MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου

Παραστάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και άλλες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στη σημερινή μας ατζέντα για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Photo Credits: Δημήτρης Βάττης
Monopoli Team

«Τσιτάχ, Η ερημιά του τερματοφύλακα» στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, παρουσιάζοντας το μονόπρακτο «Τσιτάχ – Η ερημιά του τερματοφύλακα» του Βασίλη Κατσικονούρη, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νινιό, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Υπόθεση: «Γιατί μερικοί άνθρωποι, είναι από μόνοι τους το μήνυμα, έτσι όπως περνούν μέσα από τον κόσμο, όπως κοιτάζουν, ή όπως χαμογελάνε…». Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αυτή την αφορμή, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του, ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του… από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.
27/3, 20:00
Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» – Αγίου Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος

“The Good and Faithful Servant” του Τζο Όρτον στο Θέατρο 104

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου συνεχίζεται η τέταρτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα, στο Θέατρο 104, με το θεατρικό “The Good and Faithful Servant” σε σκηνοθεσία του Martin Hutson, μια μαύρη κωμωδία που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το δράμα, τη μιζέρια και το Μάμπο. Ο Τζο Όρτον, ο πιο σκανδαλώδης θεατρικός συγγραφέας της εποχής του, μας παρουσιάζει αυτό το συγκλονιστικά ανατριχιαστικό έργο, για να μιλήσει για τις θυσίες που όλοι μας κάνουμε στην κοινωνία και για το πώς το σύστημα πάντα μας καλοδέχεται πριν ξεζουμίσει και την τελευταία σταγόνα της αθωότητας μας και μας πετάξει. Υπόθεση: Ο George Buchanan κλείνει με περηφάνεια πενήντα χρόνια εργαζόμενος στην εταιρία δουλεύει ως πορτιέρης. Λίγο καιρό μετά την συνταξιοδότηση του αρχίζει να αμφιβάλει για την ζωή του και για την ίδια του την ύπαρξη καθώς αντιλαμβάνεται πως όλη του η ζωή ελέγχεται με ύπουλους μηχανισμούς χειραγώγησης από το τμήμα προσωπικού της εταιρίας. σε σκηνοθεσία του Martin Hutson.
27/3, 19:00
Θέατρο 104 – Ευμολπιδών 41, Αθήνα

Η παράσταση “Θέλει τέχνη ο έρωτας” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Για 4η χρονιά επιστρέφει «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα». Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας η παράσταση “Θέλει τέχνη ο έρωτας” του Βιτόριο Κανούτσι σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα. Υπόθεση: Μια ξέφρενη κωμωδία με κεφάτους ρυθμούς, αλλά και περίπλοκες απρόσμενες εναλλαγές, που σου χαρίζουν αβίαστα το γέλιο. Μια κωμωδία που έχει να κάνει με τις ανησυχίες που φέρνει στον άνδρα και τη γυναίκα η «κρίσιμη ηλικία», αλλά και η ανωριμότητα και ο αυθορμητισμός της νιότης. Ο έρωτας ενώ δείχνει να είναι ο από μηχανής θεός εντούτοις δεν είναι καθόλου απλός και εύκολος, αντιθέτως, θέλει τέχνη…πολύ τέχνη.
27/3, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα 

Η Μπέρναρντιν Εβαρίστο στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται τη συγγραφέα, ακτιβίστρια, καθηγήτρια, πρωταγωνίστρια σε δύο σειρές ντοκιμαντέρ του BBC, Πρόεδρο της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώτη μαύρη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο Booker, την Μπέρναρντιν Εβαρίστο, σε μια συζήτηση με τη σεναριογράφο, θεατρική συγγραφέα και πεζογράφο Aλεξάνδρα Κ. Η συζήτηση θα άπτεται θεμάτων όπως η τέχνη της συγγραφής, η θέση της γυναίκας στο “εδώ και τώρα” και τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου σε μια κοινωνία που αλλάζει διαρκώς. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και στη νοηματική γλώσσα. Την ημέρα της εκδήλωσης θα πωλούνται στο φουαγέ ισογείου της Στέγης τα βιβλία της συγγραφέως, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Gutenberg, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η Μπέρναρντιν Εβαρίστο θα υπογράψει περιορισμένο αριθμό βιβλίων.
27/3, 19:00, κράτηση θέσης εδώ 
Κεντρική Σκηνή Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση – Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπερναρντίν Εβαρίστο: Η βραβευμένη με Booker συγγραφέας έρχεται στη Στέγη12.09.2018

