MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2023.

2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών «Που Πας Βρε Καραγκιόζη»: Ημέρες γεμάτες δράσεις, χρώμα και Θέατρο Σκιών στο Ρομάντσο
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι, του Mike Kenny στο Θέατρο Κάππα

Ο δημοφιλής συγγραφέας για παιδιά Mike Kenny μας συστήνει το πιο πρόσφατο και επίκαιρο έργο του. Στην «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2022 στο Θέατρο Κάππα, ο σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών. Το έργο έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την απομόνωση, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση, τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα. Στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. *Παίζουν: Εύα Βόγλη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος. Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος.
Κάθε Κυριακή στις 11:30. Παραστάσεις έως 9 Απριλίου 2023. 
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2 Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0770 7227.

2. Ο κύριος Κιχ και το μυστικό Κουτί των Ήχων!: Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά 3-8 ετών στο Θέατρο Olvio

Η ομάδα Κοπέρνικος (www.kopernikos.gr) παρουσιάζει, στο Θέατρο OLVIO, την παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 9 ετών«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων». Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι. Τη σκηνοθεσία επιμελείται ο πολυτάλαντος Γκάυ Στεφάνου. *Παίζουν: Χαρά Δημητριάδη, Μιχαήλ Μελίσσης.
Παραστάσεις έως τις 9 Απριλίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 12:00 | Έξτρα παράσταση την Κυριακή 19/3, στις 15:30. 
Εισιτήριο: Από 9€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0341 4118.

3. «Ο μισοκοκοράκος»: Παράσταση κουκλοθεάτρου στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Το αγαπημένο, σε μικρούς και μεγάλους, λαϊκό παραμύθι «Ο μισοκοκοράκος» θα παρουσιαστεί τις Κυριακές 19 Μαρτίου και 2 Απριλίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας μικροκαμωμένος και καχεκτικός κόκορας. Ο κόκορας ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του… *Κουκλοθεατρική ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου. Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Μαιρηβή Γεωργιάδου.
Κυριακή 19/3, 2/4, 12:00

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ ενήλικες, 8 ευρώ παιδιά & 6 ευρώ (μέλη UNIMA). Ειδικές τιμές για και ομάδες.
«Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο, Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή. τηλ.: 210 5222181, Ε: [email protected], www.mairivi.gr.

4. «Eιρήνη» του Αριστοφάνη στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης

H Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα) παρουσιάζει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια ευφάνταστη διασκευή-σκηνοθεσία για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, από τον συνεργάτη του Θεάτρου Τέχνης Βασίλη Μαυρογεωργίου.  Η περιπέτεια του Τρυγαίου, που καβάλα σε ένα σκαθάρι ανεβαίνει στον Όλυμπο για να ελευθερώσει τη σκλαβωμένη Ειρήνη, γίνεται αφορμή για μια ξεκαρδιστική παράσταση με ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό. Μια παράσταση-παιχνίδι όπου μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τις ξέφρενες μεταμορφώσεις, «ζωντανεύει» η πανέξυπνη ιστορία που επινόησε ο πατέρας της κωμωδίας Αριστοφάνης, προκειμένου να μιλήσει με πρωτότυπο αλλά και εύληπτο τρόπο για τα δεινά του πολέμου, τη δύναμη της αλληλεγγύης και την μοναδική αξία της ειρήνης, που χωρίς αυτή, τίποτε καλό δεν μπορεί να υπάρξει στον κόσμο. *Παίζουν: Νίκος Μαρνάς , Μαριλένα Μόσχου, Ελευθερία Παγκάλου, Δήμητρα Σταύρου, Νίκος Στεργιώτης.
Κάθε Κυριακή στις 12:00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Ομαδικές Κρατήσεις: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα, Τηλέφωνο: 2103222464.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Αισωπομαχίες!», από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Φεστιβάλ

5. 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών «Που Πας Βρε Καραγκιόζη»: Ημέρες γεμάτες δράσεις, χρώμα και Θέατρο Σκιών στο Ρομάντσο

Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών βρίσκεται προ των πυλών. Ανανεωμένο και αφιερωμένο στις διαδρομές και τις συγγένειες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, αυτή τη χρονιά ακολουθεί το ταξίδι του Καραγκιόζη στα βάθη της παράδοσης από τη γειτονική χώρα, την Τουρκία, μέχρι την εδραίωσή του στην Ελλάδα ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Ταυτόχρονα, απλώνει ένα χέρι αλληλεγγύης στην πληττόμενη Τουρκία, προσκαλώντας και παρουσιάζοντας τη δουλειά καταξιωμένων Τούρκων καραγκιοζοπαιχτών. Το 1ο μέρος του Φεστιβάλ παρουσιάζεται στον οικείο χώρο του Ρομάντσο (17-19.3.2023) περιλαμβάνοντας έκθεση εικαστικών, εικαστικό fashion show, εκπαιδευτικά εργαστήρια και συζητήσεις σε στρογγυλή τράπεζα.
Α’ μέρος: 17-19 Μαρτίου 2023. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 2-4, Αθήνα (μετρό: Ομόνοια). Τηλ. +30.2167003325 , email:[email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Με ανοιξιάτικη διάθεση και δραστηριότητες για όλους υποδέχεται τον Μάρτιο η Βαμβακού Λακωνίας12.09.2018

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

6. «Ζωγράφισε κι εσύ τι ονειρεύεται η Καρυάτιδα»: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, προσκαλεί παιδιά ηλικίας 5 – 12 και τους γονείς τους, να ζωγραφίσουν, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του κ. Ηλιόπουλου, «Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου» από τις εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας  με αυτόν τον τρόπο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, # 3.191 km project. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και να μάθουν πως γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουν το όνειρο της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Λονδίνο και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βρει τις αδερφές της. Με μέσο την Τέχνη και οδηγό τα συναισθήματα,  τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της Καρυάτιδας που βρίσκεται αποκομμένη βίαια από το οικοδόμημά της με την ελπίδα της επιστροφής εκεί όπου ανήκει.
Κυριακή 19/3, 10:00 – 11:00 και 11:00 – 12:00.
Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση θέσης
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Aθήνα. T. 210 3312 621 και 210 33 12 750. Ε: [email protected] | www.childrensartmuseum.gr

7. Στα ίχνη του Φιλέα Φογκ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 9-12 ετών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Σε μια περιπετειώδης αναζήτηση της φαντασίας μέσα από την τέχνη και τη λογοτεχνία, με πλοηγό το διήγημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», προσκαλεί το Ίδρυμα Θεοχαράκη παιδιά 9-12 ετών μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα ίχνη του Φιλέα Φογκ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 16:00. Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και παιγνιώδεις δραστηριότητες, τα παιδιά θα περιπλανηθούν στα πέρατα της γης και θα ανακαλύψουν τη «φωνή» της Φύσης και των πλασμάτων που ζουν στον πλανήτη μας. Θα γράψουν ταξιδιωτικές εντυπώσεις, θα υποδυθούν ρόλους, θα τραγουδήσουν και θα δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο.  Ξεναγοί, ντετέκτιβ και παιδαγωγοί η Αγγελική Αγγελοπούλου, εκπαιδευτικός-λογοτέχνης, και η Ελπίδα Μηναδάκη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων-ηθοποιός (Ομάδα ΣΠΙΘΕΣ).
Κυριακή 19/3, 2/4, 23/4, 7/5, 16:00-17:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€. Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 72€. Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

8. Μοτίβα στο Τετράγωνο!: Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και καλεί τα παιδιά 8 έως 10 ετών σε ένα ταξίδι στο κόσμο του Nicholas Krushenick. Πολύχρωμες γραμμές απλώνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις με ταχύτητα φωτός και δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Στο εργαστήριο «Μοτίβα στο τετράγωνο» τα παιδιά ανακαλύπτουν το κίνημα της τέχνης Pop και Op Art της δεκαετίας του ‘60 μέσα από την τεχνική της κολλαγραφίας (collagraphy). Γεωμετρικά και αφηρημένα τυπώματα πάνω σε χρωματιστές επιφάνειες δημιουργούν συνθέσεις χωρίς καμία προσχηματισμένη ιδέα. Με πρωταγωνιστή ένα τετράγωνο που σφραγίζει κάθε φορά ένα αυτοσχέδιο μοτίβο στο χαρτί, τα παιδιά δημιουργούν ρυθμικά την τελική σύνθεση του έργου τους. Τα σχήματα και οι γραμμές ζωντανεύουν με ποικίλους συνδυασμούς χρωμάτων, τόνων και υφών, πάντα με αφετηρία τα μοτίβα στο τετράγωνο.
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Από 14 Ιανουαρίου έως 18 Μαρτίου, κάθε Σάββατο | 16.00-17.30.
Κόστος συμμετοχής: 12€. Κόστος συμμετοχής για Family και Young Members: 9.60€.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. E: [email protected]. T: +30 210 01 02 156.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι: Online εργαστήριο για Δημοτικά Σχολεία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b