MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ευρωβουλή: Αφαιρεί βίντεο για την Ημέρα της Γυναίκας που προέβαλε διαδήλωση κατά των αμβλώσεων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διέγραψε το βίντεο που δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα social media για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Τετάρτη (8/3), μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αφού αυτό φαίνεται πως περιείχε στιγμιότυπα από διαμαρτυρία κατά των αμβλώσεων.

Ethan Gregory/Unsplash
Monopoli Team

Συγκεκριμένα, το εν λόγω βίντεο έδειχνε για λίγα δευτερόλεπτα μια εικόνα από συγκέντρωση κατά των αμβλώσεων, που είχε λάβει χώρα στην Κροατία. Μάλιστα, σε αυτό το στιγμιότυπο, ένας άνδρας φαίνεται να κρατά ένα πλακάτ με το σλόγκαν «Εννέα εβδομάδες μετά τη σύλληψη ήδη θηλάζει τον αντίχειρά του».

Το ειρωνικό του πράγματος είναι ότι ακριβώς πάνω από αυτό το πλάνο, προβάλλονταν το μήνυμα «Αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάχεται σκληρά για τα δικαιώματα των γυναικών»…

«Είμαι σοκαρισμένη. Αυτό είναι ένα τόσο ντροπιαστικό λάθος εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αντίθεση στις αμβλώσεις σίγουρα δεν είναι η πολιτική γραμμή αυτού του κοινοβουλίου», επεσήμανε στο Politico η Φινλανδή ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Alviina Alametsä.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποστηριχθεί όποιο τέτοιο περιεχόμενο και ήταν λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η ισότητα των φύλων απέχει 300 χρόνια», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ12.09.2018

Κι αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος στο βίντεο. Σε κάποιο πλάνο, προβάλλονταν το μήνυμα «Πρόσβαση σε κορυφαίες θέσεις», πάνω από τη φωτογραφία της Γαλλίδας επιχειρηματία Christine Ourmières-Widener, η οποία μία ημέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απολύθηκε από τη θέση της CEO στην TAP Air Portugal!

Στον λογαριασμό της Ευρωβουλής στο Facebook, το αρχικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διαγράφηκε αμέσως την Τετάρτη, ενώ αφού αφαιρέθηκαν οι εικόνες της Ourmières-Widener και της συγκέντρωσης κατά των αμβλώσεων στην Κροατία, το βίντεο δημοσιεύτηκε ξανά την ίδια μέρα. Όμως, στον βασικό λογαριασμό του κοινοβουλίου στο Twitter, παρέμεινε το αρχικό βίντεο μέχρι το πρωί της Πέμπτης, όταν και διαγράφηκε τελικά και από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Καμία άλλη γυναίκα δολοφονημένη»: Ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας12.09.2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωβουλή επικρίθηκε και για το γεγονός ότι την Τετάρτη διοργάνωσε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία τρεις από τους τέσσερις ομιλητές ήταν άνδρες. «Αντί να δοθεί στις γυναίκες μια ευκαιρία να μιλήσουν για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- όπως τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου- δίνει στους άνδρες την ευκαιρία να μιλήσουν, ακόμη κι όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών», κατήγγειλε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Leïla Chaibi. 

Το ευρωκοινοβούλιο, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε την επιλογή του αυτή εξηγώντας πως στόχος της ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι άνδρες ως σύμμαχοι, ασκώντας πιέσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων.

Με πληροφορίες από Politico.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b