MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Monopoli Team

3 Σουίτες για τον Paul Grümmer με τον Μιχάλη Χόιπελ στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, το Goethe-Institut Athen διοργανώνει μουσική βραδιά με διάλεξη και ερμηνεία τριών σουιτών από τον βιολοντσελίστα Μιχάλη Χόιπερ. Στη διάλεξη, το κοινό και ο βιολοντσελίστας Μιχάλης Χόιπελ θα ερευνήσουν τη ζωή και το έργο του Paul Grümmer, ιδρυτικού μέλος του ιστορικού Busch Quartet και εμβληματικής φιγούρας για την εξέλιξη της ιστορίας της μουσικής ερμηνείας στις αρχές του 20ού αιώνα. Πέρα από τα έργα που έχουν αφιερωθεί στον Grümmer, — από συνθέτες όπως ο Reger, ο Tcherepnin, o Graener κ.α. — κεντρικά αντικείμενα ενδιαφέροντος αποτελούν και οι προσωπικές του έρευνες στην Παλαιά Μουσική — με βασικά δείγματα την αναβίωση της viola da gamba και τη δική του έκδοση των έργων του J.S. Bach για βιολοντσέλο — καθώς και το προσωπικό του αρχείο, το οποίο περιέχει έργα αφιερωμένα σε εκείνον, πολλά από τα οποία είναι ακόμη ανέκδοτα. Σε συνέχεια της διάλεξης γύρω από τη θεματική αυτή, ο Μιχάλης Χόιπελ θα ερμηνεύσει τρία έργα – τρεις γερμανικές σουίτες – οι οποίες φωτίζουν η κάθε μία διαφορετικές πτυχές της αρχειακής του έρευνας.
16/3, 19:30
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

4o Athens Fashion Film Festival στο Ωδείο Αθηνών

Με τίτλο “Art-istic OR Art-ificial?”, το 4ο Athens Fashion Film Festival επιστρέφει από Τρίτη 14 Μαρτίου έως Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με ελεύθερη είσοδο σε ένα τριήμερο που πρωταγωνιστεί η σύγχρονη κουλτούρα: ταινίες, μόδα, συζητήσεις, gatherings, masterclasses και τεχνητή νοημοσύνη. Την Πέμπτη 16 Μαρτίου συγκεκριμένα, στις 15:00 θα ξεκινήσει το screening group (G)en-Z, (H)ellenic, (I)talian, όπου για 2,5 ώρες θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ των τριών αυτών κατηγοριών, στις 17:20 θα ακολουθήσει το screening group “5 Women – 4 Continents” και στις 20:00 το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων.
Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας 
16/3, 15:00
Ωδείο Αθηνών, Αμφιθέατρο Ι. Δεσποτόπουλος – Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞανά υπό απειλή Άστορ και Ιντεάλ: Κοινή επιστολή ΣΑΠΟΕ, ΕΣΠΕΚ και ΕΕΝ για την σωτηρία των ιστορικών σινεμά12.09.2018

“Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε από την ομάδα Συντεταγμένοι στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Η ομάδα Συντεταγμένοι και το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ παρουσιάζουν κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 6 Απριλίου την παράσταση “Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Σκανάτοβιτς. Υπόθεση: Βαθιά πολιτικό κι ακόμα βαθύτερα φιλοσοφικό έργο, ο Κάσπαρ βάζει με αυτόν τον τρόπο, τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο του, δημιουργώντας μια a priori συνθήκη “λύτρωσης” από αυτόν τον φαύλο κύκλο όπως τα “κοάν” τα παράδοξα-γρίφοι που χρησιμοποιούνται στον ζεν διαλογισμό για να κλονίσουν τον γραμμικό νου και να τον κάνουν να σωπάσει.
16/3, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα  

Η πέμπτη συνάντηση του Κύκλου Εκδηλώσεων “Πέντε δεκαετίες, δέκα Έλληνες συγγραφείς” στο Μέγαρο Μουσικής

Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας (ιδρυτής Σχολή Μωραΐτη), με την ευκαιρία των 50 χρόνων παρουσίας της στα ελληνικά γράμματα (1972-2022), οργανώνει πέντε συναντήσεις, όπου αναγνωρισμένοι Έλληνες συγγραφείς παρουσιάζουν πρωτότυπα έργα τους. Με τις αφηγήσεις του Κώστα Ακρίβου και της Μαρίας Ευσταθιάδη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου ολοκληρώνεται ο Κύκλος Εκδηλώσεων και θα παρουσιαστεί ο επετειακός τόμος με τα πρωτότυπα αφηγήματα των δέκα συγγραφέων που τίμησαν την Εταιρεία Σπουδών για τα 50 χρόνια παρουσίας της στα νεοελληνικά γράμματα.
16/3, 19:00
Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση θέσης εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πολυχώρος του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

Παρουσίαση του προγράμματος ITHACA στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το Επιγραφικό Μουσείο και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών προσκαλούν το κοινό την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην εκδήλωση “Τεχνητή νοημοσύνη και ελληνική επιγραφική” για την παρουσίαση του προγράμματος ITHACA, ενός νευρωνικού δικτύου βαθιάς μάθησης που συνεισφέρει στη συμπλήρωση, χρονολόγηση και γεωγραφική απόδοση αρχαίων ελληνικών επιγραφών. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο καθηγητής του ΟΠΑ Γεώργιος Παπαϊωάννου, ο ομότιμος καθηγητής του ΟΠΑ Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο Δρ. Γιάννης Ασσαέλ, η Δρ. Thea Sommerschield και ο Δρ. Ιωάννης Παυλόπουλος. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και διαδικτυακά.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
16/3, 17:00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» – Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 

Διάλεξη της Rennie Yotova στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο της Γιορτής της Γαλλοφωνίας 2023, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει τη διάλεξη «Η Γαλλοφωνία του μέλλοντος: τα γαλλικά, μια ελκυστική γλώσσα για τους νέους» με την Rennie Yotova, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, αρμόδια για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στον κόσμο. Την εκδήλωση θα συντονίσουν η Ελένη ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, αναπληρώτρια καθηγήτρια γαλλικής λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ και η Carole PERRETTO, ειδική σύμβουλος εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
16/3, 18:30
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση θέσης, εδώ
Γαλλικό Ινστιτούτο, αμφιθέατρο Theo Aggelopoulos – Σίνα 31, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτή της Γαλλοφωνίας 2023: Έκθεση, παραστάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b