MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από ομιλίες μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Monopoli Team

Προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους του Ανέστη Κορνέζου και ομιλία για την Έμφυλη Βία στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, η Κινηματογραφική Λέσχη και το Κινηματοθέατρο Πετρούπολης προβάλουν τις δύο ταινίες μικρού μήκους για την έμφυλη βία του Ανέστη Κορνέζου, “#ως-εδώ” και “Η παραγγελία”, τις οποίες θα ακολουθήσει η συζήτηση με θέμα: “Έμφυλη βία – βία κατά των γυναικών”. Στη συζήτηση θα συμμετέχει ο Στέφανος Βλάχος, Δήμαρχος Πετρούπολης, ο Ανέστης Κορνέζος, σκηνοθέτης των ταινιών, η ηθοποιός Λυώ Καμαρού, ο εγκληματολόγος Σάββας Σκληρός και η Καλλίτσα Βλάχου, εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης.
3/3, 20:00
Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” – Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας 59, Πετρούπολη

Εσπερίδα “Έμφυλη Βία. Ενδυνάμωση και Ψυχική Υγεία” στο Δημαρχείο Περιστερίου

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα για την έμφυλη βία, με τίτλο “Έμφυλη Βία. Ενδυνάμωση και Ψυχική Υγεία“. Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, πρακτικές για την αντιμετώπιση αυτού του δυστυχώς καθημερινού φαινομένου σε παγκόσμια κλίμακα, που έχουν αναπτυχθεί από το τμήμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι συντριπτικά καταστροφικές συνέπειες για το άτομο που πλήττεται και την κοινωνία. Στην εσπερίδα θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Γεώργιος Τσίνας, Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Δήμου Περιστερίου, Χαράλαμπος Πέτσας, Νομικός, εκ μέρους του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Περιστερίου και Ελένη Σακελλαρίου, Υπεύθυνη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ.
3/3, 18:30- 20:30
Δημαρχείο Περιστερίου – Καραθεοδωρή 1, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες: Δωρεάν εργαστήριο για νέους επαγγελματίες και σπουδαστές στο Από Μηχανής Θέατρο12.09.2018

Δίχως στέγη, δίχως νόμο: Προβολή της ταινίας στο δημοτικό κινηματογράφο Νέα Ελβετία

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στα πλαίσια των Κινηματογραφικών Συναντήσεων του Δήμου Βύρωνα, με τίτλο “Οδύσσειες – Αποδημίες – Μετοικεσίες”, θα προβληθεί η γαλλική ταινία “Δίχως στέγη, δίχως νόμο” της Ανιές Βαρντά. Υπόθεση: Ένα περιπλανώμενο κορίτσι βρέθηκε νεκρό από το κρύο. Το ζήτημα αφορά έναν αστυνομικό ή έναν κοινωνιολόγο; Τι μπορούμε να μάθουμε για εκείνη και πως αντέδρασαν αυτοί με τους οποίους συναντήθηκε; Αυτό είναι το θέμα του Δίχως Στέγη, δίχως νόμο. Μπορούμε να κάνουμε το πορτραίτο ενός κοριτσιού που είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε και του οποίου η συμπεριφορά δεν είναι συνολικά αποδεκτή; Η κάμερα ακολουθεί στενά τη Μόνα και εξιστορούνται οι δύο τελευταίοι μήνες της περιπλάνησης της.του φεστιβάλ
3/3, 20:00
Δημοτικός Κινηματογράφος Νέα Ελβετία– Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας 

Athens Green Festival 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Το Φεστιβάλ Athens Green επιστρέφει και φέτος, από την Παρασκευή 3 Μαρτίου έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, αυτή τη φορά από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση του οικολογικού τρόπου ζωής, η προβολή των βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και των μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, επιπλέον στόχος είναι η πολύπλευρη ενημέρωση επισκεπτών και επαγγελματιών, ώστε το Athens Green Festival να γίνει το πεδίο γνωριμίας και επικοινωνίας επαγγελματιών του κλάδου και καταναλωτών. Στα εγκαίνια του, την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τον Λαογραφικό – Χορευτικό Όμιλο “Κρήτες“, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν αρκετές ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.
3/3, 19:30
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου – Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπ. Υγείας: Ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b