MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Luther, ο έκπτωτος: Ο Idris Elba έρχεται να μάς καθηλώσει ξανά – Όσα πρέπει να ξέρουμε πριν την πρεμιέρα

Τι θα δούμε στη νέα ταινία του Netflix, Luther: The Fallen Sun, που ακολουθεί την ιστορία της πολυαγαπημένης, αστυνομικής, βρετανικής σειράς Luther.

Μαριαλενα Μάλλιου | 10.03.2023

Με ανυπομονησία, οι fan των αστυνομικών θρίλερ μυστηρίου, περιμένουν την νέα ταινία του Netflix, με πρωταγωνιστή τον Idris Elba. Το Luther: The Fallen Sun – με ελληνικό τίτλο Λούθερ: Ο Έκπτωτος  – έρχεται σήμερα 10 Μαρτίου στο Netflix, για να μάς καθηλώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Μάρτιο12.09.2018

Η ταινία πρόκειται για συνέχεια της βρετανικής αστυνομικής σειράς μυστηρίου Luther, η οποία έχει βρεθεί πολλές φορές υποψήφια τόσο στα βραβεία Emmy, όσο και στα BAFTA, ενώ ο Elba, το 2012, απέσπασε μία χρυσή σφαίρα -και προτάθηκε για άλλες 3- για την ερμηνεία του ως John Luther -χαρισματικού, αλλά και ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ που εργάζεται στη Μονάδα Σοβαρών Εγκλημάτων και επιδίδεται στην επίλυση των δυσκολότερων υποθέσεων, μέσα από έναν “δικό του” τρόπο.

Η σειρά πίσω από την ταινία

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο μάς σύστησε για πρώτη φορά τον ντετέκτιβ John Luther, προβλήθηκε την άνοιξη του 2010 στο βρετανικό δίκτυο BBC. Έκτοτε ακολούθησαν άλλες 5 σεζόν, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2019.

Τα επεισόδια κάθε κύκλου είναι περιορισμένα, αγγίζοντας τον μέγιστο αριθμό των 7 (στον 1ο κύκλο) και τον ελάχιστο των 2 (στον 4ο κύκλο), γεγονός που καθιστά τη σειρά mini series, και παράλληλα προσδίδει σε κάθε επεισόδιο -με διάρκεια περίπου 55 λεπρά με 1 ώρα- χαρακτήρα ταινίας, τόσο όσον αφορά στο σενάριο, όσο και στη γενικότερη προσέγγιση και ποιότητα του κάθε επεισοδίου. Τελικά η σειρά ολοκληρώνεται στα 21 επεισόδια, έχοντας αποκτήσει πλήθος φανατικού κοινού, τόσο στη Βρετανία, όσο και ανά τον κόσμο, καθώς έχει δοθεί για προβολή σε 200 περιοχές παγκοσμίως!

Ο κεντρικός χαρακτήρας
Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Στη σειρά, ως κεντρικό χαρακτήρα, παρακολουθούμε τον John Luther, έναν λαμπρό ντετέκτιβ, αλλά, παράλληλα, ιδιόρρυθμο και μοναχικό χαρακτήρα, με έντονα βίαια ξεσπάσματα, που έχει αφιερώσει όλη του την ύπαρξη -σωματικά, αλλά και ψυχικά- στη δουλειά του.

Για τον Luther η δουλειά αποτελεί την πρώτη του προτεραιότητα, χαρακτηριστικό, όμως, το οποίο, εν τέλει καταλήγει να έχει τις επιπτώσεις του πάνω στον ντετέκτιβ. Καλύπτει το κενό της προβληματικής προσωπικής του ζωής -μετά από ένα διαζύγιο, το οποίο παρακολουθούμε στη διάρκεια του 1ου κύκλου- αφιερώνοντας όλο του τον εαυτό στην επίλυση των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Οι υποθέσεις αυτές, όμως, δεν τον αφήνουν ανεπηρέαστο και ακλόνητο, αλλά “γράφουν” μέσα του, αφήνοντας τα σημάδια τους πάνω του…

Πιο συγκεκριμένα, ο ντετέκτιβ John Luther πρόκειται για έναν χαρακτήρα, ο οποίος δεν ενσαρκώνει το πρότυπο του άτρωτου ήρωα που στέκεται ανεπηρέαστος μετά από την επίλυση όλων εκείνων που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά έχει αρκετά “τρωτά” σημεία και “ανθρώπινα” στοιχεία, προσεγγίζοντας πιο πολύ την περσόνα του αντι-ήρωα. Μία περσόνα, ωστόσο, η οποία βοηθάει το κοινό να ταυτιστεί ακόμα περισσότερο μαζί του, καθιστώντας τον, έτσι, έναν αγαπητό χαρακτήρα.

