MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αστρονόμος τιμάται με τη δική της Barbie για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η αστρονόμος Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ, γνωστή και από την παρουσίαση της εκπομπής The Sky at Night του BBC One και του CBeebies Stargazing, αποκτά τη δική της κούκλα Barbie.

Mattel/Michael Bowles
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η δρ Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ αποκτά τη δική της Barbie και τιμάται για την προσφορά της στην προώθηση της σταδιοδρομίας κοριτσιών σε επιστημονικούς κλάδους.

Αυτό έρχεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και της Βρετανικής Εβδομάδας Επιστήμης στις 10-19 Μαρτίου.

«Ελπίζω η κούκλα μου να θυμίζει στα κορίτσια ότι όταν στοχεύεις στα αστέρια, όλα είναι δυνατά», δήλωσε η ίδια η αστρονόμος, η οποία, μάλιστα νωρίτερα αυτόν το μήνα, ανακηρύχθηκε ως η νέα επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ.

Η δρ Άντεριν-Πόκοκ δήλωσε ότι «ερωτεύτηκε την ιδέα των διαστημικών ταξιδιών» όταν ήταν μικρό κορίτσι και έκτοτε πέρασε την καριέρα της «προσπαθώντας να δείξει στα κορίτσια πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η επιστήμη του διαστήματος».

«Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, και να τους δώσω να καταλάβουν ότι η STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) είναι κατάλληλα γι’ αυτά», δήλωσε.

«Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά για να αφήνονται στα αγόρια, επειδή μέσω της επιστήμης, μπορείς κυριολεκτικά να αλλάξεις τον κόσμο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Έρχεται η πρώτη κούκλα με ακουστικά βαρηκοΐας και ο πρώτος Ken με λεύκη12.09.2018

Η κούκλα της Άντεριν-Πόκοκ φορά ένα φόρεμα με πολλά αστέρια, που θυμίζει νυχτερινό ουρανό και συνοδεύεται από ένα αξεσουάρ με τηλεσκόπιο για την παρατήρηση των άστρων.

«Όταν ήμουν μικρή, η Barbie δεν μου έμοιαζε, οπότε το να δημιουργηθεί μία που να μοιάζει με εμένα είναι συγκλονιστικό. Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτή την κούκλα που τιμάει τα επιτεύγματά μου», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ενάμισι χρόνο μία Ιταλίδα αστροναύτις απέκτησε κι εκείνη τη δική της Barbie και μάλιστα η κούκλα μπήκε σε πτήση μηδενικής βαρύτητας!

Με πληροφορίες από BBC.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς εντοπίστηκε στην Άνδρο
Επίκαιρα
Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Επίκαιρα
Ο Όλυμπος στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια πραγματικότητα που δεν χρειάζεται CGI
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Ποιες σχολές εκτοξεύτηκαν και ποιες “έπεσαν” – Χιλιάδες κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ
Επίκαιρα
ΕΜΥ: Έκτακτo δελτίο επιδείνωσης καιρού το επόμενο 48ωρο
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις – Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
Επίκαιρα
Μουντιάλ 2026: Ανάμεσα στη γιορτή και τον πόλεμο