MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Δείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι: Online εργαστήριο για Δημοτικά Σχολεία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Ένα δωρεάν online διαδραστικό εργαστήριο εμψύχωσης για Δημοτικά Σχολεία, μέσα από το οποίο οι μαθητές θα γνωρίσουν τον κόσμο των πουλιών, διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου.

Monopoli Team

Ο Δήμος Αμαρουσίου, εφαρμόζοντας πολιτικές εξωστρέφειας και κοινωνικής υπευθυνότητας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και των πολιτιστικών του δράσεων παρέχει την δυνατότητα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία να παρακολουθήσουν δωρεάν το νέο διαδικτυακό εργαστήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «Δείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι» βασισμένο στην πλούσια συλλογή του.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Στο διαδικτυακό εργαστήριο «Δείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι» τα παιδιά θα αφοσιωθούν στην παρατήρηση ορισμένων πουλιών εστιάζοντας περισσότερο στα ράμφη τους. Πώς μπορεί να σχετίζεται το σχήμα του ράμφους με την τροφή; Μικρά ή μεγάλα, γαμψά ή μυτερά, περίεργα ή συνηθισμένα, τα ράμφη έχουν τον χαρακτήρα τους και την λειτουργία τους. Θα περιηγηθούν εικονικά στα εκθέματα του Μουσείου, θα συνεργαστούν σε κατασκευές και διαδραστικές δραστηριότητες .

Οι μαθητές θα επισκεφθούν διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου και θα συμμετέχουν στο άκρως διαδραστικό εργαστήριο με την εμψύχωση της βιολόγου-εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικαλάκη. Τα παιδιά θα δουλέψουν ατομικά και σε ομάδες, θα παρατηρήσουν , θα συζητήσουν και θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν πειράματα και κατασκευές και να γνωρίσουν με βιωματικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικά αποδοτικό τρόπο τον κόσμο των πουλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωινοί Σελιδοδείκτες: Δημιουργική δράση φιλανανγωσίας για παιδιά 5-10 ετών στο «σχεδία home»12.09.2018

Κάθε παιδί θα λάβει ατομικό kit υλικών για τα πειράματα και τις κατασκευές καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που ενισχύουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου. Τα kit υλικών προσφέρονται δωρεάν και θα είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου, Κυπρίων Αγωνιστών & Καϊρη 2, 151 26 Μαρούσι

Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες: 09.00-15.00.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8105519

Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν για τα παιδιά
Σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Προγράμματος: ΑΜΚΕ Άνασσα & Science United Project
Υλοποίηση Εργαστηρίων: Κατερίνα Τσικαλάκη, Ντόρα Ζαχαροπούλου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b