MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από μουσικά κουαρτέτα μέχρι προβολές ταινιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Monopoli Team

Κουαρτέτο εγχόρδων τετART-on στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Κουαρτέτο εγχόρδων τετART-on της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει το Πρώτο Κουαρτέτο εγχόρδων του μεγάλου συνθέτη Ραχμάνινοφ στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Πρόκειται για δημιουργία που ο συνθέτης ολοκλήρωσε στο τέλος της εφηβείας του, με φανερές αναφορές στον Τσαϊκόφσκι. Το πρόγραμμα ανοίγει με το Δεύτερο Κουαρτέτο εγχόρδων του Γιόζεφ Χάυντν, γνωστό και ως “Πέμπτες”. Έργο που στηρίζεται εξολοκλήρου στο διάστημα της 5ης, ενός διαστήματος που έχει συνδεθεί με την καθαρότητα, την αυστηρότητα και μερικές φορές με την τελειότητα. Τέλος, η Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη χρησιμοποιεί θέματα βασισμένα σε χορούς των Δωδεκανήσων, προσδίδοντας οικουμενικότητα στην ελληνική παράδοση μέσω της δεξιοτεχνικής γραφής του συνθέτη της.
Τα εισιτήρια ελεύθερης εισόδου θα διατίθενται στα εκδοτήρια του Μουσείου, την ίδια μέρα από τις 18:30
31/3, 19:00
Μουσείο Ακρόπολης – Διονυσίου Αεροπαγίτη 15, Ακρόπολη

“Τα γενέθλια του Μπαχ” από το σύνολο εγχόρδων De Profundis στη Γερμανική Εκκλησία

Ο καταξιωμένος βιολονίστας της ΕΡΤ και σολίστ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis Ensemble, ερμηνεύουν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Γερμανική Εκκλησία, τέσσερα σπουδαία κονσέρτα για βιολί και ορχήστρα, του Γ.Σ. Μπαχ. Τέσσερα διαχρονικά κονσέρτα, βασισμένα στις τέσσερις χορδές του οργάνου, σε μία απαιτητική και ξεχωριστή ερμηνεία από τον Έλληνα σολίστ, Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τιμάται ο συνθέτης με μία συναυλία που αναδεικνύει τη μοναδικότητα του βιολιού, αλλά και τη σπουδαιότητα των έργων του συνθέτη.
31/3, 19:00
Γερμανική Εκκλησία – Σινά 68 και Οίτης, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο καθιερωμένο Smile Bazaar από το Χαμόγελο του Παιδιού επιστρέφει και αυτό το Πάσχα12.09.2018

Εργαστήριο οπτικού εγγραμματισμού “Στερεότυπα της ασφάλειας” στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Πώς εννοούμε και πώς επιδιώκουμε την ασφάλεια στην καθημερινότητά μας; Πως και γιατί η εμπειρία μας έχει πείσει πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε, οι δομές, οι συνήθειες και οι συνθήκες μας εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο, ή, ακόμα και αν αυτό δεν ισχύει, πως αλλάζουν πολύ δύσκολα; Στο συμμετοχικό και διαδραστικό εργαστήρι “Στερεότυπα της ασφάλειας” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, υπό την οργάνωση και επιμέλεια της Δρ. Βίκυς Καραΐσκου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς οι εικόνες που κατακλύζουν την καθημερινότητά, καθώς και αυτές που κληρονομήθηκαν από παλαιότερες γενεές, διαμορφώνουν συγκεκριμένους κανόνες και πλαίσια σκέψης.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717 ή το email [email protected]
31/3, 15:00-19:00
Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Αθήνα

Προβολή της ταινίας “Ουμπέρτο Ντ.” στον Κινηματογράφο Νέα Ελβετία

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα, με τίτλο “Οδύσσειες – Αποδημίες – Μετοικεσίες”, φέτος επιστρέφουν και πάλι στον φυσικό τους χώρο, τον δημοτικό κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία “Ουμπέρτο Ντ.” του Βιτόριο Ντε Σίκα. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Υπόθεση: Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος Ουμπέρτο Ντομένικο Φεράρι είναι ένας καλοσυνάτος ηλικιωμένος συνταξιούχος που σε όλη του ζωή υπήρξε συνεπής και αξιοπρεπής αλλά τώρα πια είναι πάμπτωχος χωρίς οικογένεια με μοναδική του παρέα το μικρό πανέξυπνο σκυλάκι του, τον Φλάικ.
31/3, 20:00
Νέα Ελβετία – Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε


Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
31/3 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα
[relart 2]

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b