤΑΝ και ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, θα φιλοξενήσουν τη Δευτέρα 24 Απριλίου στην αίθουσα “Κωστής Παλαμάς” του Συλλόγου, εκδήλωση με θέμα “Walter Puchner: Ο Θεατρολόγος – Ο Ποιητής”, προς τιμή του ομότιμου και επίτιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, Βάλτερ Πούχνερ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βιβλία του τιμώμενου που έχουν εκδοθεί από τον Εκδοτικό οίκο ΟΤΑΝ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και εκδότης Διονύσης Μουσμούτης και ο ποιητής και κριτικός Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, κείμενα και ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής δραματικής τέχνης Κώστας Καστανάς και ο ίδιος ο Βάλτερ Πούχνερ, ενώ με μουσικά ιντερλούδια, συντεθειμένα ειδικά για αυτή τη βραδιά και ερμηνευμένα με την Αρχαία Ελληνική Λύρα θα εμπλουτίσει τη βραδιά ο συνθέτης και λυράρης Νίκος Ξανθούλης.
24/4, 19:00
Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” – Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: 10 συγγραφείς μάς αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους βιβλία12.09.2018

Παρουσίαση του βιβλίου “Η γοητεία των υποσχέσεων” του Τάσου Γουδέλη στον Ιανό

Ο IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 Απριλίου παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσου Γουδέλη, με τίτλο «Η γοητεία των υποσχέσεων», μια συλλογή είκοσι πέντε σύντομων διηγημάτων, που εστιάζουν στη σχέση μας με τον χρόνο, το παρόν ή το παρελθόν, και προσπαθούν να συλλάβουν το «έκτακτο», το «σοβαρό», ό,τι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο μεταφραστής και συγγραφέας Χρήστος Γ. Λάζος, ο εικαστικός, συγγραφέας και κριτικός Μάνος Στεφανίδης και ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.
24/4, 20:30
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα 

Διεθνές Συνέδριο “Προσφυγιά και Εξορία” στη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Από τη Δευτέρα 24 μέχρι και την Τετάρτη 26 Απριλίου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με το ΠΠΣ ΙΣΠ-Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός του και το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης συνδιοργανώνουν με τη στήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας της Ισπανίας το Διεθνές Συνέδριο “Προσφυγιά και Εξορία“. Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν ως αποτέλεσμα της βίας και των διώξεων, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως. Η Μικρασιατική Καταστροφή και η μαζική έξοδος του ελληνικού πληθυσμού, ο ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος και οι δικτατορίες σε Ελλάδα, Ιβηρική και Λατινική Αμερική με τους χιλιάδες πολιτικούς εξόριστους προκάλεσαν ανθρώπινες τραγωδίες και βαθύ κοινωνικό ρήγμα. Οι ερμηνείες αυτών των γεγονότων εξακολουθούν, σε μεγάλο βαθμό, να είναι ιδεολογικά φορτισμένες. Συνεπώς, είναι χρήσιμη και αναγκαία η κριτική ανασκόπηση-αξιολόγηση των διαφόρων επεισοδίων βίας και των διαφορετικών κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών ανακατατάξεων που σημάδεψαν την «εποχή των άκρων», με έμφαση στις έννοιες «εξορία» και «προσφυγιά».
24/4, 09:00-20:00
Βιβλιοθήκη Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου – Γραβιάς 4, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ100 χρόνια Μαρία Κάλλας: Roberto Alagna και Aleksandra Kurzak σε ένα αφιέρωμα στη θρυλική σοπράνο στο Ηρώδειο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b