MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Aeolus: Το gigayacht με το ελληνικό όνομα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι

Το νέο gigayacht 131 μέτρων της Oceanco μοιάζει με αεροδυναμικό γλυπτό στο νερό. To «Aeolus» έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι καθώς, πέρα από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, προορίζεται να έχει και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Monopoli Team

Ολόκληρος ο κόσμος των γιοτ κατέπλευσε στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από την 1η έως τις 5 Μαρτίου. Από ολοκληρωμένες νέες κατασκευές μέχρι φουτουριστικά concept, από jet ski μέχρι πολυτελή πλοία δεκάδων μέτρων, οι μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες και τα διασημότερα design studio έδωσαν μια πλήρη εικόνα από τα θαύματα που θα δούμε να κυριαρχούν στις θάλασσες στο άμεσο μέλλον.

Ένα από τα σκάφη που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν και το τελευταίο concept yacht της ολλανδικής εταιρείας Oceanco: το «Aeolus». Το επαναστατικό νέο gigayacht που παρουσιάστηκε την πρώτη ημέρα της έκθεσης, φαίνεται να ανεβάζει τον πήχη τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και τεχνολογίας.

Εμπνευσμένο από τον Έλληνα θεό του ανέμου, το «Aeolus» είναι γεμάτο με κωνικές γραμμές που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα κομψό αεροδυναμικό προφίλ. Σύμφωνα με την Oceanco, το «πλωτό καταφύγιο» προορίζεται να μοιάζει σαν να έχει σμιλευτεί από τον άνεμο. Σχεδιασμένο από τον Ζιλ Τέιλορ, το 131 μέτρων σκάφος έχει επίσης αναφορές στα ιστιοπλοϊκά γιοτ J Class του περασμένου αιώνα.

«Οι καμπύλες του δεν το κάνουν υπερβολικά θηλυκό γιατί υπάρχει μια αρρενωπή αύρα στην τολμηρή, ειλικρινή αρχιτεκτονική του», ανέφερε ο Τέιλορ. «Εκτός από τις επιφάνειες του καταστρώματος, καμία άλλη επιφάνεια δεν είναι επίπεδη ή απόλυτα γεωμετρική, κάτι που παρέχει μια μοναδική αισθητική που κάνει το “Aeolus” ξεχωριστό».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστρέφουν στην Ελλάδα τα τρία θραύσματα του Παρθενώνα από το Βατικανό12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b