MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

5 λόγοι για να ταξιδέψετε στο Μαυροβούνιο

Μαγευτικά τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, γραφικά λιμάνια και δαντελωτές ακτές στην Αδριατική. Το Μαυροβούνιο είναι μια μικρή χώρα με μεγάλη ομορφιά.

Photo by olga brajnovic on Unsplash
Photo by olga brajnovic on Unsplash
Monopoli Team

Το Μαυροβούνιο είναι μια μικρή βαλκανική χώρα που συνορεύει με την Κροατία στα δυτικά, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα βορειοδυτικά, τη Σερβία στα ανατολικά και την Αλβανία στα νότια. Έγινε ανεξάρτητο κράτος μόλις το 2006 και έχει έκταση σχεδόν 10 φορές μικρότερη από εκείνη της Ελλάδας.

Με σπάνιο φυσικό πλούτο και πανέμορφα τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις, πολυτελή resorts, έντονη νυχτερινή ζωή, κοσμοπολίτικες μαρίνες και εστιατόρια όπου μπορείς να απολαύσεις τέλειο τοπικό φαγητό και κρασί, το Μαυροβούνιο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν ελκυστικό ταξιδιωτικό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκόπελος: Στο top 10 με τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες του κόσμου12.09.2018

Κότορ: Στο νοτιότερο «φιόρδ» της Ευρώπης
Κοτόρ, Μαυροβούνιο, Photo by World of Magic on Unsplash

Κοτόρ, Μαυροβούνιο, Photo by World of Magic on Unsplash

Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Ποντγκόριτσα, χτισµένη στη συµβολή των ποταµών Moraca και Ribnica. Ωστόσο η διασημότερη – ίσως και η ομορφότερη – πόλη του Μαυροβουνίου είναι το Κότορ, μια γραφική παραθαλάσσια πόλη με ένα περικυκλωμένο από τείχη λιμάνι και ενετικές επιρροές στην αρχιτεκτονική, που συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο κόλπος του Κότορ, γνωστός και ως το νοτιότερο «φιόρδ» της Ευρώπης, είναι ένα από τα πιο δαντελωτά τµήµατα της Αδριατικής ακτογραµµής.

Την προσοχή σας θα τραβήξουν οι μπαρόκ και αναγεννησιακές εκκλησίες, τα πέτρινα αρχοντικά, αλλά και το μοναδικό Μουσείο Γάτας στην Ευρώπη! Αφού περιπλανηθείτε στο γοητευτικό λαβύρινθο της παλιάς πόλης, μπορείτε να ανεβείτε στο κάστρο Sveti Ivan, που υψώνεται πάνω από την πόλη προσφέροντας θέα που κόβει την ανάσα.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργο Σαχίνη, πώς η ψυχεδελική εμπειρία της «Δίψας» επιχειρεί να αλλάξει τη σχέση μας με το νερό;12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b