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», τη Δευτέρα 27 Μαρτίου η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνει αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ, προβάλλοντας τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» της Ξένιας Τσιλοχρήστου, «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» του Σταύρου Ψυλλάκη και «Encardia, η πέτρα που χορεύει» του Άγγελου Κοβότσου. Οι σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και θα συνομιλήσουν με το κοινό.
27/3, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς – Γρ. Λαμπράκη 19, Δροσιά

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Back Stage του ελληνικού σινεμά» του Μάκη Δελαπόρτα στη Γλυφάδα

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Μάκη Δελαπόρτα «Τα Back Stage του ελληνικού σινεμά» από τις εκδόσεις Άγκυρα, ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει μία ξεχωριστή εκδήλωση για τον ελληνικό κινηματογράφο, με τραγούδι, κέφι και χορό, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Στη βραδιά θα υπάρχουν αναφορές στις ιστορίες πίσω από την κάμερα, τις οποίες θα διηγηθεί επί σκηνής ο ίδιος ο ηθοποιός -συγγραφέας, έτσι όπως τις καταγράφει στο βιβλίο του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ένα ολιγόλεπτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον φιλμ με τον Μάκη Δελαπόρτα, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, στο οποίο θα τραγουδήσουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μπέσσυ Αργυράκη, Φωτεινή Δάρα, Κωνσταντίνα, Μέμος Μπεγνής, καθώς και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, συνοδευόμενοι από την 50μελή φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Γλυφάδας, με μαέστρο τον Νίκο Καμπιώτη.
27/3, 20:00
Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» – Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Γλυφάδα

Παρουσίαση του βιβλίου «Η κληρονομιά» του Σπύρου Πετρουλάκη στα Public

Τα Public και οι εκδόσεις Μίνωας προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, «Η κληρονομιά», την Δευτέρα 27 Μαρτίου στο Public Café Συντάγματος. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη. Την μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα αναλάβει ο Δημήτρης Μπάσης στο τραγούδι, ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο, ο Νίκος Σταυρόπουλος στο μπουζούκι και ο Τάσος Ζαφειρίου στην κιθάρα.
27/3, 20:30
Public Συντάγματος – Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα

Παρουσίαση του βιβλίου «Εργαζόμενο αγόρι» της Λένας Διβάνη στον Ιανό

Ο Iανός και οι εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνουν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Διβάνη, με τίτλο «Εργαζόμενο αγόρι». Υπόθεση βιβλίου: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν ο κόσμος ανάποδα; Πώς θα ζούσαμε αν αντί για την πατριαρχία μάς άλλαζε τα φώτα η μητριαρχία; Πώς θα ένιωθαν οι άντρες αν οι γυναίκες είχαν την εξουσία αφήνοντάς τους να παλεύουν με τα οικιακά, τα παιδιά και τα μπότοξ; Σ’ έναν τέτοιο κόσμο, ο Χάρης, ένα όμορφο δεκαοχτάχρονο αγόρι από την Κρήτη, το σκάει νύχτα από το χωριό του γιατί δε θέλει να παντρευτεί την πλούσια σαραντάρα βουλευτίνα που του προξένευε η μάνα του. Το δικό του όνειρο είναι να γίνει ένα ανεξάρτητο εργαζόμενο αγόρι στην Αθήνα. Θα μπορέσει να επιβιώσει όμως στη μεγαλούπολη όπου τα ωραία νεαρά αρσενικά είναι απλώς αντικείμενα πόθου;
27/3, 20:30
Βιβλιοπωλείο Ιανός – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b