MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρευνα: Προκατάληψη και ανισορροπία στην κάλυψη των γυναικών στον στίβο

Αποτελέσματα πιλοτικής έρευνας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου με βάση τις μηχανές αναζήτησης και τον αντίκτυπο που έχουν τα αποτελέσματα αυτών, έδειξαν πως για ακόμη μία φορά οι γυναίκες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους άνδρες αθλητές.

Photo by Jonathan Chng on Unsplash
Photo by Jonathan Chng on Unsplash
Monopoli Team

Η έρευνα της World Athletics επικεντρώθηκε γύρω από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που διεξήχθη στο Όρεγκον τον Ιούλιο του 2022 και ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα και τις διαφορές στην παρουσίαση αθλητριών και αθλητών σε διάφορα μέσα χωρών που έχουν ως βασική τους γλώσσα τα αγγλικά: Αυστραλία, Καναδάς, Τζαμάικα, Κένυα, Νότια Αφρική, Βρετανία και ΗΠΑ.

Για την έρευνα «χρησιμοποιήθηκαν» οχτώ κορυφαίοι αθλητές και οχτώ κορυφαίες αθλήτριες από κάθε άθλημα, με ονοματεπώνυμο (συνολικά 380 αθλητές/αθλήτριες), στο διάστημα Ιούλιος 2022.

Τα συμπεράσματα έδειξαν πως από συνολικές αναζητήσεις προέκυπταν αποτελέσματα που αφορούσαν το 42% σε γυναίκες και το 58% σε άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLuther, ο έκπτωτος: Ο Idris Elba έρχεται να μάς καθηλώσει ξανά – Όσα πρέπει να ξέρουμε πριν την πρεμιέρα12.09.2018

Ωστόσο, όταν εξετάστηκαν τα επιμέρους αγωνίσματα μεμονωμένα καταγράφηκαν πιο σημαντικές διαφορές με τη μεγαλύτερη να είναι η αυτή στα ριπτικά αγωνίσματα καθώς στην αναζήτηση μόλις το 32% αφορούσε γυναίκες ενώ το 68% άνδρες.

Η γυναικεία κάλυψη είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι συναντάται γενικά στην αθλητική κάλυψη των mainstream μέσων ενημέρωσης αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται της ισότητας των δύο φύλων, λαμβάνοντας υπόψη ότι στα παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου υπάρχει πλέον ισάριθμος αριθμός αγωνισμάτων για άνδρες και γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ νέα γενιά του θεάτρου συναντά τη νέα γενιά της μόδας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b