MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
11
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 3 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 11 Απριλίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 11 Απριλίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

ΘΕΑΤΡΟ

1. Πάκο Γιούνκε, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα στο Θέατρο 104

Τι συμβαίνει στην ψυχή μας όταν δεχόμαστε συνέχεια κακοποιητικές συμπεριφορές; Με τι αναμετράται ο καθένας από εμάς για να μπορέσει να μιλήσει γι’ αυτές και τελικά να τις πολεμήσει; Αυτός είναι ο θεματικός πυρήνας της νουβέλας «Πάκο Γιούνκε» του πρωτοπόρου ποιητή Σέσαρ Βαγιέχο, που παρουσιάζεται για μια τελευταία φορά απόψε στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα. Πρόκειται για ένα υπαρξιακό ψυχογράφημα εναντίον του εκφοβισμού όπου οι πρωταγωνιστές, έφηβοι και καθηγητές, ζουν σε μια μονίμως ποτισμένη ψυχολογική και σωματική βία. Η βία ως στερεοτυπική κατάσταση εμφανίζεται σε όλες τις μορφές της· μία κοινωνία που γεννάει και εκτρέφει βίαιες συμπεριφορές όπου η έμφυλη βία, η κοινωνική βία, η ταξική βία, η θεσμική βία, η ρατσιστική βία, η βία εν γένει  είναι η «κανονικότητα» μας. Η κοινωνία είναι καταδικασμένη στην ατέρμονη βία, ανήμπορη να ξεφύγει από τη διαρκή πτώση. Η αντίσταση σε αυτή τη βύθιση είναι υποχρέωση όλων. Παίζουν: Μικαέλα Δανά, Φιλιππία Κοντογιαννακοπούλου , Δήμητρα Παπουρτζή, Κατερίνα Παρισσινού.
Μ. Τρίτη 11/4 στις 19:00
Γενική Είσοδος 13 ευρώ, Ομαδικά/Φοιτητικά/Εκπαιδευτικών 8 ευρώ, ΑΜΕΑ/Ανέργων/Ατέλειες κλπ 5 ευρώ
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. «Τα τραγούδια γίναν πάθη…»: Το φωνητικό σύνολο En-Chor στην Αίθουσα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο

Πόσες είναι, άραγε, οι όψεις του πάθους; Πώς έχει εκφραστεί η έννοια του πάθους μέσα στα τραγούδια; Θα είχε νόημα η ζωή χωρίς πάθη; Το φωνητικό σύνολο En-Chor και ο μαέστρος Σάββας Ρακιντζάκης απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από την παράσταση “Τα τραγούδια γίναν πάθη”. Τραγουδούν ομαδικά και μεμονωμένα για το προσωπικό πάθος, το πάθος ενός ολόκληρου λαού, το πάθος όλου του κόσμου. Από το ερωτικό πάθος ως το πάθος για την τέχνη και τη ζωή. Αυτό που στην υπέρτατη έκφρασή του γίνεται ένα με το Θεανθρώπινο Πάθος και οδηγεί στην Ανάσταση.Οι μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δημήτρη Λάγιου κ.ά., μαζί με την ποίηση των Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και τους στίχους των Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Θεοδωράκη κ.α., φωτίζουν από διαφορετικές “γωνίες” το πάθος.
Μ. Τρίτη 11/4 στις 18:00
10€ γενική είσοδος
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

3. Midnight Bach: Η διακεκριμένη βιολονίστρια Ίρις Λουκά στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Μια κατανυκτική βραδιά υπόσχεται η συναυλία «Midnight Bach» στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, όπου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου, η διακεκριμένη βιολονίστρια Ίρις Λουκά θα ερμηνεύσει σόλο έργα για βιολί και βιόλα. Οι ιδιαίτερες αυτές συναυλίες είναι η 4η χρονιά που πραγματοποιούνται, πάντα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και κοντά στα μεσάνυχτα. Ο χαρακτήρας τους είναι κατανυκτικός και ήσυχος, ο φωτισμός χαμηλός και τα επιλεγμένα έργα κρύβουν ένα στενό σύνδεσμο με τις φορτισμένες αυτές μέρες και νύχτες: Η 2η σουίτα για σόλο τσέλο και η 2η παρτίτα για σόλο βιολί με την εμβληματική Ciaccona και τα κρυμμένα κοράλ της είναι τα έργα του J.S.Bach που ερμηνεύονται στη βιόλα και το βιολί αντίστοιχα καθώς και το δημοφιλές για την ηχοχρωματική του ιδιαιτερότητα, έργο του J.P.Westhoff «Le Campane» και ένα ακόμη μικρό έργο για σόλο βιολί με τον τίτλο «passage» ανώνυμου συνθέτη.
Μ. Τρίτη 11/4 στις 23:00
10€ γενική είσοδος, 5€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ)
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τη ζωή και τη μουσική του Μανώλη Χιώτη έως το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από την τελετουργική έκσταση του «MÁM» στην Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
To LAB Society × Έαρ παρουσιάζουν το «MITOSÉ: Τα δικαιώματα της δημιουργίας»
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Cine News
Γιώργος Λούκος: Στην Πειραιώς 260, το ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που άλλαξε το Φεστιβάλ Αθηνών
Εκδηλώσεις
Θεατρικό θρίλερ στην Πλάκα, Ηπειρώτικα στο Ηρώδειο, 30 χρόνια Γιάννης Κότσιρας – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Athens Pride 2026: Trans φροντίδα, street party και David Bowie – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 8-14/6
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Από την Πειραιώς 260 μέχρι την Τεχνόπολη: Έξι λόγοι να βγεις σήμερα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ ο The Boy καταλαμβάνει τη Στέγη και το νέο αίμα του Φεστιβάλ Αθηνών ξετυλίγεται στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Free City: 15 δωρεάν εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
Από τον Σταύρο Ξαρχάκο στη νέα γενιά δημιουργών της Πειραιώς 260 και την Αυστραλία του The Boy – Όσα θα κάνουμε σήμερα