MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Twitter: Beyonce, Lady Gaga, Ronaldo, Πάπας και χιλιάδες άλλοι έχασαν το “μπλε τικ” μετά τις αλλαγές του Elon Musk

Χιλιάδες διασημότητες έχασαν την ένδειξη αυθεντικότητας του λογαριασμού τους στο Twitter, αφού δεν έγιναν συνδρομητές στο Twitter Blue του Elon Musk.

Photo by ilgmyzin on Unsplash
Photo by ilgmyzin on Unsplash
Monopoli Team

Όλα δείχνουν ότι ο Elon Musk έκανε πραγματικότητα την υπόσχεση – απειλή που είχε δώσει πριν από πολλούς μήνες, ότι θα αφαιρεθούν τα “μπλε τικ” από λογαριασμούς στο Twitter που δεν θα ήταν διατεθειμένοι να τον πληρώσουν για την “υπηρεσία”.

Ναι, το “μπλε τικ” που κάποτε σηματοδοτούσε την επισημότητα/αυθεντικότητα ενός προφίλ τώρα σηματοδοτεί ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός πληρώνει τον Musk – έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη – για το προνόμιο.

Το διάσημο σύστημα επαλήθευσης των αληθινών προφίλ διάσημων/σημαντικών χρηστών στο Twitter ισχύει από το 2009, μέχρι που η εταιρία που πλέον ανήκει στον Elon Musk αποφάσισε να λανσάρει το “Twitter Blue”, μία υπηρεσία που κοστίζει 8 δολάρια τον μήνα και σου εξασφαλίζει το πολυπόθητο “μπλε τικ”.

Προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από την πρώτη στιγμή, όταν ψεύτικα προφίλ (μεταξύ αυτών και ένα που υποδυόταν την Tesla του Musk) έδειχναν πλέον “αυθεντικά” χάρη στο μπλε-τικ που είχαν προμηθευτεί. Έτσι, η εταιρία αναγκάστηκε να προσθέσει μερικούς ακόμα όρους για την απόκτησή του.

Χθες, 20 Απριλίου, λοιπόν, ο Musk ανακοίνωσε ότι το Twitter θα αφαιρούσε το “μπλε-τικ” από χιλιάδες επιβεβαιωμένους λογαριασμούς – εκείνους που παλαιότερα η εταιρία είχε αποκαλέσει “ενεργούς, σημαντικούς και αυθεντικούς” – εκτός κι αν αυτοί οι χρήστες ήταν συνδρομητές του Twitter Blue.

Ο λογαριασμός της Beyonce στο Twitter δεν έχει πια "μπλε τικ"

Ο λογαριασμός της Beyonce στο Twitter δεν έχει πια “μπλε τικ”

Κάπως έτσι από σήμερα το πρωί, μερικοί από τους πιο διάσημους λογαριασμούς στο Twitter έχουν χάσει το status τους ως πιστοποιημένα προφίλ. Ανάμεσα σε αυτούς οι Justin Bieber, Katy Perry, Cristiano Ronaldo, Lady Gaga, Kim Kardashian, Selena Gomez, Bill Gates, Justin Timberlake, Shakira, Jennifer Lopez, Oprah Winfrey, Beyoncé, ακόμα και ο Donald Trump, τον οποίο ο Musk είχε επαναφέρει στην πλατφόρμα το περασμένο φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεναγός στον Έρωτα: Η νέα προσθήκη του Netflix είναι η ρομαντική κομεντί που περιμέναμε12.09.2018

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή πολλοί είναι οι διάσημοι, όπως η Rihanna, η Taylor Swift, η Britney Spears, η Miley Cyrus, ο LeBron James που έχουν ακόμη επιβεβαιωμένους λογαριασμούς, με το Twitter να γράφει: “Αυτός ο λογαριασμός είναι επιβεβαιωμένος γιατί είναι συνδρομητής στο Twitter Blue και έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του”.

Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις αυτό μοιάζει να είναι ανακριβές. Ο LeBron James είχε δηλώσει ότι δεν θα πληρώσει για το Twitter Blue, ενώ ο Stephen King, που ακόμα έχει το “μπλε τικ” τουίταρε: “Ο λογαριασμός μου στο Twitter λέει ότι είμαι συνδρομητής στο Twitter Blue. Δεν είμαι. Ούτε έχω δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου μου”.

Ο Musk είχε υποσχεθεί ήδη από τον Νοέμβριο να αλλάξει τη διαδικασία πιστοποίησης των λογαριασμών, την οποία είχε αποκαλέσει “διεφθαρμένη και ανόητη”. Τώρα, έκανε τα λόγια του πράξη, αφού πολλοί είναι οι χρήστες της πλατφόρμας που βρίσκουν την νέα αυτή τακτική χωρίς λογική, με το “μπλε τικ” να χάνει κάθε σημασία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑReturn to Sender: Η αφρικανική καλλιτεχνική κολεκτίβα NEST έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με μια μεγάλη εικαστική εγκατάσταση12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b