MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 6 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

6 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ιφιγένεια εν Ταύροις: Η όπερα του C.W. Gluck στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου

Ένα εξαιρετικό καστ διακεκριμένων λυρικών καλλιτεχνών, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν την όπερα που σφράγισε με την ερμηνεία της η Μαρία Κάλλας, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού, Γιώργου Πέτρου και την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά του Θάνου Παπακωνσταντίνου. Με τα σκηνικά και κοστούμια της Νίκης Ψυχογιού, ο αρχαίος μύθος θα ζωντανέψει στη σκηνή του Παλλάς μέσα από την έντονα δραματική μουσική του Gluck, η οποία αποτυπώνει εύγλωττα την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων του δράματος. Στην παράσταση συμμετέχουν και οι σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 20:00 και Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:30
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €12. Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €15. Γ’ Ζώνη: €25. Β’ Ζώνη: €35. Α’ Ζώνη: €50. Διακεκριμένη Ζώνη: €60. Προεδρικό θεωρείο: €70
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

2. Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι, της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Αθηνών

Η παράσταση «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι», της Δήμητρας Παπαδοπούλου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Θέατρο Αθηνών. Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν «Νεοέλληνα» με τον κορυφαίο μυθιστορηματογράφο Φ. Ντοστογιέφσκι; Η θεατρική διασκευή της Δήμητρας Παπαδοπούλου αποπειράται να δώσει εξηγήσεις για την ιδιότυπη αυτή συσχέτιση… Ο ήρωας της παράστασης, είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας. Η καλοπληρωμένη δουλειά του, το καλό σπίτι και το ακριβό αυτοκίνητο είναι τα προϊόντα της ευημερίας και οι προϋποθέσεις της αναγνώρισης του ως «επιτυχημένου» μέλους της κοινωνίας μας. Οι μετανάστες και οι κακόφημες γειτονιές πλήττουν την αισθητική του, ενώ απαραίτητο αξεσουάρ-επιβεβαίωση της ανδρικής του ταυτότητας.. η Εύα, μια αιθέρια ύπαρξη! Όλα αυτά προ κρίσης. Ένα έργο για τη ζωή, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή. Ίσως μετά το τέλος της παράστασης ο γείτονας σας φανεί λιγότερο ενοχλητικός, η φασαρία της γειτονιάς περισσότερο υποφερτή, τα προβλήματα πιο εύκολα αντιμετωπίσιμα, τα εμπόδια όχι και τόσο ανυπέρβλητα. Έστω και για λίγο…Πρωταγωνιστεί ο Παύλος Λουτσίδης.
Κάθε Σάββατο στις 18:30
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο: 13€, Ατέλειες: 7€
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Υπόγεια Ρεύματα και Τσοπάνα Rave στον Σταυρό του Νότου

Τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Τσοπάνα Rave ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταλαμβάνουν το club του Σταυρού του Νότου για τέσσερα Σάββατα σε μια μοναδική μουσική “μάχη”.Έχοντας περάσει πολλές κοινές στιγμές στο studio και στα φεστιβάλ ανά την επικράτεια, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να μοιραστούν την ίδια σκηνή. Όχι απλά να εμφανιστούν ξεχωριστά ο ένας μετά τον άλλο, αλλά να συμπράξουν σε μια κρίσιμη για τη χώρα μουσικοεκλογική μάχη. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να γράψουν και να ηχογραφήσουν από κοινού το τραγούδι «Υποψήφιοι για αποχώρηση».
Κάθε Σάββατο στις 22:00
13€
Σταυρός Του Νότου Club, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

4. The Wall of Sound: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωτοποριακό οπτικοακουστικό project του DVS1

Το ADD Festival και το six d.o.g.s παρουσιάζουν το Wall Of Sound, το πρωτοποριακό οπτικοακουστικό project του DVS1, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ως φόρος τιμής στην sound system κουλτούρα των raves της δεκαετίας του ’90 στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, το The Wall of Sound δεν είναι απλώς άλλη μία club night, αλλά ένα full body experience βασισμένο σε ένα τεράστιο τείχος 80 ηχείων, προσεκτικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, συνοδευόμενο από έναν ειδικό σχεδιασμό φωτισμού. Όλη η αισθητική της βραδιάς απομακρύνει τον DJ από το κέντρο της προσοχής, καθιστώντας την ηχητική εμπειρία πρωταγωνιστή της βραδιάς. Το Wall of Sound θα πραγματοποιηθεί στο EON Athens, έναν νέο βιομηχανικό χώρο στον Ελαιώνα, ο οποίος θα είναι σταθμός για την club κουλτούρα της πόλης και θα κάνει Soft Opening με τη μοναδική βραδιά του DVS1. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα τηρηθεί no-photo και no-video policy, ώστε το κοινό να βιώσει στο maximum αυτή τη μοναδική club εμπειρία.
Σάββατο 18/3, 23:30
40€
EON Athens, Εμμανουήλ Παππά 13, Ελαιώνας

5. Time Offline: Κύκλος συναυλιών μουσικής δωματίου στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Μια διαφορετική καλλιτεχνική εμπειρία καλούνται να βιώσουν, όσοι παρακολουθήσουν τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου που διοργανώνεται από 18 Μαρτίου έως 20 Μαΐου στον παλαιότερο συναυλιακό χώρο της Αθήνας, τον ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Το «Time Offline» παρουσιάζει μερικά από τα πιο δημοφιλή έργα που γράφτηκαν την περίοδο μεταξύ 18ου και 20ού αιώνα. Οκτώ συναυλίες από διαφορετικά μουσικά σύνολα, αποτελούμενα από καταξιωμένους μουσικούς, που θα απολαύσουμε χωρίς κινητά, internet, instragram και stories. Το κινητό σφραγίζεται στην είσοδο της αίθουσας και ο θεατής μπαίνει γνωρίζοντας ότι όσο διαρκεί η συναυλία δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του τηλεφώνου του. Το Σάββατο 18/3, τον Κύκλο ανοίγει το τρίο el Greco που θα παρουσιάσει δύο έργα του κλασσικού ρεπερτορίου μουσικής δωματίου, εκ των σημαντικότερων Γερμανών συνθετών του 19ου αιώνα.
Σάββατο 18 και Δευτέρα 27 Μαρτίου, Σάββατο 1 και Δευτέρα 24 Απριλίου, Σάββατο 6, Δευτέρα 8, Πέμπτη 18 και Σάββατο 20 Μαΐου, 20:30
15€ Διακεκριμενη (Πλατεία: 1-4), 12€ Α’ Ζώνη (Πλατεία: 5-15) & Εξώστης, 10€ Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ)
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

6. Το Πράγμα στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Ο Κωστής Χριστοδούλου, πιανίστας και συνθέτης με πολυετή παρουσία στην εγχώρια jazz μουσική σκηνή και σπουδές ανώτατης μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στη Φινλανδία, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό απόσταγμα που μας μεταφέρει κατευθείαν στην ουσία της μουσικής. Το Πράγμα, η ορχήστρα του Κωστή Χριστοδούλου, ερμηνεύει κυρίως πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, που βασίζονται στην παράδοση του swing και του blues, ενώ δανείζονται στοιχεία από μια Αόριστη Ανατολή. Άλλοτε αποτελούν ένα μινιμαλιστικό τοπίο διαλογισμού και άλλοτε μια ηχητική συνάθροιση, επενδυμένη με μια λανθάνουσα – μα εξίσου σημαντική – χιουμοριστική διάθεση.
Κυριακή 19/3, 21:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b