Τι θα δούμε στο Luther: The Fallen Sun
Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Όταν o Idris Elba είχε ερωτηθεί αν θα κυκλοφορούσε και 6η σεζόν της αγαπημένης αστυνομικής σειράς, ο ίδιος είχε απαντήσει πώς θα προτιμούσε η ιστορία του Luther να συνεχιστεί σε μία ταινία, η οποία, να συνδέεται, όμως, και με την 5η σεζόν. Πράγματι, λοιπόν, ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου, το Luther: The Fallen Sun κυκλοφορεί στους κινηματογράφους -επιτρέποντας, έτσι, στους fan της σειράς, αλλά και των αστυνομικών μυστηρίων, να απολαύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα και στη μεγάλη οθόνη- ενώ, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τις 10 Μαρτίου και στην τηλεοπτική πλατφόρμα του Netflix.

Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Η ταινία ξεκινάει με έναν “έκπτωτο” John Luther, o οποίος, ατιμασμένος και ξεπεσμένος, βρίσκεται υπό κράτηση, μετά από την αποτυχία του να συλλάβει ένα κατά συρροή δολοφόνο. Μην αντέχοντας να αποδεχθεί την αποτυχία του και να αφήσει άλυτη την υπόθεση που τον “ατίμασε” επαγγελματικά και τον οδήγησε στην παρακμή, ο Luther αποφασίζει να δραπετεύσει και να τελειώσει τη δουλειά του. Το πρόβλημα, όμως, είναι πώς πλέον δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον δολοφόνο, αλλά και την ίδια του την υπηρεσία, η οποία τον έθεσε εκτός υπόθεσης, αλλά και εκτός ενεργού δράσης.

Στο Luther: The Fallen Sun, θα παρακολουθήσουμε μία επική αναμέτρηση του διάσημου ντετέκτιβ με τον δολοφόνο που τον “αφόπλισε”, την υπηρεσία του, αλλά, κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό, που θα μάς καθηλώσει.

Οι χαρακτήρες και οι ηθοποιοί
Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Luther: The Fallen Sun, πηγή: Netflix

Εκτός από τον ίδιο τον Idris Elba, στον ρόλο του ντετέκτιβ John Luther, πολλοί ηθοποιοί της σειράς θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην νέα ταινία του Netflix. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Dermot Crowley (στον ρόλο του Martin Schenk, πρώην αφεντικού του Luther στη Μονάδα Σοβαρών Εγκλημάτων, που έχει αποδειχθεί από πολύ θερμός του σύμμαχος, έως σκληρός κριτής του), ο Michael Smiley (στον ρόλο του Benny Silver) και ο Paul McGann (στον ρόλο του Mark North).

Από τις καινούργιες προσθήκες που θα παρακολουθήσουμε στην ταινία, αξίζει να αναφέρουμε τον Andy Serkis (στον ρόλο του “κακού”, David Robey, ο οποίος, όντας δισεκατομμυριούχος στον χώρο της τεχνολογίας, χρησιμοποιεί τεχνολογία επιτήρησης για να χειραγωγήσει και να σκοτώσει αθώους πολίτες) και την Cynthia Erivo (στον ρόλο της Odette Raine, επίσης ντετέκτιβ, που προσπαθεί να καταστείλει την προσπάθεια του Luther να δραπετεύσει και να συλλάβει μόνος του τον Robey).

Κλείνοντας…

Κλείνοντας, μετά από 4 χρόνια αναμονής, περιμένουμε με ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε την επίλυση της νέας υπόθεσης του ντετέκτιβ John Luther και να δούμε αν η ταινία, Luther: The Fallen Sun, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, δεδομένων όλων των κινδύνων που εγκυμονεί για τους δημιουργούς, το πέρασμα μίας ιστορίας από τη μικρή, στη μεγάλη οθόνη.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b